MATILDA OLÉN

All White Everything

Kategori: Mode

Efter en dålig dag kommer en bra dag, för att kompensera. Trodde jag. Varje gång jag blinkar tror jag att jag ska somna ståendes! Varenda atom i min kropp skriker "Gå hem och lägg dig!". Gud vad skönt det ska bli att få gå till frisören och slappna av lite i eftermiddag, hihi.

Just nu sitter jag i skolan och gör världens största uppsats om mineraler och parabener. "Vad är det?" tänker ni. Jag gissar på att er gissning är lika bra som min.

Such A Bad Day

Kategori: Okategoriserade

Ligger i sängen och försöker plugga efter den här helvetes-dagen. Ingen bra kombo. Usch och fy. Vill ha utomlands-flytt nu. 

Summer Wishes

Kategori: Mode



Vitt, blått och grönt får mitt sommarhjärta att slå dubbla volter. Varje plagg jag ser; "Perfekt en sval sommarkväll!" eller "Perfekt en varm sommardag!". Sommarursäkterna tar aldrig slut när det står i valet och kvalet mellan köpa eller inte köpa.

Smoothie, Kaffe, Rabarberpaj

Kategori: Okategoriserade

Har suttit och kämpat vid datorn hela dagen och levt på smoothie och kaffe. Har någonting blivit gjort? Nja, har inte skickat in en enda uppgift än. Men men, har kommit en liten bit på vägen i alla fall.

Nu väntar Elementary och årets första rabarberpaj! Tjoho!
Hoppas ni haft en bra start på veckan. Puss, M.

The Ones Who Got My Back

Kategori: Okategoriserade

Min dåliga uppdatering har samma anledning som vanligt - jag har helt enkelt haft för roligt för att sitta vid datorn! En kanonrolig jobbdag på H&M i fredags, en fantastiskt bra kväll med världens bästa tjejer i lördags och igår fick vi tjejer till ännu en toppenkväll

Bilden är från igår när jag satt och sola bokstavligt talat heeela dagen. Självklart kommer molnen fram idag när jag är hemma och ska försöka göra klart de allra sista uppgifterna i skolan... Typiskt!

Zig Zag

Kategori: Mode

Två sommarfavoriter. Skorna är nya men bikinin har faktiskt legat i min garderob sen i vintras! Haha, gud vad det har kliat i fingrarna att få använda den, men man kan ju inte direkt säga att det finns användning för en bikini i december. Tålamod!

Sun, Come Out!

Kategori: Mode

Halloj! Idag har jag strukit tre saker från Att göra-listan och tänkte fortsätta på samma spår tills det är sovdags. Effektiv dag alltså! Om inte solen kan bestämma sig för att sluta gömma sig bakom molnen hela tiden så man kan lägga sig och sola, behöver lite värme och d-vitamin...

Köpte förresten den här långkjolen med slits igår, huuuuur fin?

Nobody's Perfect, But You're Nobody

Kategori: Mode

Det var dessa pinglor som jag premiärade i lördags. Förutom skavsår som förbjuder mig att ens ha strumpor på mig så är dom heeeelt tokigt perfekta. Käre gode Gud gör så mina fötter får pansar-hud så jag kan trippa runt i dom här varenda dag!

Skirts, Dresses, Shorts

Kategori: Mode

Jag måste ju klassas som en av dom sämsta bloggarna för tillfället. Men är i en period i livet där allt går in i allt och schemat stretchas ut så det nästan sprängs. Sista spurten-plugget (panik-plugget kanske är ett bättre namn), jobb här och var, träning, födelsedagar, kompisar, familj och pojkvän - haha, ja listan tar ju i princip aldrig slut. Hur gör alla ni andra??

För övrigt går jag just nu endast klädd i 1. kjol  2. klänning  3. shorts, trots många kommentarer om att "det är bara typ tio grader ute Matilda, OCH det regnar". Jag hjälper sommaren på traven, kompisar. Det är ju ändå snart juni. Har några nya inköp jag vill visa er, hihi.

Working With The 50's

Kategori: Okategoriserade


Hej gullungar. Igår sov jag i princip hela dagen, och på kvällen satt jag, Jeppe och papsen bänkade framför tv:n och skrek, haha. Idag höll vi på med 50-tals makeup i skolan, och när jag kom hem bokstavligt talat kutade jag ut i solstolen och hann få lite bikinirand innan solen började gå ner.

Nu: smoothie och tv-häng! Energinivå: lägre än lägst.

Grattis Olivia!

Kategori: Okategoriserade


Ikväll har vi suttit på Bankens uteservering och bjudit 18åringen Olivia på appletini och middag, hihi. Tänk att vi har hållit ihop i 11 år, hon och jag. Tiden går fort när man har roligt!

 

En Liten Låda Med Kärlek

Kategori: Mode

I denna lilla lådda ligger ett stycke sko-lycka. Ikväll får "slå klackarna i taket" ny mening!

På Önskelistan

Kategori: Mode



Älskar, älskar, ÄLSKAR dessa skor. Blir läckrare varje gång jag kikar på dom. Vill matcha dom med en vit klänning och brunbrända ben på skolavslutningen, studentskivan, midsommarafton, ja you name it. Succé-skor!

Dresses For Success

Kategori: Mode

Här får ni en smygkik på två klänningar jag haffade dagarna innan jag blev sjuk. Hade tänkt inviga en av dom imorgon!

Sol I Hjärtat

Kategori: Okategoriserade

Idag har solen strålat på mig både utanpå och inuti, hihi. Världens bästa Frida kom och överraskade mig med Coca cola och choklad när jag satt i solstolen och snorade, haha. Vi babblade, provade kläder till morgondagen och bara satt i solen och hade det bra. Världens bästa vän är hon

Mina ögon svider och är svullna (varför lägger jag ut dessa bilder? Haha) så ska försöka vila upp dom med en powernap nu. Imorgon ska jag sminka mig, ta på mig något tight och gå utomhus för första gången sen i söndags! Som jag längtar! Allt ska vara top notch, hihi.

Topp Fyra

Kategori: Mode

Just nu är jag sugen på 1. Mönstrade brallor  2. Vita skinnkjolar  3. Vitt stickat  4. Långärmade klänningar.

Getting Better

Kategori: Okategoriserade

Hej godingar. Vilket väder! Har inte sett ett enda moln på himlen idag. Jag har druckit smoothie, lapat sol och bläddrat i tidningar i princip hela dagen. Känner äntligen att jag börjar bli lite friskare, men är inte helt hundra än. Tänk att en hel vecka av mitt liv har gått åt till att bara ligga och må dåligt.. Gör mig ganska superstressad, speciellt gällande skolan. Kanske dags att försöka sätta igång med någon av alla dessa uppsatser trots att huvudet dunkar?

Anledning Och Ursäkt

Kategori: Okategoriserade

I fredags drog jag och mamsen till Stockholm lite spontant och var där hela dagen. I lördags sminkade jag på en modevisning i Hedemora hela dagen. Och sen i söndags har jag varit helt sängliggande med den värsta förkylningen (?) ever. Igår kunde jag inte ens röra mig, sov till 16.00 och låg bokstavligt talat i soffläge hela dagen (kunde inte ens resa mig för att gå till köket och få något i magen).

Idag mår jag inte bra, men är så rastlös och uttråkad och får så dåligt samvete när det finns så många gullungar som kikar in här bara för att se att det inte finns något nytt att läsa eller titta på. Så ni får det här inlägget och så ska jag försöka leverera flera på vägen till att bli frisk, kry och bloggbar haha. Puss, M.
 

En Lurvig Makeover

Kategori: Okategoriserade

Hej och välkommen till Matildas inredningsblogg! Haha nejdå, men kan inte förneka att jag har möbler och renoveringsidéer i huvudet jämt och ständigt. Idag blev äntligen min fåtölj klar! Målning och klädsel. Den är superskön, hihi.
Next up är att hitta svarta rottingmöbler som passar balkongen... Har kuddar och filtar i en kasse på rummet som skriker efter att få komma ut!

Ett Vinnande Recept

Kategori: Okategoriserade

Grillat slår aldrig fel. Och speciellt inte grillad kyckling, sallad, ett vinglas, bra sällskap och en kvällssol. Är inte det minst sagt ett bra recept för en lyckad kväll?

Ikväll ska jag skämma bort min prins, han har nämligen tagit ett stort steg i livet idag! Är så glad för hans skull, känner mig som en stolt mamma haha:-) Han är utan tvekan en av dom bästa ingredienserna i mitt livsrecept.

Studded Skirt

Kategori: Mode

Trodde helt ärligt att min kamera pajat när jag tydligen bara hade klickat i nån slags suddig inställning. Thank God. Men har mycket på agendan så suddiga bilder får det bli! Men tänk att man kan gå i bara ben, äntligen äntligen äntligen. Det spelar ingen roll att solen gick i moln idag, mina ben är glada att dom får andas som vanligt folk. Gillar verkligen den här kjolen som jag och mamma hittade i en affär på spanska kusten!

Last Night

Kategori: Okategoriserade

Några bilder från igår kväll, när jag och tjejerna spenderade hela eftermiddagen i solen och grillade vid sjön. Väldens mysigaste kväll med världens mysigaste tjejer!

Ready For Summer

Kategori: Mode



H&M leverar sååååå bra sommarkläder! In på hemsidan och klicka, klicka, klicka! Pax för den svarta klänningen med stenar, mmm...

Morning Glory

Kategori: Okategoriserade

Vad det är underbart att vakna till solsken och fågelkvitter. Och kaffe. Och att mamma gjorde en protein-smoothie till mig. Frågan är bara... Varför tog jag på mig stickat på vad som ska bli årets hittills varmaste dag?

Monday Wasn't That Bad

Kategori: Okategoriserade

För någon timme sen satt jag på balkongen och konstaterade att livet är bra. Nyss satt jag vid matbordet och konstaterade att livet är ännu bättre med lite käk i kistan (och kvällssolen skinandes genom fönstret). Jag bjöd päronen på ett recept som min käre vän Olivia och hennes pappa brukar köra! Ruskigt smaskens :-)

Ikväll hade jag tänkt hinka smoothie och kolla Elementary. Till min enorma besvikelse är jag dock kanonmätt efter min mat-magi och istället för Elementary visar tv4 hockey... Antar att jag blir fast framför datorn med den ena uppsatsen efter den andra. Dock synd att klaga, eller vad säger ni?
Hoppas ni haft en fin dag, puss.

Crazy 'Bout Colours

Kategori: Mode

Måste tipsa om att Åhléns har fått in bra fina nyheter! Och i mina favoritfärger; blå, lime och vitt. Dör vad det är snyggt.
Note to self: spara pengar till Stockholm!

 

The Sun Keeps Shining

Kategori: Mode

Idag var det första gången på typ en miljard år som jag inte bar svarta jeans. Hallelujah, är inte det ett tecken på att sommaren är här?! Dock har jag fnissat lite idag åt att vissa av oss svenskar (läs: alla) tror att sommaren är kommen så fort vi får en solig dag, hihi..

Har legat och solat ute på altanen med mamsen ett tag nu, men ska försöka sätta igång med lite skolarbeten så jag blir klar innan sommaren kommer - på riktigt haha!

Sunday, Summerday

Kategori: Okategoriserade

Åååååh vilken härlig dag! Har legat och lapat sol på altanen hela dagen, och fått deja vu från gamla sommarlov. Har även hunnit med lite renovering av mitt rum. Next up är söndags-gos framför Partaj! Puss, M.

Dinner For Two

Kategori: Okategoriserade

Några bilder från min lördagkväll... Som är ko-lugn, haha. Typiskt en sån där "unna sig"-kväll! Jag köpte två kartonger chokladbollar igår när en söt tjej plingade på och ville ha sponsring till klassresan, och det minskar ju drastiskt i dom där lådorna kan jag säga... När jag har bestämt mig för exakt vad ska jag nog även klicka hem lite nya grejor till garderoben. Och sen blir det manikyr. Och senare ska jag nog krypa ner bredvid världens bästa människa :-) Härliga lördag, haha!

Interior

Kategori: Okategoriserade

Idag var det dags för ännu en shoppingtur för att leta inredning! Jag, Jesper och mamma har spenderat dagen i Valbo och på Ikea. Fick med mig massa fint men vill hellre visa lite bättre bilder när allting är klart, hihi.
Pappa är i Stockholm på spelning så jag och mamsen ska laga mat och mysa ner oss framför tv:n.. Hoppas ni har en bra lördag!
Puss, M.

Leather Tiger

Kategori: Mode


Efter gårdagens hårdträning (nu börjar tjejgängets bootcamp!) somnade jag bättre än någonsin! Vaknade upp som en kvittrande fågel! Resultat: bra dag på H&M och bra kväll med Hanna och Carro. Vi har ätit gott, skrattat och babblat som vanligt. Har även hunnit smida lite planer för den viktigaste dagen på året - 21 juni, hihi.
Nu ska jag strax börja krypa neråt.. Sov sött♥

PS. HUR snygg är inte den här toppen? Nu är inte dessa bilder dom bästa (anledning? Lite längre ner på tröjan har jag råkat kladda med bläckpanna..), men lädret ska föreställa en tiger! 

Poncho

Kategori: Mode


Goddagens godingar. När jag vaknade strålade solen så jag bestämde mig för att vara lite somrig i vit poncho och solglasögon. Dock började det ju regna/snöa alldeles nyss, haha... Tokväder.
Ska röra ihop en smoothie och senare planerar jag och tjejerna att träna tillsammans. Önska oss lycka till!

Accessory Shopping

Kategori: Mode


Igår letade jag desperat efter ett par fina örhängen jag kunde fira Valborg i. Hittade dessa två, kunde inte bestämma mig vilka som var snyggast så köpte båda och så slutade det med att jag inte använde något av dom, haha.
Efter att mina favorit-glajjor krossades i min väska (Tips: använd fodral!!!!!) har jag varit på jakt efter ett par nya, i min favoritmodell (jag är kräsen, endast det perfekta pilotglasögonen i precis rätt storlek). Har jag ett par solglasögon så använder jag dom i hundra år, jag är inte riktigt den där som byter ut bågar på näsan jämt och ständigt av någon anledning. Dom här passar till allt, så dom fick bli mina nya favvisar.

Och hur fina är inte blommorna mamsen har ordnat i fönstret? Sommarkänslor på gång!

Yesterday & Today

Kategori: Okategoriserade

Två bilder från Gävle, i brist på annat.
Min dåliga uppdatering har samma gamla anledning som vanligt - stress. Det var full fart igår! Men jag hade i alla fall en fantastisk Valborgskväll med fantastiska människor.

Idag har jag firat lilla farmors födelsedag och ätit hennes goa mat tills magen sprängdes. Och om cirkus en timme kommer Jesper hit och då är det ännu mer mat på gång när vi ska käka med mina päron.. Kommer ligga i matkoma resten av veckan, haha!