MATILDA OLÉN

Next Up: New Year

Kategori: Mode

 Ikväll smäller det! Har ni plockat ihop årets festligaste outfit? Jag står och sista sekunden-tvekar lite...

Svar: Min gråa klänning haffade jag på Bikbok i höstas!

Trying, Fitting, Preparing

Kategori: Mode

Pang! sa det och julstämningen byttes ut till nyårs-pepp! Idag står förberedelser på schemat. Sy in klänning, provsminka, provduka, fixa middags-menyn och dekorera så smått. Starten på 2014 vill jag ska bli uuurtrevlig, så jag väljer att skippa sista minuten-stress och onödigt party-drama. Tjejerna och jag ska ha världens festligaste men samtidigt mysigaste middag här hemma. Vi börjar så.

Who Says No To Diamonds

Kategori: Okategoriserade

Dom här fina örhängena fick jag av min fina mamma i julklapp. Gnistrar supermycket (I like).

Godmorgon! Kunde inte sova igår så körde ett Yoga-pass med min Yoga-app, haha. Resultatet blev en väldigt utvilad Matildis idag, så det kanske får bli ett nyårslöfte - Yoga varje kväll? Det är en fin tanke, det där med nyårslöften. Funkar dock inte så bra för mig som ändrar mig hela tiden, haha. Bli inte förvånade om jag säger att Yoga är det värsta som finns om två veckor!

Leather Forever

Kategori: Mode

Världens bästa bralla att ha i garderoben är skinbrallan. Den passar liksom till allt och lite till. Mina är från VILA!

Ja ni, det märks att lilla Matildis inte varit ute och flängt på länge! Efter fredagens utekväll har jag inte gjort något vettigt överhuvudtaget; kollat Mission Impossible, hittat två vårjackor för 2014 och fått nyårsplanerna lite klarare... Men that's about it liksom, haha. Har funderat en del på att förändra bloggdesignen lite, eller kanske till och med byta portal, men det får fortsätta bara vara tankar. Det är ju så himla typiskt mig att gå in där i design-koderna och sen aldrig hitta ut.

Djupt Därinne Har Vi Ett Barnasinne

Kategori: Okategoriserade

Igår var det dags att svida om till klackar igen! Min fina vän Johanna fyllde nämligen 18 år, sist men inte minst hihi. Vi började med käk + snack på O'Learys och hamnade till slut på Etage och hux flux så satt jag i en taxi och hade supertrevligt.
Tänk vad naiv jag egentligen är; bara för att jag sa till mig själv (och mina päron) att jag inte pallade gå ut på krogen idag så hamnar jag där ändå. Och alla gånger jag säger att jag ska ut så hamnar jag hemma i lämplig tid. Jag lever ju typ i tvärtom-landet och pratar tvärtom-språket. Som en femåring (fast jag är arton och ett halvt).

One Perfume

Kategori: Okategoriserade

Har jag nämnt för er att jag är världens One Direction-fan? Haha, det är sant! Can't deny it. Och just därför har deras parfym stått på min önskelista ända sen i september. Den här var inte den enda 1D-prylen jag fick i julklapp - mina päron haffade deras bok åt mig! Den, mina vänner, är alldeles snart utläst.

Ps. Hur fin är inte min nya lampfot i roséguld?

The Calm After The Storm

Kategori: Okategoriserade

Hallå på er i stugorna! Jag är precis hemkommen från ett soligt Karlstad, där jag umgåtts med lite go släkt. Jag fick en kanonfin jul, och har redan börjat tagga till ett nytt år och framför allt lite vår hihi.

Nu ska jag (som jag har längtat) krypa ner framför Grey's Anatomy och tugga på lite apelsin. Det kallar jag lätt vardagslyx! Passa på att ladda batterierna lite ni också, det är ni värda. Puss, M.

Day Before The Big C

Kategori: Mode

Alltså hörrni, mitt internet har någon slags Christmas breakdown. Det har liksom legat helt nere i flera dagar! Idag fick jag lite fart på det, så nu håller jag alla tummar och tår på att det håller i sig. Det är så sablans drygt när datorer gnäller.

Nog om kass teknik-tjossan! Skymtade klockan nyss som sa till mig att det är mindre än en halvtimme kvar till självaste julafton. Tänk vad tiden springer iväg, och åren går bara fortare och fortare.
Igår bakade jag 50 lussebullar (eller "saffranssnurror" som receptet kallade de) på helt egen hand, och imorgon har jag tagit på mig uppdraget att göra Ris a la Malta helt själv, snacka om vuxenpoäng! (Fast ni får nog önska mig lycka till, hihi).

Hoppas ni får en fantastisk julaftonsmorgon, så hörs vi om mitt internet också lyckats skaffa sig lite snäll Christmas spirit! Puss, M ♡

Makeup In The Making

Kategori: Okategoriserade

Coming Home For Xmas

Kategori: Okategoriserade

Sådärja, då var morgonkaffet nere i kistan och jag är på g till tåget.

Vet inte om det är för att jag blivit äldre eller bara varit borta från hemma så länge, men Jul/Nyår 2013 känns som något alldeles extra. Att få spendera julen med familjen i julmysiga villan i Falun och sen svida om till nyårsblåsan och fira in ett nytt år (som kommer bli helt magiskt) med mina lyckoknippen. Alla dessa dagar i slutet av december varje år, tänker ni på hur mycket kärlek och omtanke som befinner sig runt er? Håller man ögonen öppna så visar det ju vilka som ärligt bryr sig, och man inser vilka man vill ha i sin närhet. 

Tänk att få skicka en riktigt varm julhälsning till någon speciell, och få dubbel värme tillbaka. Eller tänk att få ett God jul-sms och bli lite löjligt glad, tänk att han skickar ett hjärta eller tänk om hon säger de tre små orden med lite extra kraft bakom. På jul tycker jag kan man släppa ut lite extra kärlek, liksom omfamna alla kärleksrus. Tänk vad mycket fint som kan hända, hihi ♡

The Beauty Department

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon mina sköna bönor! Jag har Christmas Hits 2013 i högtalarna och ska precis ta och göra mig lite lördagsfin. Svaret är nej - jag ska inte göra något extra roligt idag, haha. Men vad tusan, känner mig lite mer effektiv när jag är piffad!
Snön svävar i luften här i Stockholm, det är lördag och det är dagen mellan Lucia och Tredje advent... Låt oss allihop ha en alldeles fantastisk dag, vad vi än hittar på. Puss, M.


Psst... Klicka HÄR för att läsa garderobsreportaget med Janni Deler som jag var med och gjorde med Elin Östman!

From Flu To Disco Stu

Kategori: Okategoriserade

Efter att ha legat däckad med feber och allt möjligt jobbigt, så var jag i tisdags eftermiddag helt sjukt glad över att få svida om, lämna influensan hemma och dra till slutfesten. Jag fick praktisera i baren (dom döpte om Blueberry Daiquiri till "en Matilda") och skratta till magen gjorde ont.

Onsdagen blev inte mycket sämre! Vi jobbade bl.a. med att sminka folk för att samla in pengar till Musikhjälpen. På kvällen var det julbord som sen ledde till ett sjuhelsikes dansande! Insåg inte förrän jag skulle stappla iväg till tunnelbanan att höga klackar (och dansglada kollegor) sätter spår på mina stackars fötter. Dom har dunkat av smärta sen dess, och det har ju snart gått två dagar haha.

Det är alltså fredag idag! Och jag fick lite ledigt! Vaknade av att en viss man smällde igen ytterdörren, och vaknade ännu mer när han kom tillbaka och bjöd på kaffe på sängen. Trots fredag den 13:e så har jag en bra känsla i kroppen. Ni med hoppas jag! Puss, M.

I've Hit Rock Bottom

Kategori: Okategoriserade

Fredagssyssla / Robbie Williams utan zoom / Frukost på sängen (jag har världens.bästa.kusin) / Sista Partaj-avsnittet, buhu...

Att stå i minusgrader och snöstorm en fredagnatt i väntan på taxi är kanonbra - om man vill bli helt sängliggandes resten av helgen. Lördagen var jobbig men söndagen blev helt kaos. TOTALT nerdäckad! Som tur är känner jag mig lite kryare idag. Missar dock uppstartsmötet med nya produktionen idag, å gud förbjude om jag missar Partajs slutfest imorgon eller julbordet på onsdag. Next up är alltså att överkurera mig; ska blanda vitaminer med Grey's Anatomy hela långa dagen!

Long Nights Equals Long Mornings

Kategori: Okategoriserade

Helt.överfantastisk.kväll.igår. Vill sätta den på repeat! En sån himla ära att få jobba med så stora och fantastiska människor. Och ja - det var den bästa efterfesten so far.

Idag har min förkylning/influensa blivit hundra gånger värre (konstigt) så jag och Albin har haft en riktigt soft dag. Käkade en sån där god långfrukost och städade lite. Mina päron kom förbi en sväng så vi myste över en kopp kaffe. Allt detta med julmusik som bakgrundsljud hela tiden! Michael Bublé's julskiva är BÄST. 

Take Me Away, Take Away

Kategori: Okategoriserade

Igår stod jag i världens trångaste tunnelbanevagn och balanserade en låda take away-thai över en sprillans ny VIT tröja. Ta det lugnt kompisar - det gick bra.

Idag är det IDOL-FINAL! Gud vad tiden flyger iväg när man har roligt. Ni sitter väl bänkade ikväll?! Det kommer bli helt maaagiskt!! (Tro mig, jag har redan sett genrepet). Puss, M.

City Lights And Love At First Sight

Kategori: Okategoriserade

Igår promenerade jag och Emelie runt i stan och bara myste efter jobbet, lunchade och sprang ärenden. Stockholm blir så himla fint när alla juldekorationer kommer upp! Hade jag haft riktigt varma kläder hade jag kunnat traska runt i evigheter.
Idag har jag haft en toppendag igen (hade ju det igår också)! Har fått chansen att få vara med på en helt ny tv-produktion och på ännu ett program i vår. Så himla glad, så himla lyckligt lottad, så himla tacksam. Hihi, såna där känslor bara väller över just nu.

Imorgon är det sista studio-dagen på Partaj och det känns för sorgligt!! Jag har haft så himla roligt under tiden jag jobbat med det där programmet, och framför allt så har jag träffat så fantastiska människor.
Ska nog ta och hoppa i säng så jag får göra hattrick i bra dagar! Tusen pussar och kramar, M.