MATILDA OLÉN

Flyttar Närmare Som Svar

Kategori: Okategoriserade

Igår: 90tals-fest med världens bästa kollegor Emelie och Michaela ♡
Idag: En skön tågresa, träningsvärk i benen och finmiddag + Så mycket bättre med mina päron.
Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm igen, och då är jag inne på slutspurten. Sista inspelningsdagen för Partaj är på onsdag. Så sorgligt!!

You're Hot And You're Cold

Kategori: Mode



Vad jobbigt det är att vilja matcha päls med kjol! Varmt uppe, iskallt nere. Svarta strumpbyxor förstör hela grejen och hudfärgade är ju typ det mest oattraktiva man kan ha på sig. Och egentligen ser det väl ganska knasigt ut om man ser barbent ut i minusgrader? 
Som jag nämnt ett x antal gånger förr är jag obsessed i att lurvigt, luddigt, hårigt och min nästa obsession är kjolar. Pennkjolar, läderkjolar, draperade kjolar. Bästa som finns. Hade jag haft en budget som tålt taxiresor överallt (eller varför inte en personal driver) så skulle jag lätt gå såhär varje dag. Man hinner ju inte känna gradantalet när man springer ut och in ur en bil hela dagen! Annat är det att trippa en kilometer till jobbet varje dag, då kryper kylan in på ställen man inte ens visste man kunde frysa på. Men nog om önsketänkande (och bitterhet), haha...

På söndag väntar ett så sjukt roligt Partaj-program! Robert Gustafsson är med och han är ju en legend. Nuff said, liksom. Vi har haft en fantastisk dag i studion idag (eller i alla fall jag)! Inte ens ett fyllo på tunnelbanan kunde bräcka mitt humör idag; trots ett vidrigt os runt sig, en skrikig stämma och något dryga kommentarer så kunde jag inget annat än att småfnissa åt han. Till slut satt jag och killen mitt emot mig och garva. Härligt!

Uppenbarligen så har jag en tendens att babbla på när jag är på bra humör. Helvete vad det babblas. Tumme upp eller tumme ner på långa babbliga inlägg? Let me know!
Nu ska jag ta tummen ur rumpen och läsa morgondagens manus. Och laga mat. Och sy lite spruckna sömmar. (Nu kom jag på hundra saker till jag bör göra). Puss på er!

Svar: Stockholm

Kategori: Okategoriserade

"Skulle inte du kunna förklara i ett inlägg hur du gör med skolan och hur ofta du är där om du är i skolan alls? Hur det går och hur gör du med prov och sånt, och vart bor du någonstans i Stockholm, egen lägenhet eller hos någon släkting?"
Just nu kan man säga att jag pluggar på distans. Jag gör alla uppgifter på datorn och mejlar över. Det praktiska kommer jag ta igen i skolan när min praktikperiod är slut! Mina lärare, rektorn och min mentor har verkligen varit änglar som stöttat mig, och varit villiga att hitta lösningar så jag kan vara borta såhär länge. Så tacksam!!

Jag har inte varit i skolan en hel dag sen jag flyttade till Stockholm, bara snabbvändor för att prata med min mentor osv. Jag bollar ju även ett UF-företag och har varit hem för att gå på vissa möten! De första veckorna åkte jag hem varje helg men det blev helt enkelt för stressigt (kunde bara stanna i Falun i ca 20 timmar per gång), så nu stannar jag i Stockholm i längre perioder och försöker liksom prioritera hemresorna. Jag trivs ju faktiskt bättre i Stockholm (jag bodde trots allt där en stor del av min barndom), det enda som saknas är min familj och mina närmsta vänner.

Just nu bor jag hos min bästa vän/kusin Albin och hans underbara mor Ylwa! Det är sjukt kul att bo med sin bff, vi kan sitta och fnittra in på småtimmarna och hjälpa varandra med läxor osv. Vi har aldrig bråkat, och när vi blir trötta på varandra så börjar vi garva efter några minuter! Så det är nog det perfekta sambo-livet haha, kan inte tänka mig en bättre "hyresvärd".

"Har du flyttat till Stockholm helt? Eller har du hoppat av gymnasiet? Har du börjat i gymnasium i Stockholm?"
Helt och helt, jag bor ju här varje dag i veckan så det kan man väl säga är heltid, haha. Men som sagt kommer jag flytta tillbaka till Falun för att gå sista terminen i skolan och ta studenten. Men det blir när alla inspelningar är klara och tv-programmen jag jobbar med är slut! Efter studenten flyttar jag antingen tillbaka till Stockholm så fort jag kan, eller London där jag har haft tankar på att plugga vidare. Men det är såklart inget  bestämt än!
Så summan av kardemumman är att NEJ, jag har inte hoppat av gymnasiet eller börjat på en ny skola i Stockholm, men JA jag bor här! :)

"Har du kille i Stockholm?"
Haha nej!

Vill ni veta mer om livet i Stockholm/TV-branschen, eller bara höra min sköna stämma? Klicka HÄR för att lyssna på en intervju jag gjorde med skolans podcast!

Midnight Memories

Kategori: Okategoriserade

Det var som om det vara massvis med hustomtar som sprang runt i mitt huvud och höll mig vaken verkligen hela natten. Så har varit sådär mysigt trött hela dagen, haha. Nu på eftermiddagen ska jag 1. lyssna på 1D's nya album (dom grabbarna är min största last)  2. ha en sån där Pyssla om mig-dag  3. kolla senaste avsnittet av Vikings, så.sjukt.spännande. Åh vad det är härligt när livet tempoväxlar, ena stunden är man supereffektiv och stunden senare kan man njuta av att bara ligga ner och samla kraft!

Vilken halvfantastisk start på veckan jag fick, hoppas det är detsamma för er. Puss, M!

Furry Night @ Café 60

Kategori: Mode

Tjuvkika på min nya jacka! Jag trivs så himla bra i (fusk)päls och bara allt som är lite luddigt, hihi.

Till slut slängde jag på mig nya pälsen och skinnbrallor och sen slutade lördagkvällen på Café 60! Vi gafflade som vanligt, och magmusklerna pumpades sönder av allt skrattande. Vi insåg liksom att livet är rätt schysst alltså. Är det inte ganska härligt när man inser att livet knappt har börjat? Sakerna som ligger framför oss är waaay better än sakerna som ligger bakom oss. Och det är ju en ganska fin och lite tröstande tanke, eller hur?

För övrigt är min dag ganska seg (men ruggigt skön!), sov till 13.00 och sen dess har jag letat lite julklappar på nätet. Det börjar dra ihop sig!!

Breakfast In Bandhagen

Kategori: Okategoriserade

Vaknade upp till världens bästa frukost och en hel dag helt utan planer. Jag och Albin segade hela morgonen och kom inte ur lägenheten förrän runt 15.30, då vi tog en sväng på stan! Jag fick med mig en superläcker pälsjacka, men typ en kvart senare hittade jag en som var ännu finare... Så himla typiskt! Känner på mig att jag kommer haffa den också när lite mer pengar rullar in på kontot. Jag har ju en helt sjuk jack-fetisch, haha...

Just nu sitter jag och Abbe och velar så in i bomben! Dra ut eller stanna hemma, drinkar eller Så mycket bättre?! Det är svårt när det är lördag!

Coffe Or Tea? Or Me?

Kategori: Okategoriserade

Kort sagt; tack och lov för kaffe. Allt som har med kaffe att göra tycker jag är alldeles underbart.

Det känns som jag har gått två dagar utan sömn. Vilket jag typ har. I onsdags körde jag och världens bästa kollegor en AW som rundades av nästan in på småtimmarna, och igår jobbade jag hela dagen och sen rusade jag till en middag med babbel som fick en att glömma bort tiden lite grann (igen). Värt att nämna är att min klocka står på 05.30 varje vardag, haha. Helgen kommer lägligt alltså!

Ha en grym helgstart underbara ni, vi hörs imorgon! Puss, M.

Put A Smile On That Coffee

Kategori: Okategoriserade

 
Hur söta är inte dom här muggarna som mamsen köpt? Muggen ler ju bokstavligt talat åt mig, dör liksom sötdöden lite grann!

Nu ska jag kila ner på stan för att springa lite ärenden, och sen hoppar jag på tåget tillbaka till Stockholm! Att åka tåg är himla tröttsamt, tycker jag, men det ska bli mysigt att se solen gå ner genom fönstret. Vi hörs i Stockholm! Puss, M.

Do It All With Just A Heartbeat

Kategori: Mode

Har legat och lyssnat på Jimmy Needham's ljuva stämma samtidigt som jag mått risigt efter min lilla tandoperation, i princip hela dagen. Känns så himla ruttet att jag inte känner mig pigg nog att åka tillbaka till Stockholm ikväll, missar nämligen en superrolig inspelning imorgon. Det är typiskt...
Men men, nu har jag i alla fall hoppat i sparkdräkten (igen) för att åka iväg och kramas med mina lyckopiller. Förhoppningsvis gör dom mig kanonpigg så jag kan vakna upp som en helt ny människa imorgon! Jag har ju faktiskt en onsdag att se fram emot, hihi.

Hoppas er måndag gjort er pepp på resten av veckan! (Det är jag, jag är bara så himla glad att få operationen överstökad). Puss, M.

Work In Progress

Kategori: Mode

Goddagens änglar! Bra dag idag! Har spenderat den på IKEA bland annat.
Just nu sitter jag i min fina fina byxdress och spånar på lite nya idéer. Känner mig så jäkla grym och effektiv!! Vissa dagar kan jag bara vakna upp och bara vara den bästa sidan av mig själv. Då liksom sprudlar jag av lycka och blir alldeles kreativ och genom-ödmjuk till allt och alla. Sinnessjukt kramsugen och sjunger ut alla meningar, haha. Andra dagar vaknar jag upp och känner mig sjukt självmedveten om alla komplex och dåliga egenskaper och blir alldeles nojig till allt. Men idag är det inte en sån dag, hihi. Hoppas ni mår alldeles fantastiskt allihop ♡

Shiny And New

Kategori: Mode

Jag är på god väg att bli en shoeaholic... Men nu är det nog med skoinköp på ett bra tag, nu har jag ju faktiskt samlat ihop min skogarderob för säsongen. Här har ni i alla fall en liten tjuvkik på det nyaste (och kanske smartaste) paret! Perfekt klack för en lång dag, och perfekt material för ruggigt vädet - tio poäng!

Vill passa på att säga godmorgon till er alla också! Så, godmorgon solstrålar!
Kände mig så ohyggligt svag och sjuk i kroppen igår så jag halvsov från att jag kom hem från dagens Partaj-inspelningar, runt 19.00, till 22.00 då jag gick och la mig och fortsatte sova som en stock. På måndag ska jag operera bort visdomstand nummer två, men sätter mig på tåget till Dalarna redan idag! Mina päron har lovat att lägga pussel med mig (ni vet ett sånt där med flera hundra bitar och med massa djur på) och jag är så.himla.glad att jag får spendera min lördagkväll med just det, plus Så mycket bättre och något gott i magen. Perfecto!

Ps. Snart kommer inlägget där jag svara på massa frågor om Stockholm och mitt lilla liv här! Om ni har några sista funderingar - lätta på hjärtat NU!

TV Shows And Shoes

Kategori: Okategoriserade

Från bakom kulisserna / Fantastiska Patrik Sjöberg! / Världens snyggaste skor från Topshop / Kanonmysiga studion.

Har ni också haft en ganska så fantastisk vecka?! 
I tisdags fick jag vara med på inspelningarna av Renée Nybergs nya talkshow (premiär i början av 2014, håll utkik!). Sminkade bl.a. Patrik Sjöberg, Christer Björkman och Henrik Fexeus - ett gäng sjukt grymma karlar helt enkelt. Ni kommer till och med kunna skymta mig i publiken under ett program, haha!

... Och det kommer ni även kunna göra på lördag i "Settman på plats" då jag sitter några meter ifrån Backstreet Boys!!!!!!! Nej, jag skämtar inte! Jag och min goa kollega Johanna blev som småflickor igen och satt och grät, haha! Det här var alltså våra stora idoler när vi var små. Hade jag ramlat framlänges hade jag haft nyllet i Nick Carters rumpa (vilket jag gärna hade haft), så nära var jag. Det får mig väl att låta sjuk i huvudet, men jag är väl helt komplett crazy in love. Jag menar kom igen, Nick Carter... Tjejer, you get it huh?

Byx/Dress

Kategori: Mode

Den här dör jag snyggdöden för. Har längtat SÅ efter att få bära den! Att få klä ner den med Converse eller klä upp den med klackar, med päls över eller en stickad kofta. Tänker jag efter så funkar den liksom till det mesta. Men först: Sy upp. Den är gjord för modeller med milslånga spiror!

Missoni Home

Kategori: Mode

Äntligen har min kära mor blivit lika besatt i Missoni som jag! På min önskelista i år står Missoni-plagg och på hennes står Missoni-inredningsprylar. Hon har dock smygstartat lite med dom här handdukarna... Vi är rörande överens om att detta är världens bästa badrumsaccessoar!

Update: Random Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Gosig fika på Espresso House / Kikade på Fanny Lyckmans nya kollektion / Jag och två av världens bästa makeup-artister softar @ Idols green room / Mysigt Afternoon Tea på Pontus / Middag på Söders bästa italiano-ställe, Hosteria Tre Santi, med världens bästa papsi / Utsikten från green room @ Idol.

Halli hallå alla underbara själar som kikar in! Vill dela ut hundratals kramar till var och en av er!
Sen sist vi hördes har jag hunnit slå klackarna i taket med min dö-braiga kusin Johanna, jobbat en vecka och nu i helgen spenderar jag kvalitetstid i Dalarna. Så värt att komma hem en snabbis och få krama om mina päron, dom känns verkligen som mina bästa vänner haha, så himlans bra och kloka och roliga är dom ♡

Jag har miljarders ärenden att uträtta, men den här gången kan jag tumma på att vi hörs snart igen. Puss, M.

Be An ICON

Kategori: Mode

Älskar den här tröjan som jag fick av min käre papsi. Passar till allt och världens skönaste. Mer sweatshirts till folket!

Igår googlade jag diverse symptom jag har, och kvällen slutade som en riktig hypokondriker-afton med en Albin som fick sitta med handen fastklistrad mot min panna ända till läggdags för att känna efter feber. Jag är ju egentligen frisk som en nötkärna haha, så idag laddar jag om för en riktigt bra lördag. Har äntligen fått tillräckligt med ledig tid för att träffa en gammal vän som jag inte sett på hundra år, som också har flyttat från Falun till Stockholm. Ska bli så roligt!

Going Nuts Over Vanilla

Kategori: Okategoriserade

Haffade den här för en väldigt liten slant inne på H&M härom dagen. Finns risk att jag kommer provsmaka på min bodylotion. Allvarligt talat.