MATILDA OLÉN

iPhone Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Cosmopolitan / Känner in kappa / Japansk lunch

WOHO! tjuter jag när jag tänker på att jag landar med fötterna i Stockholm ikväll. Ska bli så himlans roligt att få träffa alla där borta, och sen helt sjukt roligt få starta igång Let's Dance imorgon! Timingen är perfekt för nu har internetet här hemma börjat strejka igen (därför ni får usla iPhone-bilder!) och jag har hunnit tröttna på alla rutiner här i Dalarna.

Efter ett stor kärleksrus från världens bästa tjejer igår och en rolig helg framför mig så mår jag PRIMA. Hoppas ni också känner er pigga och glada. Puss, M.

Wash Away Yesterday

Kategori: Okategoriserade

Bland alla krämer och tjossan jag lägger upp så fick jag frågan vad jag har för rutiner för mitt nylle egentligen?

I slutet av dagen kör jag en våtservett över ansiktet. Det är väl inte det absolut bästa (t.ex. sliter det på fransarna om man ska gnugga bort ögonsmink) men jag tycker det är så effektivt - det går fort och man kan göra det typ framför tv:n. För att kompensera den här ruggiga metoden, haha, så använder jag det här rosa Vichy-skummet för att ta bort sminket "på djupet". Jättehärlig! Sen ger jag porer osv en omgång med Aroma Perfection, gnuggar in och sköljer bort. Sen återfuktar jag med en ansiktskräm. Brukar anpassa lite efter vad min huden skriker efter, t.ex. om den är torr eller kanske solbränd.

Vardagssminket var ni också nyfikna på, men det är så superdupervarierat hos mig! Kanske kan knåpa ihop ett inlägg med någon favoritsminkning. Deal? Puss, M.

Peplum + Bootcut

Kategori: Mode


Trots att bilderna är tagna så långt bak i tiden som i slutet av 2013 så älskar jag fortfarande 1. Svarta bootcutjeans  2. Skyhöga heels  3. Peplumtoppar  4. Transparanta möbler. Vissa saker biter fast i en, helt enkelt.

Gooooddagens kära läsare! Ännu en dag där jag gör nytta på övervåningen medan kaoset fortsätter på nedervåningen. Jag har bockat av ännu en skoluppgift, planerat inköp och härnäst ska jag ringa upp en "gammal kollega" (vuxenpoäng, haha!). När Let's Dance kickar igång på fredag kommer jag få jobba tillsammans med några riktiga guldkorn från både Körslaget- och Partaj-tiden. Ska bli såååå kul!!!

Pants W/ Capital P

Kategori: Mode

Hur perfekta är inte dom här att slänga på sig en sån där "Nothing to wear"-dag? Du har en bra soft outfit om du bara slänger på dig en vanlig vit/svart t-shirt över. Enklare blir det inte!

New Skin Care

Kategori: Okategoriserade

Största plusset med att mamsen jobbar i Apotek-svängen... Produkterna! Igår kom en goodiebag hem med massvis av goodies. Perfekt när man vill testa på lite ny hudvård.

Hallojsan på er godingar! Hur mås det? Undra hur många 18åringar som kikar in här med en bakfylla från h-vetet, haha. Jag mår prima ballerina och har väl redan vant mig med att diverse grabbar tagit över mitt kök och att vakna med buller och bång. Sysselsättningen numero uno är att läsa, bläddra, inspirationsleta och pyssla med Filip & Fredriks podcast i öronen. Jag klagar inte, hihi.

Ps. Jag rekommenderar VARMT att ni knappar in kanal 3 ikväll och kikar "Renées rubriker". Både innehåll och Renées styling är värda tummar upp!

Inspirational

Kategori: Mode


Blombuketter, jeanskjol, öppna skor, promenader och färg - JA TACK till våren!

Busy Building My Empire

Kategori: Okategoriserade

Vi lever i rätt och slätt BYGGKAOS här hemma! Köket får i skrivande stund en makeover, och familjen har kylskåpsprodukter utomhus och resten, allt från porslin till våffeljärn, ligger i kartonger spridna över hela nedervåningen. Att ta fram bara ett vanligt jäkla dricksglas blir typ som "Jakten på den försvunna skatten".

Nåväl, mitt i allt det här kaoset försöker jag finna lite ro med doftljus och kaffe (måste vara en väldigt "lättroad" tjej, haha). Dessutom är hela.jäkla.stan är på Studentkryssning utom lilla Matildis. Ganska rutten start på mitt sportlov, men känns helt OK ändå på något vis. Kanske för att termometern vandrar uppåt bland plusgraderna och att jag snart får packa väskan. Blir sprallig av tanken på att inviga min vita kappa!

Wanna See The News?

Kategori: Okategoriserade

Här är grejorna jag haffade på Kicks igår. Låt mig säga en sak - världens.bästa.budgetprylar. Allvarligt talat, dom är in i vassen bra!

Like The Way You Work It

Kategori: Okategoriserade

WOW! vill jag bara skrika åt mig själv, haha. Innan klockan 13.00 idag hade jag hunnit dammsugit och städat hela min våning, gjort en skoluppgift (90tals-makeup, eww hur jag såg ut) och tvättat alla mina sminkpenslar. Jag känner mig helt fääärdig! Vill unna mig superdupermycket. Härligt att ha mellomys med tjejerna att se fram emot ikväll, hihi.

Makeup Essentials

Kategori: Okategoriserade

Halloj på er fredagspeppa! Har haft migrän i några dagar som gör mig verkligen superdupergrinig (verkligen allvarligt talat, haha). Men har ändå lyckats få till ett bra avslut på veckan! Idag unnade jag mig lite nytt och välbehövligt i sminkväskan. Ni får se vad jag kammade hem imorgon, hihi.

För tillfället sitter jag och bara nööötar massa översköna låtar på Soundcloud. Jag har aldrig fattat tjusningen med den här sidan/appen, men nu är jag helfrälst. Vill liksom att min spellista ska spelas runt mig vart jag än går, som mitt eget soundtrack! Älskar när man hittar såna där låtar som man liksom bara längtar till man får tillfälle att lyssna på... Idag började en kille på bussen prata med mig och jag kunde bara inte förmå mig att ta ur lurarna. Det är ju stört otrevligt!!! Jag nickade, "mm:ade" och svarade lite kort på vad han fråga om, men det var liksom inte förrän vi skulle skiljas åt och jag skulle säga "Ha det så bra" som jag pausar musiken, haha. För mitt sociala livs skull hoppas jag att jag lyckas lyssna sönder av dom här godbitarna snarast!

Years Go By...

Kategori: Okategoriserade

Har suttit och bläddrat, kikat och läst igenom mitt bloggarkiv nu på morgonkvisten... Jag är all about både personlig utveckling och utseendemässig, och har varit helt säker på att jag är en sån där som blir bättre med åren! När jag tänker på hur mitt liv såg ut för ett år sen så känns det som att det är bättre nu. Men när jag läser inläggen från t.ex. januari 2013 och kan komma ihåg känslorna bakom, så känns det som att det faktiskt är precis tvärtom.

Jag skrev mer personligt, med mer "glöd" och kreativitet och jag har miljarder bilder på mig själv med stora leenden. Mina texter har blivit mer "Idag har jag..." som jag avskyr, bilderna är förutsägbara och ofta med dålig kvalité, och tills för någon dag sen hade jag inte lagt upp en bild på mitt nylle på cirkus en månad. Jag har miljarder minnen att hämta enorm lycka ifrån bara från de senaste månaderna, men ändå känns det som man var sneppet lyckligare i helvetesmånaden januari år 2013. Back then hade jag en infekterad njure, gick på antibiotika ett bra tag, var i ett förhållande jag egentligen inte digga speciellt mycket, jag hade förlorat en hel näve vänner och till skillnad från den här vintern så var det dubbelt så kallt (och en vädermänniska som jag avskyr ju kyla).

När jag hoppade in i januari 2014 hade jag en drömhöst med drömjobbet i drömstaden i ryggen, många nya och fantastiska vänner, ännu fler praktikveckor framför mig under våren, en studentvecka att se fram emot och börja planera, ett liv på egna ben efter studenten och trots att jag känner mig åsne-ful med viktuppgång, vinterblekheten och ett hår som skriker efter färg/klipp, så får jag så fantastiskt fina komplimanger i alla fall. Det här är ju ett hiskligt bra exempel på att det faktiskt inte spelar någon roll vad som händer kring en, bara inom en. Det är skitsamma vart man är i livet, hur bra eller dåligt det går för en, en sak är bergsäker... Precis som med äkta skönhet så kommer geniun lycka inifrån. Jag är min egen lyckas brunn, och du är din. Och ingen är någonsin så hemsk som man själv tror att man är, aldrig någonsin ♡

Plaza Interiör

Kategori: Okategoriserade


Det är himla mycket roligare att inreda en lägenhet än att faktiskt leta lägenhet. Det har blivit solklart för mig idag! När jag bläddrar i tidningar brukar jag hålla tummarna på att jag någon gång i livet ska ha möjligheten att haffa en etagevåning i en storstad... En annan sak som blivit solklar idag är att den drömmen ligger längre bort än planeten Pluto.

Det är så himla mycket som är o-upplyftande angående att börja stå på egna ben och bli vuxen. Man kan inte köpa lägenhet utan pengar, man får inte pengar utan jobb, man kan inte flytta till en annan stad utan jobb + bostad där osvosv. Det är som en cirkel med jäkligt mycket som ska klaffa liksom. Jag har så ruskigt dåligt tålamod och skulle helst se att jag dagen efter studenten fick ett jobb med 100 000 i månadslön och en lya i centrala Stockholm. Idag saknar jag den staden lite extra mycket.

Schools Out! (Soon)

Kategori: Okategoriserade

Halloj! Jag har SÅ mycket att göra idag (som varje dag). Det är så stressigt när jag bara vill göra klart ALLT så jag får åka tillbaka till Stockholm! Snart startar ju en ny säsong av Partaj och Let's Dance, och då vill jag ha alla skolarbeten klara så jag kan slappna av lite där borta och slippa leva livet på ett tåg mellan Stockholm - Falun.

Nåväl, har fyllt på kroppen med kaffe och är redo att börja läsa en novell. Sen ska jag analysera sönder den så hårt så min svenskalärare flyger av stolen när hon läser! Min fina klasskompis Elin gav mig världens bästa peptalk idag, så nu vill jag vara effektiv och göra henne stolt haha :-) Vi hörs hörrni! Puss, M.

Do Denim On Denim!

Kategori: Mode

Ända sedan jag gick in på JC för några veckor sedan har jag varit besatt i jeans matchat med jeans. Nästa outfit att haffa blir definitivt ett par mörka jeans med matchande jeansskjorta! Jag kommer troligen strosa runt i det dagligen i vår, och matcha med ett färgglatt halsband eller nude heels eller kanske en skrikorange väska.

Sen såg jag en bild på söta Margaret Zhang i ELLE's Trendbibel (den jag sitter och pekar på i förra inlägget) som får mig att haffa en hel outfit i ljust denim också! (Fastän hon faktiskt har på sig en vanlig ljusblå skjorta i bomull). Och kolla bara på det där halsbandet. Och leendet! Ha-begär på hela tjejen!!

Turning Pages

Kategori: Mode

ELLE's Trendbibel damp ner i brevlådan igår! Tjoho, sicket vårtecken! Vårmode och solsken brukar få mig på prima humör, men icke idag. Fy vilken dålig dag jag haft (har), liksom allt går en på nerverna och fuldagen visar sig från topp till tå.

Vill bara stänga det här satans vinterkapitlet och börja på sommardelen. Vill sluta skolan, flytta, möblera om ansiktet så det blir vackert och shoppa en helt ny garderob. Och eftersom jag har en triljard grejer att göra så ska jag dra täcket över huvudet resten av dagen...
... Haha, nää vad jobbig jag är. Ska ta ännu en kopp kaffe och sluta tycka synd om mig själv. Japp, så får det bli!

Shawty Get Low Low Low

Kategori: Mode

Helt ärligt - vem orkar en shoppingrunda eller en arbetsdag i stilettklackar? Sätter pengar på att inte ens SATC-Carrie pallar det IRL. Speciellt när snön smälter bort tycker jag det hör till att haffa ett par låga sköna vårskor. (Vintern är ju på väg att försvinna i skrivande stund, iiihh!!)

"Hemma" i Stockholm väntar ett paket med ett par dojor som på bilden längst till höger på andra raden. Längtar till jag kommer tillbaks dit och kan glida runt i dom i solsken!! Tyckte det såg superläckert ut att matcha dom med en helsvart outfit + en annan färg på jackan som på bild nr. 2 på andra raden. Sjukt snyggt att ha såna i vitt också - Rami Hanna tycker jag ser kanonfräsch på den allra första bilden.

Sen tycker jag ett par svarta låga Converse eller ett par Nike Air Force 1 är två bombsäkra kort. Båda är SÅ snygga till slitna jeans och bruna ben!

Working With Makeup

Kategori: Okategoriserade

Kolla vilka vackra vänner/kollegor jag har! Bredvid dom har jag fuldag varje dag.

God förmiddag änglar! Imorse var vi i skolan okristligt tidigt för att snacka ihop oss och jobba med vårat UF-företag. Nu på eftermiddagen ska jag jobba som tusan med redigering av bilder vi tog idag, och även plugga in ett tal vars rubrik är "Twitter utmanar författaren - och varför Twitter är framtiden". Det är så roligt att man kan göra en så "liten" sak som Twitter till ett så stort ämne, hihi.

Ingen har väl missat finvädret solen bjuder på idag, så jag hoppas kunna ta en paus i allt jobb och ta en liten promenix på eftermiddagen. Ikväll är det Pyssla om mig-kväll... Känner verkligen att jag behöver fräscha upp batterierna. Då blir nog resten av veckan sneppet bättre också! Puss, M.

Valentine Weekend

Kategori: Okategoriserade

Trots att jag inte har något emot att vara själv på Alla hjärtans dag, så blev utmaningen att hålla sig sysselsatt. När mina päron drog på middag satt jag ju ensammast och rastlösast i världen. Det slutade med att jag fort som attan gick från myskläder till klackar och helt plötsligt befann mig hos bästa Emma i Borlänge, med bästa tjejerna. Helt plötsligt blev min Alla hjärtans-dejt en mix av Ken Ring, Samir och Paow. Haha, spontan och sjukt kul kväll!

Min lördag gick åt till att bara sova, powernapa och tupplura. Tills Mikaela kom med en dunk vin, jordgubbar och mumsmums! Och hux flux så satt jag där med en av världens bästa tjejer och tjattrade till småtimmarna. Vilken fantastisk helg, va?

Like It Lilac

Kategori: Okategoriserade

Självklart ska jag droppa ett "Glad alla hjärtans dag!" till er! Hoppas ni har en fantastisk och kärleksfull dag ♡
Med tanke på hur många som får blombud idag skrapade jag ihop ett litet hopplock med lila arrangemang. Hade så gärna gjort min lya vårfin med lila blommor! Ser fresh ut. Favoriten är lila pioner.

Det är ingen hemlighet att jag inte har den där special one att spendera dagen med, haha! Men jag vill slå ett slag för oss unga kvinnor som inte behöver en man för att känna oss hela. Vi är grymma! Trivs ni också bäst på egna ben? Puss, M.

Minusey Is The Answer!

Kategori: Mode


Jag har fått så roligt mycket frågor om mitt senaste köp, de här två godingarna! Båda är i världens skönaste material och sitter som GJUTET. Ni kan haffa dom på www.minusey.com! (Superdiggar den där sidan).

Happiness

Kategori: Okategoriserade

Halloj på er godingar! Här sitter jag och sjunger högt till min gamla spellista, härligt va?! Ett vanligt tecken på att en människa mår bra (det här riktig forskning!!) är att den gärna sjunger, trallar, nynnar eller visslar. Så om ni känner er lite nere, släng på favoritlåten och sjung från tårna. Ett annat knep är att bita en penna på bredden i munnen - då ler ni automatiskt och skickar lyckosignaler till hjärnan!

Hur som haver så är jag på gott humör, jag har för en gångs skull sovit okej, fått hänga med världens bästa Carro och Néa, planerat inför studenten och fått lite klarare tankar angående mina "plugga vidare-idéer". Imorgon är det ju HELG och jag vill hitta på något jättejätteroligt! En sak att bocka av på Att göra-listan är att hinka en bira... Haha ja ni läste rätt, men det är inte frivilligt! Den där öl-tävlingen som härjar runt på Facebook är tydligen på högsta allvar ;-)

God Bless The Little Things

Kategori: Okategoriserade

"Du är världens sötaste", "WOW vilken fin tröja", "Hoppas du har en bra dag", "Du kommer bli något stort", att vakna av att någon ringer för att säga hejdå, några söta Snapchats, att få skjuts av en fin vän, en skräll i OS, solsken, "Hur mår du egentligen?", "Vad kul att se dig" och "Puss och kram". Tänk vad mycket fint som kan klämmas in på 24 timmar.

Åh vad jag önskar att vi allihop var bättre på det här med komplimanger och trevligt bemötande. Små men fina saker gör en sån stor skillnad, som med mig igår. Utan alla fina "uppåt-puffar" hade min dag fortsatt känts jätterutten. Men tänk också på att pyttesmå onödiga negativa saker kan förstöra någon annans dag. Ta dina sista kämparkrafter och lägg lite energi på att INTE vara ett sånt där åskmoln som drar fram. En sak ska ni veta, och det är att om ni någonsin behöver en kram så ställer jag upp varenda gång. Det är litet men det är något 

Life Of

Kategori: Okategoriserade

Jag är superkräsen när det gäller bakgrundsbilder på mobilen (vilken petitess att kräsna sig över, haha) men den här superdiggar jag! Hittade bilden på Weheartit och redigerade den sen i Picfx.

Jahopp, "vad händer i the fabulous life of Matilda Olén" måste väl ni tänka när ni klickar in här. Eller kanske byter ni ut "fabulous" mot "pathetic" eller liknande, haha. Hur som haver kommer jag uppdatera er!

En av mina bästa killkompisar sitter på Heathrow, på väg till Thailand, och gnuggar det i ansiktet på mig genom snaps och sms. Jag sitter i Sverige, Dalarna, Falun, i en villa som det släpps atombomber utanför. Nej jag skojar, det är bara snön som rasar från taket (men jag blir lika rädd varje gång). För tillfället letar jag universitet för fulla muggar, och intalar mig själv att tända ljus och kaffe visst är vardagslyx fastän det känns lite tanigt egentligen. Ikväll väntar Crime Night på Tv4Fakta, jag och mamma är kusligt intresserade av hur man löser mord haha... Puss, M.

Timeless

Kategori: Mode

Jag är egentligen inte så mycket av en smyckes-/accessoartjej. När det väl kommer till sånt så faller jag oftast för saker som man kan ha varenda dag. Saker som passar till allt och vars budskap aldrig går ur tiden.

Exempel är min favoritklocka i guld och silver, en present från mina föräldrar på min 17årsdag. "Fight racism"-armbandet köpte jag för någon vecka sen av UF-företaget Bracelet for Humanity UF (kostar bara 50 spänn och vinsten går till Olof Palmes minnesfond, KÖP!). Och sist men inte minst mitt allra första smycke som jag någonsin lagt vantarna på! Guldkedjan, där mitt namn står på ena sidan och födelsedatum på andra, är en gåva jag fick på dagen jag döptes. På den sitter även en fyrklöver som jag hoppas bidrar lite till min tur här i livet. Är den inte jättejättefin?

Detta bär jag varendaste dag. Guldkedjan lämnar mig aldrig, jag blir aldrig naknare än när jag endast bär den. I vått och torrt!

Knock On Wood

Kategori: Mode

Som svar på Elins fråga! Dom här klumpeduns-klackarna haffade jag inne på Topshop i somras. Jag har använt dom en triljard gånger och aldrig fått skoskav eller ont i trampdynorna (som klackar så lätt kan fixa, God bless platå!!). Helt enkelt perfekta för en lång dag eller en massa dansande! Tror den här trä-trenden håller i sig hela sommaren, har skymtat liknande skor på Zara till exempel. Så, om ni gillar dessa så rekommenderar jag varmt att kika in där (eller hålla span på andra affärer). Kramisar ♡

Mirror On The Wall...

Kategori: Okategoriserade

Ännu en sak jag paxat för att ta med mig när jag flyttar - den här bamsespegeln!

Alltså vad pysslar jag med på krogen egentligen, haha! Ända sedan jag vaknade upp söndag morgon har min nacke varit heltokig, stel som sjutton. Idag har jag äntligen fått behandling, i form av 50 minuters massage.. Jag klagar då inte! Men stackars massageterapeuten fick ta i superhårt för att mina bamsemuskler skulle slappna av. "Matilda, du måste tänka på att ta några djupa andetag varje dag" var hans råd, och det ska jag banne mig komma ihåg.

Men en härlig helg har jag haft (hoppas ni haft det likadant!). Jag har fått dansat och skrattat, softat och fikat. Ikväll ska jag kika Elementary med en stekhet vetekudde på nacken. Måndagsmys!

Monday's Wisdom

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon solstrålar! Ta med er det här citatet och ha en fantastisk dag. Puss, M.

Funny Texts And Good Music

Kategori: Okategoriserade

Morsning korsning! Ska slänga i mig en hink kaffe och hoppa in i duschen, sen börjar förberedelserna inför kvällen.
... Har jag sagt till mig själv sen klockan 09.00 imorse, haha! Blir distraherad med en rolig sms-konversation och min grymma Spotify-lista. Man vill liksom inte pausa varken snacket eller musiken! Men det får man väl räkna som en bra start på en lördag, eller vad säger ni?

Sequin Skirt VS Black Jeans

Kategori: Mode

Varje gång jag ska planera outfits slutar det alltid med att det blir något somrigt... Älskar den här kjolen till bruna ben och att bära den här väskan som en clutch. Men icke sa Nicke ska jag bära det här ikväll! Jag sätter 100 spänn på att jag drar på mig svarta jeans (som alla andra vinterdagar)!

Hey Friday!

Kategori: Okategoriserade

God förmiddag på er! 13.00 har jag bokat in mamma för att göra en 70tals-sminkning, ett av många skolarbeten jag ska försöka ta tag i idag. Ska också fortsätta med städningen jag började med igår. Vill gå in i den här helgen med så mycket icke-kaos som möjligt, så övervåningen ska vara kliniskt ren och outfitsen planerade! Hela långa helgen, med start ikväll, ska vi tjejer fira bästa Hanna som fyller 19 barre på måndag. Wiiie, tummarna uppåt för planerade toppenhelger!

Basic With A Twist

Kategori: Mode

Alltså utbrotten jag får när kameran envisas med att ta suddiga bilder liknar inget annat. När jag tänker på det där surrandet som låter när fokusen bråkar, ryker det ur öronen på mig! Mitt tålamod tryter som aldrig förr. Måste verkligen ta reda på vilken världens bästa kamera är och haffa en sån.

Här är i alla fall de perfekta bastopparna jag fick hem. Plaggen man (jag) använder mest är basics med en liten tvist, och dessa två är ju kanonbra exempel på det!

Don't Take Love Off The Table

Kategori: Okategoriserade

Mamsen lyckades verkligen få till en VARDAGSLYX-middag till mig och Frida. Hon går på 5:2 och kunde inte äta, och det betyder ju mer till oss hihi! Tror bruchettas + tiramisu kommer dukas fram många gånger i framtiden, senaste timmen har vi verkligen suttit och varit livsnjutare ut i fingerspetsarna och "mmm:at" ett x antal gånger.

Frida ligger i min säng och skriker åt datorn, där hennes bästa kompis David spelar i SHL, och jag sitter FAKTISKT och surfar runt på bloggar. Frida är så himla bra på att hålla sig uppdaterad, men jag är verkligen sämst att komma ihåg bloggadresser och sen är jag superkräsen när det gäller vad som är en bra blogg enligt mig. Så det blir liksom aldrig av. Matilda Olén, bloggaren som inte läser bloggar.

Sneak A Peak

Kategori: Mode


Tänk vilken tur att jag svarade i telefonen trots att det var dolt nummer... Istället för en dryg telefonförsäljare så var det en trevlig Posten-tjej.

Kika in här imorgon om ni vill slänga ett getöga på två av mina nya absoluta garderobsfavoriter!

Take A Day Off

Kategori: Okategoriserade

Okay - hur många sekunder stannade hela Sverige upp igår när Paow traskade fram och tillbaka? Och hur många satt inte med en klump i magen vid 23.00? Tur att jag hade Emma, Carro och Néa bredvid mig i soffan (inte för att dom var mindre uppspelta, haha)!

Idag har jag bestämt mig för att ta mig i kragen. Jag har en av mina Lediga Torsdagar och jag vill bara utnyttja den till fullo! Ska klämma in städning, yoga-pass, garderobsrensning, plugg och tjej-häng. Men först på listan är tamme tusan att bädda om sängen, jag har gnällt på att min madrass legat helt vint i minst en vecka nu. Skärpning!

No Guts, No Glory

Kategori: Mode

Usch hörrni vad jag är trött. Min sov-app (kommer ni ihåg SleepCycle?) visar att jag vaknar 13 gånger om natten, kurvan ser ut som Missoni-mönstret. Tack och lov har vi världens kortaste skoldag på onsdagar + att jag är ledig på torsdagar. Dock betyder inte det att man kan klicka AV på plugg-stressen... Det är skönt att veta att man inte är ensam om det i alla fall. Kom igen alla 3or, nu håller vi ut en liten snutt till och peppar varann! Klasskamrater som icke-klasskamrater ♡

Jag har i alla fall till slut lagt jobb-planer på hyllan, nu har jag bestämt mig för att plugga vidare. Känns som jag jobbat med smink eller sälj/servicejobb i hundra år, och vill gnugga mina geniknölar lite. Jag hoppas verkligen jag kan hitta en utbildning som jag verkligen tycker är intressant och kunna djupdyka i. Har hela livet velat vara högst hönset, så drömmen är kanske att bli VD eller egenföretagare, eller bara helt enkelt bäst på mitt område. Det kanske ni inte trodde om mig?! Slutar aldrig ta illa upp när jag får höra kommentaren "Men gud, jag hade ingen aning om att du var så klok/smart", haha! Då sätter lilla jag alltid folk på plats.

Tulips, Smoothies & Magazines

Kategori: Okategoriserade

Kolla vilken morgon jag fick till! Jag vardagslyxar snart så mycket så hela mitt liv kan räknas som lyx.

Godmorgon damer och herrar! Inombords är jag helt hysterisk över att det faktiskt är PLUSGRADER utomhus, men utombords är jag svintrött. Ni vet när kroppen liksom rör sig i slow motion, fast i huvudet så är det lite pingisboll-känsla.

Igår tog jag en promenix till Frida där jag blev bjuden på fika och bra snack (= mycket skratt). På kvällen slog jag på en rulle med mina päron och ännu senare på kvällskvisten kikade jag Pretty Little Liars. Jag glor ganska mycket på skärmar för att vara en tjej som hatar att kolla på film. Är jag schizo? Jag menar, ikväll har jag ju planerat att ha tv-kväll med tjejerna, haha. (Men det är ju faktiskt PH-final).

Get Ready For...

Kategori: Mode

Pekade ut dom här till att bli årets vårfavoriter för jättelänge sen.. Är dom inte hur läckra som helst? Ibland träffar man plagg som man inte kan sluta tänka på, det är kärlek vid första ögonkastet liksom. Och när det händer ska man bara sluta leta. Jag brukar kika på ett program om bröllopsklänningar och där säger dom så; "när man hittat den perfekta klänningen ska man sluta leta, precis som med karlar". Får man connection så är det bara att ge upp jakten på något bättre! Andra shopaholics som känner igen sig? Haha. (Kanske kan fråga er som är dödsförälskade också).

Kan knappt vänta till snön smälter bort och man kan plussa på klackhöjden och minska på klädernas tjockhet! Red Bull i all ära, men våren är världens bästa energikälla.

Skodrömmar

Kategori: Mode

Min mamma brukar säga att mitt sovrum ser ut som en operationssal - vitt och sterilt städat. Har länge velat sätta upp tavlor på väggarna, men kan inte bestämma mig vad det skulle vara för några. Jag menar, man måste ju spika i väggen och blir det fel är det ju katastrof att ha en dalmatin-vägg! Jag är liksom inte redo för ett sånt commitment, haha.

Till slut hjälpte papsen mig att slänga upp den här skohyllan i alla fall, för att göra det lite mer ombonat. Jag tycker det blev läckert! Nu kan jag ligga där under och drömma om dojor på kvällskvisten.

Happy Monday!

Kategori: Okategoriserade

Happy monday! på er allihop! Har ni fått en bra start på dagen? Igår kväll fick jag reda på att jag var ledig idag, och imorse vaknade jag av snapchats, sms och en efterlysning på Twitter, haha! Mitt i tröttheten igår glömde jag nämna till Frida att jag var ledig, så nu satt stackaren själv på kontoret i skolan (det är såklart inte vårat kontor, men vi har typ gjort det till standard-ställe för lärarna är inte så ofta där). I fredags satt vi där och slängde upp fötterna på bordet, satte på lite musik och kollade ut genom fönstret och såg alla Falubor ta helg och tänkte att såhär ska vi banne mig ha det på våra framtida jobb - sitta mittemot sin bättre halva och bolla idéer och helg-peppa på fredagar. (Gärna med möjligheten att korka upp en Champagne på fredagseftermiddagar och ha Louboutin-klackar).

Slänger in ett svar till Michaela angående förra inlägget: Plaggen har inte kommit ut i butik än, men märket heter som rubriken - For Love & Lemons. Jag ska hålla stenhård span, så jag kan hojta när jag ser att man kan haffa dom. Deal?

For Love And Lemons

Kategori: Mode



(Drömmer ni också er bort lite grann när ni scrollar bland dom här bilderna? Hihi)
Det här är den absolut bästa lookbooken jag sett i hela mitt liv. Vill ha ALLT. Älskar liksom ALLT. Måste vara världens mest genialiska team bakom. Kan inte säga mer än helt enkelt Varsågod, tjejer... Det här är modebibeln för sommar '14 utan tvekan.
Bara solbrända ben, höga gladiatorsandaler, smycken i mängder, härliga färger/mönster, strandsvall, ett varmt land och ett leende på läpparna - JA TACK!

Saturday Coziness

Kategori: Okategoriserade

Godkväll sötisar! Jag njuter av livet hemma hos Frida, i det absolut bästa sällskapet (Frida Matsson, Carolina Bjerknesli och godsaker). Jag har redan hunnit fallit pladask för Alvaro i Melodifestivalen och dansat till Helenas "Survivor". Bådar gott!

Imorgon bara måste ni klicka er in här... Jag har hittat världens absolut snyggaste lookbook som man blir helt inspirationsöverdosad av!!! Så, vi ses imorgon? Puss på er.

First Of February

Kategori: Okategoriserade

Idag var jag och Frida uppe med tuppen! (Trots att vi hade haft tjej-häng till kl. 00.30 igår..) Hela förmiddagen stylade vi modeller till en modevisning. Kanonkul :-)

Sen mötte vi upp Carro och tog en långlunch och en repa på stan. Nu är jag bara hem och vänder - ska tillbaka till Frida strax! Hoppas ni får en fantastisk lördag, jag är SÅ peppad på Melodifestivalen! Pratade lite med Christer Björkman när jag sminkade honom inför ett tv-program för några veckor sen, och han fick mig att tro att det blir ett toppen-år iår... Puss, M.