MATILDA OLÉN

2 Glasses Of Wine + Music

Kategori: Okategoriserade

Heeeey fridaaaay! Hade en utmärkt dag på jobbet, och nu har jag slängt av mig mina matosande/ölstinkande kläder och ska snart hoppa in i bilen till Mikaela. Kvällen ska spenderas i goda vänner sällskap - precis som en fredag ska vara. Trevlig helg, fina läsare! Puss, M.

A Thing Called "Sensommar"

Kategori: Mode

-
 
Vilken sommardag vi fick idag?! Man kunde ju till och med bättra på brännan. Men snart säger det Vips! så är hösten tillbaka med termometrar som vägrar visa mer än 10-15 plusgrader. Men tills dess, vill jag behålla sommarkänslan med kjol och välkomna hösten så smått med en mysig polotröja! Hade jag inte behövt jobba i tröjor signerade Somersby eller Falcon på jobbet, hade jag velat slänga på mig den här utstyrseln imorgon bitti.

Annars då? Huset ska fixas, rensas, städas och donas med innan det är klart för försäljning så det är det som håller familjen Olén sysselsatta nu för tiden. Men TÄNK när ni får se nya stället vi (eller mina päron, om jag hinner flyga ur boet) ska bosätta oss i sen! Det kommer nog vara absolut toppen av tipptopp. Men mer om det när det närmar sig... Ha en fin kväll, och ladda inför fina fröken Fredag imorgon. Puss, M.

Even A Blind Man Could Tell

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon! När ni promenerar, sitter på bussen eller tunnelbanan på väg till jobbet eller skolan, lyssna då på DENNA och ni kommer garanterat få en bra start på dagen. Det är nämligen världens bästa morgonlåt!

Jag däremot ska inte till varken jobb eller skola för hux flux så fick jag en till ledig dag! Så precis som i förrgår ska jag avnjuta flera morgonkaffekoppar i sängen och sen ta itu med lite grejer på Att göra-listan. Vi hörs! Puss, M.

New In

Kategori: Mode

Gooood morning angels! Efter frissan igår gick jag och mamsen en snabbis på stan, och jag hittade såklart lite nödvändigheter. Mitt favoritvolympuder, jeans i den perfekta gråa nyansen och ett läppstift i den perfekta färgen - nude. Svängde även förbi Elin på Scorett och knep en ny älskling precis innan stängning, hihi... Men den får ni se sen! Nu ska nämligen jag iväg och jobba lunchpass. Ha en finfin dag! Puss, M.

@ Nikita Hair

Kategori: Okategoriserade

Tjenixen! Blev såååå bortskämd hos frissan! Och ska fortsätta skämma bort mig själv här hemma (jag har ju ändå min lediga dag). Jag känner för te, Victoria's Secret-lotions och kanske en skvätt Teen Wolf på det. Blir inte det bra säg! Hihi. Puss, M.

Payday Wishing

Kategori: Mode

-
 
Alla barnen brände sin löning utom Matildis som får vänta ett litet tag till på sin peng! Men då minsann ska jag vara snabb som attan att lägga tassarna på lite av dom här godsakerna. Stickat, drömstövlarna, Calvin Klein, ny varje dag-klocka och bomberjackan, mmmm... A girl can dream 'til she makes it a reality, som jag hörde någon klok människa säga någon gång.

On Days Off...

Kategori: Okategoriserade

Min lediga onsdag blev ledig tisdag istället, och jag har tackat min lyckliga stjärna däruppe hundra gånger för att jag fick tag i en frisörtid i sista sekund igår! Så idag äntligen ska jag få fixa till det där hopplösa barret (och springa hundra andra ärenden som jag inte hunnit med på grund av jobbet). Jag har till och med även hunnit med lite städningen av våningen, och nu ligger jag bara och avnjuter kaffekopp numero dos med OMI's låt "Cheerleader" i öronen. Lever livet på en liten pinne idag, och hoppas ni också gör det. Bamsekram!

It Looks Better In Black

Kategori: Mode

-
 
Hej hallå! Bad update, I'm aware of that. Men i lördags hade jag sista natten med gänget (hej London, Stockholm, Örebro för deras del) och igår jobbade jag från innan öppning till efter stängning. Hej å hå vad jag var slut när jag kom hem. Och det är jag fortfarande, hehe. Men nu väntar måndagens lunchpass! Ciao!

"Bara Ett Glas"

Kategori: Okategoriserade

Glad lördag på er! Jag ska kila iväg och jobba öppning till stängning och sen ska jag rusa till ett litet avsked för alla mina polare som flyttar från stan. Det vankas utgång, men jag är ju vit som ett sommarmoln och jobbar nio timmar även imorgon... Men har en känsla i magen av att jag kommer köra den gamla goda ramsan "Okej, bara ett glas"! (Precis som förra helgen, hihi). Treeeeevlig heeeelg kära ni!

B & W

Kategori: Okategoriserade

Hey, hey, hey, guys! What's up? Jag har bara sölat sen jag kom hem från jobbet, och det ska jag väl fortsätta göra resten av kvällen. Saknar Teen Wolf, haha! Synd att jag åt mig så jäklarns mätt på vår lunchbuffé, annars hade jag laddat upp med snacks så det bara smällde om det. Finns ingen bättre kombo än äta + se sin favvoserie. Håller ni inte med? Puss, M.

I Love You, Calvin!

Kategori: Mode

-

När jag får min lön kommer jag snabbt som blixten lägga tassarna på en CK-tischa. Hur läcker är inte den här liksom!

Tjong i medaljongen kära läsare! Hemma från ännu en jobbdag som varit något lite över det vanliga... Fick KRAMAR av vissa gäster för dom var så nöjda och glada! Förstår ni vad mysigt folk jag får jobba med om dagarna! Vilken bra känsla i maggen man får. Ikväll ska jag sitta bänkad framför Idol, för en av dom bästa sångfåglarna jag träffat ska vara med! Han heter Oliver och kommer få flickorna att smälta, det kan jag garantera. Vi hörs! Puss, M.

Flip That Bottle!

Kategori: Okategoriserade

Måtte inte en fin drink vara världens bästa fotomotiv?

Aloha darlings! Kom precis hem från jobbet och (trumvirvel) min första lilla bartenderlektion! Sablar vad roligt det var! (Trots att jag inte är någon talang, hehe). Hoppas verkligen att jag kommer kunna trixa med flarror och spexa med glasen om några veckor. Kommer i alla fall drömma om White Russian, P2, Sea Breeze och allt vad dom heter inatt! Men först - Teen Wolf, käk och Leifs Restaurang (började följa det igår, supermysigt!). Puss, M.

Hey Tuesday, Be Good

Kategori: Mode

Gooooood morgon! Jag ska kila iväg till jobbet, men vill kika in och önska er en kanondag! Inatt sov jag som en liten ängel för omväxlingens skull, så nu är väl oddsen på min sida för att ha en bra dag. Puss, M!

Happy Feet

Kategori: Mode

Får jag välja mellan låga skor eller klackar så väljer jag det sistnämnda alla dagar i veckan (med mina knappt 160 cm känner jag mig som en liten pojke utan klackar). Fast jag och mina fossingar är lite oeniga om vilka dojor som är 10poängare... Tur att mina stackars fötter får som dom vill ibland! Älskar dom här tre låga, och bekväma, skorna.

Tack och lov för att man är smått schizofren! Skämt åsido, men vad skönt det kändes när humöret vände lite under dagen, haha. Efter att ha sett alla avsnitt av New Girl, Suits, Pretty Little Liars, Grey's Anatomy och yadayadayada så visste jag inte riktigt vad jag skulle vila ögonen på under min lilla relax-dag. Lösningen blev att börja smygkolla lite på Teen Wolf, och vet ni vad? Jag är HOOKED! Jag rensar kalendern för resten av dagen och sällskapar med Scott, Stiles och ananas. Känns som en duglig uppladdning inför morgondagens hektiska lunchpass! 

Tea, Darling?

Kategori: Okategoriserade

Idag är det verkligen måndag ut i fingertopparna... Efter mycket om och men så blev både min frisörtid och mitt jobbpass inställda, och jag som gick upp kl. 07 och hinkade två koppar kaffe. Till och med papsen sa "Nu är det motigt åt dig, Matilda", haha. Som grädde på moset känner mig helslut i både kropp och knopp.

Nåväääl, sitter med en kopp te och försöker rycka upp mig. Någonting gott ska väl komma ur den här dagen också! Puss, M.

Tre Är En Trend:

Kategori: Mode

-

Grått är som sagt flott i höst, men grönt är görskönt! Här är tre militärgröna nyckelplagg som är stilsäkra ut i fingertopparna.

Good Morning Sunday

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon mina solstrålar! Jag har slukat morgonkaffet och ska kila iväg till Mimo's för dagens pass. Enligt mina sociala medier var det mycket kräftande och festande igår (och förrgår), så det känns som om en söndag kommer lägligt, eller vad säger ni? Hoppas ni får ett härligt avslut på helgen! Puss, M.

Keep An Eye Open For...

Kategori: Mode

 
Lindex-pälsarna som snart ska finnas i butik! WOW!

Kräftkalas!

Kategori: Okategoriserade

Hujeda mig vilket fint kalas vi fick till igår! Kräftorna smakade bättre än någonsin och sällskapet var världens goaste och gladaste. Vi fortsatte till nya krogen Mimo's för några drinkar, och det slutade med att jag blev erbjuden att provjobba där idag! Så sjukt, men sjukt kul! Så idag har jag balanserat tallrikar och lärt mig miljarder olika ölsorter, och det blir samma visa imorgon igen. Hux flux så hade man en späckad helg, haha.

Dock är benen rejält sömniga efter fredagens dans i klackar och dagens serveringsspring, så nu ska jag bara slänga upp fötterna i soffan och relaxa som aldrig förr. (Note to self: köp nya, SKÖNA, dojor som tål åtta timmar promenix). Ha en kanonlördag! Pussar, M.

Time For...

Kategori: Okategoriserade

SKÅL mina fina läsare! Ha en fantastisk fredag! Tusen pussar, M.

Got Ma Pink Jacket On

Kategori: Mode

Tjing tjong! I förmiddags svängde jag och päronen förbi Dalarna Modern, konstutställningen jag jobbade på förra året. Lokalen var häftig som vanligt, men roligast var att träffa personalen som råkar vara världens goaste också!

Har egentligen absolut inte tid att sitta vid datorn, ikväll vankas det kräftkalas och jag har förberett NOLL än så länge! Dom små djuren ska tinas, bord ska flyttas, baguetter ska grillas och viktigast av allt - outfiten ska spikas. Funderar på att ha mina kräftröda klackar, det passar väl ganska bra? Hihi.

Explain This!

Kategori: Okategoriserade

Hej! Undrar bara en liten grej. Eftersom du gick på Plus, varför fick du inte MacBooken? Eller är det bara någon annans dator på bilderna? Nyfiken!
Det är min Lenovo-dator på bilderna, men jag har också MacBooken! Vill vara extra tydlig med det så ni som är framtida Plusisar inte tror skolan blåser er när dom säger att man får datorn, för det får man! Jag tog tyvärr inte hand om min speciellt bra, det är därför jag använder min nya dator nu. Så tips till er som börjar/går på Plus - ta hand om lilla datorn oavsett hur skoltrötta och arga ni är!
 
Vad är det för armband du alltid har på dig?
På vänster arm har jag ett armband (det med ringen) som jag fick i studentpresent av min dåvarande kille. Och på högerarmen har jag en present som jag fick när jag döptes (det guldiga) med mitt nam och födelsedatum graverat. Bredvid guldlänken dinglar Infinity-armbandet som jag (och resten av tjejerna i gänget) fick av Frida i studentpresent. Älskar allihop och tar aldrig av mig dom!
 
Hej snygging! Ser ut som ni haft riktigt bra dagar i finaste staden. Besökte London tidigt i våras och ska tillbaka om ca en månad, tänkte höra om du har några tips på klubbar/barer för 19-20åringar?
Lyllo dig, först och främst! Vill också tillbaka dit. Vår utgång var så spontan, vi såg ett ställe från bussen och sa "Det såg mysigt ut, vi drar dit imorgon kväll och tar en drink!", haha. Stället vi spanade in heter Golden Bee, och är en takterass med massvis med mysiga lampor och typ palmer (det fanns ett dansgolv inne, men vi satt ute på terassen hela tiden). Sen träffade vi ett gäng som ledde oss till en klubb jag inte vet namnet på, men det låg nära nästa klubb vi drog till som heter Trafik! Det var tydligen ett kvarter med flera klubbar som var ruggigt poppis, om vi ska lita på engelsmännen vi träffade. Trafik var i alla fall hur ballt som helst! På nedervåningen var det en sjukt härlig stämning med hur mycket dans som helst verkligen (vi snackar ringen, och ALLA bara tar för sig och är hur schyssta som helst och typ hejar på varandra och lär varandra moves). Så googla dom ställena och kolla om ni bor i närheten, vettja.

Dock var det här inte mitt i centrala London! Det jag snappat upp är att de flesta turister går ut i Western London (om jag minns rätt). Men googla! Jag tror man kan hitta hur bra klubbtips som helst där. Angående åldern, så är dom flesta klubbarna inte så noga när det gäller tjejer. Ha en grym resa! (Och jag kan garantera att utgångarna blir kanon oavsett vilket ställe ni hamnar på).
 
Ey, har du tatuerat dig på riktigt? Eller vad är det på armen?
Haha, JA det är en tatuering! Jag ska berätta historien bakom och allt ni vill veta, men jag sparar det till ett eget inlägg.

Not Black, Not White - Grey

Kategori: Mode

-

GRÅTT ÄR FLOTT! Och snyggt som attan. Speciellt när man har grått x2 på kroppen. Här är tre helgråa outfits jag gärna skulle bära (gärna med ett par svarta pumps till).

Pssst!... Plaggen har superpriser! Klicka på bilden så får ni se.

No Party Animals Allowed

Kategori: Okategoriserade

Jag kör den gamla ramsan "vit månad" med utrymme för undantag (hehe), men mamsen och papsen semesterfirar i vanlig ordning! Farsgubben kan slira ihop riktigt tjusiga drinkar.

Vad härligt att solen kom fram och sa hej idag! En ganska vanlig diskussion bland mig och mina kompisar när det är sommarsäsong är hur märkligt kalasglad man blir när det är eftermiddagssol. Jag kan nog skriva under på att eftermiddagssol + drink/kall öl + kompisar är ett recept på himlen på jorden för de flesta svenskar. Jag vet att i alla fall jag räknar ner dagarna till fredag då jag har "drinkdag" (alltså fuskdag i vita månaden)... Blir det kvällssol då kommer tagget gå i taket!

Hairdo, I Do!

Kategori: Okategoriserade

Hörrni, det var inte jättesvårt att hitta tjusiga ljushuvven på fantastiska internet! Herrejösses, nu känns det som jag har för mycket val. Ombré är översnyggt på Kardashian-syrrorna, älskar den varma tonen på VS-änglarna Rosie och Erin och den söta lilla lögnaren Ashley Benson rockar en kortare frilla. Frågan är vad lilla Matildis skulle klä bäst i. Jag tror jag har en liten idé i huvudet som får med lite av varje, men ska hålla på den till ni får se resultatet, hihi... (Skönt att ha en anledning att längta till måndag!)

Hairy Plans

Kategori: Okategoriserade

Goddagens! Igår när jag hade min supereffektiva dag påbörjade en triljard saker som jag måste klappa ihop idag. Ska även googla och weheartit- och instagramsnoka fram någon schysst frippa jag kan visa frisören på måndag. Svaret är JA, jag har äntligen tagit tag i klipp/färgtiden och JA, jag känner mig banne mig lite modig gällande formen på lejonmanen. Den som lever får se! Ha en fin lill-lördag, kära ni. Puss, M!

Ready For A Fall

Kategori: Mode

 
-
 Efter att ha haft sovrumsfönstret och balkongdörren öppna i flera månader, så blåser det ruggigt kallt genom dom idag. Höstvindar. Så vad passar bättre än att posta en riktigt höstig look! Är inte den där kappan to die for? Så himla mysig. Pussar på er, M.

Every Girl Needs A Secret...

Kategori: Okategoriserade

Jag går runt konstant kladdig på grund av "Love Spell"-bodybuttern och har alltid ett litet os runt mig av "Such A Flirt"-sprayen. Ni såg lite snapshots från den fantastiska Victoria's Secret-affären jag och Frida besökte i London. Det var helt enkelt omöjligt att inte plocka på sig en, två, tre, fyra, FEM lukta gott-grejer.

Godmorgon gullungar! Jag vaknade pararellt med den berömda tuppen, och har redan hunnit checkat av en del på Att göra-listan! Next up är en till kopp kaffe, och sen ska krångla med massa papper... Innan jag ska skräddarsy en klänning och hojta till trafikskolan. Ja ni hör ju, en del saker att bocka av! Better get started. Puss, M.

Loving... Neutrals

Kategori: Mode

 
-
Det bästa stilknepet är nog att para ihop "neutrals", det lyckas jämt se stylish ut. Nu när hösten kommer krypandes har jag en sjuk dille på det, och vill helst gömma alla rött och gult och Gud vet vad längst in i garderoben.

Goddagens! Inte jätteinspirerande väder idag va? Har lust att krypa ner i soffan med te och macka (som alla andra regniga dagar). Men ska faktiskt iväg en sväng och kolla hur jobbet jag pratade om igår funkar. Spännande!

Tell Me Why We Shouldn't

Kategori: Okategoriserade

Tjenixen! Igår laddade jag hem en ljudbok på 14 timmar (tristess är bara förnamnet) så idag har jag legat i solen och försökt hänga med berättarrösten, till jag hade ett litet jobbsnack inplanerat. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe tillsammans med en liten tankeställare om hur jag vill tjäna pengar den närmsta framtiden... Önska mina hjärnceller lycka till! Puss, M.

Day / Night: Low Peplum Dress

Kategori: Mode

 
-

Crop + Jeans + Wedges

Kategori: Mode

Tröja från Missguided. Jeans från Asos. Skor från Bershka.

Sneakers är kanske inte riktigt en ingrediens i mitt stilrecept, men ta mig i brasan vad jag gillar dom här dojorna! Helt perfekta för veckodagar. Om min förälskelse håller i sig, kommer ni skymta mycket av dom i höst! Jag kommer vara den där tönten som blir irriterad när folk kliver mig på skorna och om kvällarna sitter och skrubbar dom med tandborste, haha. (Been there, done that).

Ready, Set, Go

Kategori: Mode

Kika in snart! Puss, M.
 

T.G.I.F.!

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon solstrålar! Jag hoppar jämfota för att solen är tillbaka! Jag ska slänga mig i solstolen på bums. Ha en fin fredag! Puss, M.

Daddy's Pics: London

Kategori: Okategoriserade

Jag och Frittan levde loppan utan päron för det mesta av London-tiden, men visst fastnade vi på lite av bilderna i papsens kamera! Min gissning är att ni kanske är lite trötta på semesterbilder nu, men ta mig tusan vill bara att ni ska FATTA vilket ställe den där staden är. Trivdes som firren i vattnet.

New Season: Zara

Kategori: Mode


Ingen jublar högre än jag när Zara släpper nya kollektioner! Och höstmode är ju något alldeles särskilt, eller hur? Här ser ni mina favoriter (hittills) i höst. Kan inte hjälpa att längta lite till september-vindar i håret och jackor som platsar någonstans mellan skinnjacka och dunjacka, hihi...

Me And My Detox Water

Kategori: Okategoriserade

So, guys, what's the 411? (Kollade på Mean Girls igår). Nejdå, men DETOXVATTEN är vad som händer i mitt liv just nu. Det här ska vara typ det nyttigaste du kan halsa i dig;

Vatten
En halv gurka

En lime
En näve myntblad

Både jag och mamsen tycker det här funkat prima. Nog tipsat, jag ska starta dagen med musik på hög volym och att sminka mig för första gången på trehundra år! Senare ska Mikaela krydda min dag, hihi. Puss, M.

Bildbomb: London #4

Kategori: Okategoriserade

Gant-häng, sightseeing, mat, Starbucks och hemgång i mönstrade pantalones.

V For Vacay!

Kategori: Okategoriserade

Tjeeeenamors! Som ni ser på sista bilden har jag landat hemma i flickrummet, efter några dagar på landet. Som alltid när man dumpar mobilen/sociala livet ett par dagar så har jag en del att stå i... Vi hörs, fina ni. Puss, M.

@ Landet

Kategori: Okategoriserade


En spontantripp till sommarstuga numero dos. Vi höres, era landkrabbor! Puss, M.

Bildbomb: London #3

Kategori: Okategoriserade

 Drömde oss bort i den fina VS-butiken, drack ännu mer kaffe, åt ännu mer mat och en lite slirig bild från lördagsnatten.

Seventeen Again

Kategori: Okategoriserade

Londonköp: smink från Seventeen och världens sötaste sminkväska.

Hey, what's up i er era liv? I mitt står kvalitetstid med vänner högt på listan. Igår åkte vi ett gäng till Rättvik och hade verkligen världens härligaste kväll, bland annat satt vi på stranden och kollade på solnedgången. Och jag fick skratta så magen tröttna ur, och återförenas med bästa Mikaela ("catcha up" är en underdrift), hihi. Idag tänkte jag ge min dyrbara tid till mina päron! Puss, M.