MATILDA OLÉN

Update

Kategori: Okategoriserade

Halloj! Vill kika in och säga att jag lever. Min kamera ligger i Fridas lägenhet till på måndag eller tisdag, så uppdateringen kommer vara lite kass tills dess. Alldeles strax tar jag ett break från Falun och drar till sommarstugan. Behöver ladda upp batterierna lite... Hoppas ni haft en bra start på påsklovet! Puss, M.

Circle Circle Dot Dot

Kategori: Mode

Hallå godingar! Kom nyss hem från en långdag med Carro som varit kanon. Vi har fikat, tjattrat och strosat på Kupolen. Imorgon ska vi tjejer fira in påsklovet så planeringen är i full gång (läs: mobilen vibrerar som vid en jordbävning).
Nu ska hoppa in i duschen och sen rusa till tv-soffan, hör att päronen kollar på "Frukost på Tiffany's"! Det är ju trots allt en klassiker.

PS. Har länge velat haka på prick-trenden men inte riktigt vågat investera i något i mönstret jag alltid kräkts på. Tröjan jag bar idag är från Bläck och fick mig glömma min prick-fobi. Mysig!

Three Perfect Shoes

Kategori: Mode

Låt mig presentera 1. Snyggaste höstskorna 2. Snyggaste sommarskorna 3. Snyggaste vårskorna.

Tuesday - Funday

Kategori: Okategoriserade


Nyss hemkommen från ännu en tjej-tisdag fylld med vardagslyx! Detta är från och med nu en given tradition. Imorgon har jag en kort skoldag, och sen ska jag springa lite ärenden. Bland annat Kupolen, hihi.
Nu ska jag kvällspyssla med mig själv (fixa naglar, insmörjning och byta lakan etc.)! Dröm sött.

Green Leather And Heels

Kategori: Mode

You Deserve Some Cred

Kategori: Okategoriserade

Gooood morning sunshines! Vilket väder Falun bjuder på idag!
Vill tacka er allihop för era fina kommentarer, det värmer så himla mycket och jag får världens boost av det. Vissa dagar tycker jag allt känns så hopplöst och tråkigt, när alla bloggar ser likadana ut och kopierar varandra hit och dit. Så tack tack tack att ni gillar det just jag gör! Kramisar♥

Animal Print Pants

Kategori: Okategoriserade

SÅ trött och matt idag. Jobbiga måndag. Utan smink och med mysbrallorna på ska jag kolla klart på The Social  Network (kanske unna mig lite gottis också? Ja jag tror det). Började kolla på den igår och har babblat om den hela dagen idag, hittills har den ju varit skitspännande! 
Är så glad att jag har en jättebra vecka att se fram emot.. Tjejhäng imorgon hos Frida och tjejhäng på fredag hos Johanna. Tjejkompisar äger!

Instead Of Getting Abs... Get Apps!

Kategori: Okategoriserade

Tre av mina favoritappar!
"PeppAppen" var det mina lärare som tipsade mig om, haha. Men alltså den är katten svinbra! Det är en ganska mysig kille som har peptalks med dig, inför t.ex. träningen eller en jobbig uppgift (man får alltså välja själv), eller om man bara vill ha en självförtroendeboost. 

Blomman är "WomanLog", en kalender för kvinnor! Det jag tycker är bra med den är att man kan skriva in olika humör (ganska roligt att kolla tillbaka på). Allt från "Sug för sötsaker" till "Akne" kan man välja, haha!

Weheartit-appen är typ största boven i min sömnlöshet. Man kan bara bläddra och bläddra och bläddra och bläddra och bl... tills man somnar med en kokhet mobil i handen.

Flowers Are A Girl's Best Friend

Kategori: Okategoriserade

Min lördag var verkligen hur kanon som helst! Från morgon till kväll, helt perfekt. Började dagen med att få ett blombud (jag döööör vilken lyckligt lottad tjej jag är!) och det bäddade väl redigt bra för en förträfflig fortsättning på dagen. Fixade och donade till klockan stod på partytid - maskerad och jag var utklädd till Poccahontas bredvid Robin Hood, broder Tuck, Mrs. Smith och Rihanna.

Morning Coffee

Kategori: Okategoriserade

Hoppas ni får en kanonfredag! Puss, M.

You Will Live, Love And Dance Again

Kategori: Mode

Åh ännu en bra eftermiddag! Har spenderat den med en gammal och ruggigt god vän. Som det ser ut nu kommer min helg vara fullspäckad, och det känns kanon.
Next up är manikyr och kycklingmiddag, telefonsamtal och skönhetssömn. Tjatigt värre vill jag påminna er om att ni kan komma in och hälsa, kramas, mode-snacka och shoppa när jag jobbar på H&M imorgon! Så himla kul att se era glada ansikten mellan galgarna :-)

Thursday's

Kategori: Mode

Sneakpeak på hur jag såg ut idag! Har hängt på UF-mässan hela dagen och nu ska jag kila ner på stan för en fika, hörs sen! Puss, M.

Because You're Worth It

Kategori: Okategoriserade

Hi sunshines. Min morgon började med kaffe på sängen (tack mamsi!), men när jag satte första foten utanför sängen var jag på krigsstigen, haha. Gud vilket dåligt humör jag varit på. Dock har jag en liten ängel som alltid kan få mig skratta - Néa. Att ta sällskap hem med henne när båda är eftermiddagsflamsiga är verkligen varje dags roligaste. Efter vi skiljs åt i korsningen kan jag inte hjälpa att fortsätta småfnissa för mig själv. Grannarna måste tro jag är tokig.

Nu: Baka något gott. Sen: Unna mig (börjar bli min livsstil).
 

You Light Up My World Like Nobody Else

Kategori: Mode

En liten smygkik på en ny goding. Den här tröjan kan allvarligt orsaka trafikkaos - den neonlyser så in i bomben!

Vardagslyx 2.0

Kategori: Okategoriserade

Hej gullungar! Sitter i Fridas lägenhet med tjejerna. Det här med vardagslyx börjar bli standard, idag har vi nämligen gluffsat i oss pankisar!

A Sneakpeak On My Inspiration

Kategori: Okategoriserade

Nu lagom till Spring/Summer-säsongen har jag börjat pyssla med en ny design! Hihi åh så spännande. Har knåpat på den ganska länge (hit och dit i flera veckor) men är lite perfektionist... Snart så!

Makes Me Work A Little Bit Harder

Kategori: Okategoriserade

Ojojoj, vilken sen skoldag det blev idag. Kom hem närmare halv sex! Lyckligtvis har jag inte haft lektioner ända till nu, haha, utan har suttit och pratat med min mentor och Néa. Smidit lite framtidsplaner och highlightat mina styrkor (självförtroendeboost!!). 

Kaffemaskinen vrålar som den ska och jag ska precis fälla upp Macbooken och göra en uppgift om styling under 1900/1910-talet. Ska jobba så med ett årtionde i veckan ett tag, och jag tycker det är hur kul och intressant som helst! 

Conscious Collection 2013

Kategori: Mode

Ett av de allra bästa vårtecknen är releasen av Conscious Collection! Idag frontar vi den på H&M. Här har ni några av godbitarna! Även fast jag inte är superimponerad...

Think Green

Kategori: Mode


Kommer ni ihåg att jag nämnde gröna skinnjackor i Vårtrender 2013-inlägget? Snubblade över denna på  Carlings, med 70% rea på lappen. Tycker den är kanoncool och vill matcha den med vita jeans när försommaren kommer till Sverige.

You're More Than Welcome

Kategori: Okategoriserade

Lita på mig när jag säger att jag tänkte bomba er med bilder från gårdagen. Men, stressad som jag var så glömde jag minneskortet i datorn... Jag kan väl sammanfatta det som en grym kväll i alla fall, det kan väl inte riktigt bli annat när man samlar oss tjejer!
Jag har i princip gått från sängläge till soffläge idag, med ont i halsen och världens dödaste kropp. Dock gjorde jag en liten avstickare till altanen, där solen lyste hur varm som helst. Hihi, vår-pirr i kroppen!

Jag var inte den enda som kom hem sen igårkväll, mamma var nämligen på födelsedagskalas hon också! Behöver jag ens säga att jag tog tillfället i akt och bad om pizza-middag?

Weekend, Weekend, Weekend

Kategori: Okategoriserade

Min fredagkväll skulle bli en såndär trevlig och mysig familjekväll med god mat framför en film. Istället blev det gårdagens rester in i micron, släpa sig till tv-soffan för att glo på Skavlan (med ruggigt tråkiga gäster) för att sedan se hela familjen däcka, haha. Alltså hallå upp i det blå, vad händer? Matilda Olén somnade vid 23-rycket en fredagkväll!

Ikväll står tjejmiddag hos Carro på schemat! Jag och tjejerna har planerat hela veckan hihi. Jag har bestämt att vi ska fira 1. Min namnsdag (som inte uppmärksammades för fem öre!!) 2. Mitt sommarjobb på H&M, wiho! och 3. Att hela tjejgänget lever och är lyckliga (viktigaste punkten).

Morning Texting

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon solstrålar! Min dator har gjort mig vansinnig i cirkus 20 minuter nu, så är nog bäst jag fäller ner skärmen innan jag bryter av den, haha. Gud vad jag saknar min gamla stationära dator med en riktig mus, sladdar som inte trasslar eller syns och som inte laddar ur efter en halvtimme. Det var bättre förr!

Precis som varje fredag, hittar ni mig på H&M 10.00-18.00! Puss.

Världens Bästa Namn

Kategori: Okategoriserade

Hipp hipp hurra, idag är det min namnsdag! I skolan ska vi prata nätberoende hela dagen, sen ska jag fika med en goding och ännu senare ska jag spela säsongens sista handbollsmatch. Namnsdagsfirandet får vänta till på lördag, men tills dess - grattis alla Matildor, idag får vi unna oss!

Building An Outfit

Kategori: Mode

Åh vad jag älskar att leka med min lilla (stora) docka, hihi. Det ska bli så himla kul att hänga på färgglada vårkläder och fina sommarklänningar, så småningom!
Just nu sitter jag och spanar in vårnytt jag vill ska flytta in i min garderob. Har bestämt nya vardagsskor, kaaanske en ny vardagsväska och till vardagsjacka har jag på tok för många val! Dilemma!

I Choose You

Kategori: Mode

Halli hallå! Jack-knipa inför våren? Gillar jeansjackor? Mamsen valde den här superljusa, mitt val är DENNA.

Wednesday

Kategori: Mode

Det här är ju inte perfekta outfit-bilder, men ändå en lite bättre kik. Nya blusen blir bara finare varje gång jag kollar på den!
Dagens planer är skola och träning. Håller på att göra om en jättefin möbel här hemma så ska försöka hinna jobba lite på den också. Längtar tills den är klar!

A Slice Or Maybe Two

Kategori: Okategoriserade

Jag är hemsk i köket, och då menar helt uppåt väggarna ute och cyklar, men som tur är har jag vänninor som vet exakt vad dom håller på med. Hur smaskigt ser inte dagens käk ut?
Kom precis hem från Frida och nu ska jag hoppa i mysbrallorna och hänga lite med mamsen. Igår somnade jag bokstavligt talat med ett leende på läpparna och det kommer jag garanterat göra idag igen♥

PS. En av Sveriges sötaste tjejer nämnde mig i sin blogg! Om ni mot förmodan missat henne och hennes kanonfina blogg - kika in HÄR. Verkar som några nya ögon hittat hit och då vill jag passa på att säga VÄLKOMMNA! Hoppas ni stannar, kram.

Vardagslyx

Kategori: Okategoriserade


Hej godingar! Sitter i Fridas lägenhet med Néa och Olivia och smäller i oss choklad. Snart ska vi också baka vår pizza special. Vardagslyx, hihi! Pussar, M.

 

You Gotta Think Before You Do

Kategori: Mode

Så synd att jag lämnade tillbaka kappan, den passade ruskigt bra i den här klädseln tycker jag.
 

When Life Treats You Right

Kategori: Okategoriserade

Hej mina små duvor! Jag är på strålande humör av diverse anledningar! Dock var jag lite småsur imorse när jag sprang till en buss som var tio minuter sen och sen även insåg att vi hade lite sovmorgon. Idag började också Plusgymnasiets "Facebook-vecka", en vecka där vi ska babbla en massa om näthat och sociala mediers påverkan på oss och blablabla. Ni gissar rätt om ni tror att jag är måttligt intresserad, detta känns som lite slöseri med tid.

Nåååväl. Efter skolan skulle jag svänga förbi Néa lite snabbt för att låna en vågtång men det ledde till lite mellanmål som ledde till lite (mycket) snack och det ledde till att tiden flög iväg och tjong så satt vi vid middagsbordet och det hela slutade med en eftermiddag proppfull med asgarv.
Nu ikväll har jag även hunnit med lite hemma-träning och kvalitetstid med brorsan, som åker "hem" till Japan på fredag. Innan jag lägger huvudet på kudden ska jag försöka proppa in bastubad, långdusch, manikyr/pedikyr och noggrann insmörjning av nya hudkrämer som papsen kom hem med idag. Hihi love it, redan dags att uppdatera "lukta gott-hyllan".

Nu har ni fått en rejäl dos med halvintressant fakta om min dag, men rackarns vad mitt snack har gått på högvarv hela dagen idag! Tror min käke går igång mest när jag hinkar i mig kaffe på morgonen.. Nåja, nu får det vara färdigbabblat! Hoppas ni haft en fantastisk start på veckan, puss.

My Beauty Department

Kategori: Okategoriserade

Här trängs allt från Vera Wang till Björn Borg. Här finns mina dagliga lukta gott-produkter. En hylla jag inte skulle klara mig utan helt enkelt! Vasen luktar inte gott men den ger en en liten boost med citatet "Today I'm so in love with myself".

Flower Power

Kategori: Mode

Jag står liiite i valet och kvalet när jag laddar upp det här inlägget... Bilderna gör ju inte den här fina blusen någon rättvisa! Färgerna är mycket starkare och tyget så mycket vackrare.
Mamma köpte både en till sig själv och en åt mig, så i sommar hade vi tänkt matcha haha

Down Town

Kategori: Okategoriserade

Dagen har spenderats med mi familia! Vi strosade på stan, som var heldöd. Jag kom hem med en liten söt grej (som jag ska visa strax!) och lite gottis-mat i magen.
På första bilden ser ni en av Sveriges snyggaste klänningar (den beiga). Den blir din för sex laxar i en laxask!

Wait For It...

Kategori: Okategoriserade

Nu: kaffe och blogg-fix. Våren ger mig världens blogg-inspiration så hoppas jag kan lyckas inspirationsbomba er under den här kanonfina årstiden!

PS. Sorry för den kassa uppdateringen under helgen, det är inte lätt att pressa in fotande och bloggande när man är tidsoptimist.
Igår samlades i alla fall, enligt tradition, tjejerna hos Frida och hejade på Anton i Mello-finalen. Vi blev dock inte bittra när Robin knep segern, vi hade en ruskigt bra kväll ändå.

I Saw This Quote I Liked

Kategori: Okategoriserade

"Don't be afraid to sparkle a little brighter"!

Bad Update-Friday

Kategori: Okategoriserade

Är lagom slut som människa efter en riktigt lång dag, så ska faktiskt sova nu! Men först vill jag visa er den här koftan jag hittade idag. Tillhör Trend-avdelningen i Stockholm men hade råkat kommit till oss på H&M i Falun! Och i min storlek, så självklart var jag tvungen att testa den. Men får se om jag vill lägga slantarna på den... Den är onekligen ruskigt mysig i alla fall.
Imorgon har jag fullspäckat schema men vi hörs såklart ändå. Sweet dreams.

The Blogspot

Kategori: Okategoriserade

This is the blogspot, "where the magic happens". Alltså ett litet hörn av vårt vardagsrum. Jag jobbar allra bäst i mina vita velour-brallor!

Another Stupid Blonde?

Kategori: Okategoriserade

Är så glad att jag fått tillbaks min andra halva - långa håret, haha! Tycker varken jag eller kläder passar lika bra i kort hår. Dessutom är blont mer jag! Tycker verkligen min hårfärg blev bra till slut, efter en drös med om och men.
Vi har pratat mycket genus-tänk i skolan och jag är väl en sån där som blivit formad av samhället och tycker att eftersom jag är tjej ska jag ha långt blont hår och gilla rosa, eller vad tror ni? ;-) Var en riktig pojkflicka när jag var liten faktiskt, nu kanske huvudet kompenserar alla pojk-tankar jag hade då!

Stars Can't Shine Without Darkness

Kategori: Mode



Trött och sliten är standard och zombie-looken är dagens outfit åtta dagar i veckan. Har sovit i min brors stora mjuka säng sen han flyttade (för ett år sen) och nu när han är hemma har jag flyttat tillbaka till min stenhårda 90 cm-säng. Resultatet är som sagt inte så upplyftande... Dock finns det alltid något positivt i allt - jag har den där övertrötta humorn konstant och tycker precis allt är värt att fnissa åt, haha. Om ett skratt förlänger livet har jag ökat på några år den senaste veckan!

Idag: skola, träning, äta, sova.

Dress Me Up

Kategori: Mode

 
Igår kom mamsen hemsläpandes på den här, som hon hade ropat hem på auktion åt mig. Fin va?! Gillar att den ser lite vintage ut.
Är man fashionfreak och 7 år leker man med Bratz, är man närmare myndig så är detta en perfekt leksak ;-)

I'm Blown Away

Kategori: Mode

 
Hej där ute i blåsten! Har lite blandade känslor om vädret... Tumme upp för fina solen och tumme ner för att det i princip är storm.
Onsdag betyder kort skoldag (jag var hemma vid två! Wiho!) så har planerat in käk framför Pretty Little Liars innan jag ska iväg och träna. Onsdag betyder även att det är lagligt att börja räkna ner till helgen, och om jag har anledning att längta!

Rihanna For River Island

Kategori: Mode

Igår släpptes Rihanna's kollektion för River Island. Älskar både River Island och Rihanna så är ruskigt besviken på den här sjukt trista kollektionen. Visst finns det några få helt okej grejer, men hade man inte förväntat sig lite mer från en stilikon?

I Bought Some Happiness

Kategori: Mode

Voíla! Den här toppen och jag fann varandra i Stockholm. Jag föll pladask och har slängt kärleksfulla blickar in i garderoben där den hängt så fint i några dagar. Väntar som vanligt på den perfekta dagen att inviga den, men slängde på mig den nu för jag har varit så ivrig att visa er, hihi.

No I Can't Spell It Out For You

Kategori: Okategoriserade

Goddag på er godingar! Känner mig fortfarande sjuk och hängig så åkte hem från skolan för att kurera mig lite. Klicka HÄR för att lyssna på mitt bästa medicin-tips (psst, spola fram till 1:10).

Stay updated - snart visar jag upp en nyfunnen kärlek.

Temptation

Kategori: Okategoriserade

Nu är jag taskig och frestar er! Den här lilla tårtan slängde jag och mamma ihop i helgen. Består av digestive-botten, grädde med krossad daim och jordgubbar. En sådan blandning kan väl inte smaka fel? Nej, just det.

Lucky Me

Kategori: Mode

Jahopp då var första skoldagen efter sportlovet avklarad. Vi har hållit på med styling på annonsförslag vilket var riktigt kul, men känns dock ändå som lovet kunde fått vara lite längre. Känner mig hängig i kroppen, som om en förkylning snart bryter ut. Inte så lägligt. Men det skulle ändå vara okej för livet flyter på så ruskigt bra för mig annars, haha. (Det lät kanske lite skrytigt, men ni som känner mig vet att jag har haft karma värd en seriemördare efter mig ett x antal veckor).

Stockholm Fashion Geek

Kategori: Mode

Åhléns City levererade dagens snyggaste och mest kreativa skyltfönster!

R-O-C-K Me Again

Kategori: Mode

Bestämde mig för att känna in kappan lite grann. Tycker den är riktigt frän faktiskt! Egentligen vill jag matcha den med en stor stickad polo men vi ska inte locka tillbaka vintern alltför mycket, eller vad säger ni? För övrigt - hur fantastiskt är det inte med plusgrader?! Snart kanske man får fota i en grön och fin trädgård.

Saturday Night Cozyness

Kategori: Okategoriserade


Åh är så glad att jag fick till lite bilder på hur ruskigt mysigt jag och tjejerna lyckas fixa det varje gång vi har Mello-lördag! Favorit-stället att fira hela Sveriges musikfestival på är Fridas lya men förra lördagen var det min tur att bjuda hem trallvänliga tjejorna. 
Såg att Anton Ewald skapat något evanemang på Facebook om att man ska rösta på honom ikväll. Mellotönt-varning? Jag funderade på att tacka ja...
 

Trend Coat

Kategori: Mode


Den här tunna vårkappan fyndade jag på H&M Trend! Hittade dock miljontals fantastiska vårjackor, så är osäker om this is the one. Ska känna in den lite, annars kanske någon av er vill ha den?

Animal Lover

Kategori: Mode

Favorit tiger-tröjan med nya panda-skalet jag kammade hem i Stockholm. Hur gulligt?! Nästa djur-köp blir något leopardmönstrat. Har ögonen på ett par skor från Zara!

Soon: Spring & Sun

Kategori: Okategoriserade

Bästa känslan för en vår-älskare som mig? Vakna upp och se solen skina genom vårt stökiga vardagsrum!

At Arlanda Airport

Kategori: Okategoriserade

Nej tyvärr, jag ska inte ut på äventyr... Har varit på Arlanda och hämtat upp brorsan som kommer hem och hälsar på i 2 veckor! Ni som följt mig ett tag vet att han bor och pluggar i Japan. Nu har han även blivit engelska lärare till ungdomar! Bredvid han är jag det kolsvarta fåret i familjen, haha.
Vi tog i alla fall en fika vid Sky City och nu är vi hemma igen. Fick även tillbaka min iPhone idag så ska pilla med den hela natten, hihi (trots att jag är dötrött). Hörs imorgon om jag lyckas slita mig!

Talk That Omelette To Me

Kategori: Okategoriserade


Har tipsat om det förut men gör det igen - omeletten. Inget så nyttigt gör mig så mätt som en liten äggpannkaka med diverse saker man rotat fram i kylskåpet (man tager vad man haver, för mig blir det tusan lyckat varje gång). Och så är det ju så fantastiskt lätt att göra.
Jag har slängt i allt ifrån gårdagens köttfärsrester till paprika och tomater. Efter att ha experimenterat mig fram till ett x antal recept står nästa steg på agendan - lära mig göra en pannkaka, och inte en röra!

Stad I Världen

Kategori: Okategoriserade

Här har ni några bilder från tjejgängets Stockholmsresa! Det var så sjukt jäkla roligt, tror vi alla garvade så magmusklerna pumpades. Och en lyckad tjejresa betyder redan planering inför nästa resa... 
Men ingen Stockholmsresa utan shopping - mina nya godbitar kommer upp inom en snar framtid!

That Explains A Lot

Kategori: Okategoriserade

Hallå gullungar! Ni ska snart få en liten kik på vad jag och tjejerna gjorde igår men först - some explanation.
Den dåliga uppdatering beror på 1. Mitt internet krascha och därefter 2. Min dator krascha (man skulle kunna tro att det är min otur som fortfarande spökar med mig men nej, nu har turen faktiskt vänt lite grann). Har sprungit runt som en yr höna här hemma för att klura ut vad jag ska ha för bloggdator, det går ju inte att koppla ihop min systemkamera till min Macbook. Lösningen blev att jag från och med nu sitter vid mina pärons dator, som jag tycker är ett litet nerbyte. Men men, från och med nu kommer ni se mer av mig i alla fall! I'll keep in touch ;-)