MATILDA OLÉN

On My Mind

Kategori: Mode

 
-
På önskelistan: Balenciaga, fluffjacka, glajor, världens finaste mössa, nya UGGs, slitna jeans och en utsvängd braxa (har faktiskt lagt vantarna på ett par från jobbet, dom är a-ma-zing).

Hallå!!! Jag kan inte ladda upp bilder! J-vla Blogg.se rent utsagt! Blir helt tokig. Men nåväl... Har jobbat inne i city idag och sedan jag kom hem har jag satt igång en tvättmaskin, diskat och städat lite. Sicken effektiv dag va! Känner helt klart att jag får unna mig kaka och Julmust utan dåligt samvete. Imorgon börjar livet som (okej, nu kommer nyheten) ansvarig över butiken på Götgatan! Sjukt va?! Har svårt att få in det i lilla ärthjärnan men är SÅ glad över det. Så måndag till fredag kommer ni hitta mig där, öppning till stängning, eller inne på lagret städandes som en liten tomtenisse. Hoppas vi ses! Puss, M.

Black Lace

Kategori: Mode

En klänning jag inte visat! Har redan lyckats ha sönder knappen i nacken så nu väntar Operation Hitta Ny Knapp, haha. Men är den inte amazing? Slitsen och spetspartierna... Ååh, vill ha den i vitt också! (Perfekt till studenten, skolavslutningar, sommarkalas eller midsommar).

Happy Friday, allihop! Hade en kanonbra start på dagen, men humöret och tålamodet rasade ganska fort efter en timmes övertid på jobbet och ett fredags-hemsläp på 100 kg (vi snackar om matkassen på väg hem från Ica). Är SÅ trött och har triljarder saker att göra - men icke sa Nicke har man tid för varken skönhetssömn eller tvättmaskineri. Dock har jag en jättejättegod nyhet att dela med mig av, som gör livet ganska många snepp bättre! Men den hemlisen sparar jag lite på, hihi. Imorgon jobbar jag öppning till stängning i butiken på Götgatan, så måste krypa ner på bums... Trevlig helg nu, finisar och sov gott <3

Around We Go

Kategori: Mode

Jag är så ogift man kan blir men visst bär jag ring ändå. Älskar dom här tunna guldiga, som jag haffade för några veckor sen. Skulle vara superfina i rosé också!

Godkväll, hjältar! Idag var min veckas enda lediga dag, men vaknade av att chefen ringer och jag får rycka in ändå. Är himlans glad att jag får jobba och att chefen är nöjd med mig, men ska erkänna att jag varit lite trött idag... Kom inte hem förrän 20.30 och sen dess har jag varit igång med alla "måsten". Har knappt hunnit sätta mig ner innan läggdags. Men det är väl vuxenlivet, hehe. Sov gott hörrni så hörs vi snart igen. Puss, M.

Santa, Come Soon

Kategori: Mode

-
 
Exakt en sån spegel, dessa koppriga lampor, rejäla klackar, Viktor & Rolf's "Bonbon" och JULPYNT.

Where? What? Why?

Kategori: Okategoriserade

Nu ska jag äntligen stilla er nyfikenhet! Ni har undrat vart jag bor, vart jag jobbar och hur allting gick till...

En kväll i Falun blev jag bara SÅ less och matt på livet där... Kände att jag bara stod och trampade och mådde lite risigt över det. Jag klarar liksom inte av samma grej hela tiden, och just där och då var jag trött på rutinerna jag hade. Jag vantrivdes absolut inte, men kände att jag ville MER liksom. Så spontan som jag är slängde jag iväg lite mail, några dagar senare var jag i Stockholm över dagen på visningar och två veckor senare var det inflytt! Allt gick i racing speed och jag har knappt fattat själv att jag bor här, helt själv, på heltid nu.

Dock hade jag världens största klump i magen... Jag hade ju inget jobb i Stockholm! Kände mig helt dum i huvudet som skaffar en hyra utan inkomst. Men då slängde jag iväg ännu ett mail och några dagar senare åkte jag ner till Stockholm över dagen för intervju och förra veckan började jag mitt nya jobb - på Belle Shoes! Jag sprang alltid in på Belle när jag bodde här förra året, det är unika plagg och det finns alltid något man vill ha (livsfarligt). Jag har jobbat i butiken i city, på Slöjdgatan (bredvid Drottninggatan), och i veckan ska jag vara i butiken i Götgatsbacken! Det är verkligen helt crazy roligt. Att få sälja saker man själv har på sig och bara att se människor traska ut med ett leende på läpparna. Guld!

Jag är en olycksfågel ut i fingerspetsarna, klantig och alltid otur. Men den här gången har verkligen allting gått bättre än jag någonsin kunde tänka mig. Jag tokdiggar mitt jobb, jag har världens bästa kollegor och möjlighet att klättra i karriärstegen... Ibland behöver man verkligen bara chansa helt vilt och riskera att allting blir en jäkla soppa - för att landa precis där man ska <3  Så fort ni är i Stockholm bara måste ni kika in på Belle och säga hej! Då blir den här shop- och workaholicen kanonglad. Men nu ska hon slänga upp jobb-fossingarna på soffan och dricka te. Puss, M!

Jeans And Sweater

Kategori: Mode

Idag kom både Vanessa och jag till jobbet i skönaste kläderna och ett stort lager gäspningar... Igår började kvällen med sushi hos Ellen och vidare till bowling med hennes kille och hans kompis och sen slutade kvällen på Amba, lite senare än beräknat. Men vilken kväll! Hade verkligen kanonkul, hihi. 

Jag ska krypa neråt och ta ikapp dom missade sovtimmarna, imorgon jobbar jag i butiken på Söder och det ska bli himla skoj. Ruggigt taggad på måndag och ny vecka! (Säger jag med ögonlock som trillar ner var och varannan sekund). Puss, M.

My Dear Dorothy

Kategori: Mode

Ett par av mina bästa kompanjoner under lördagkvällar.

Tjenixen! Igår tog jag och Albin ett glas vin innan vi drog hem och kollade Idol med släkten. Det blev verkligen en urmysig kväll och när jag landade hemma i sängen somnade jag med ett leende på läpparna. Lördagkvällen blir nog inte mycket sämre då jag ska möta upp min nya kollega! Men först - kaffe och New Girl. Vi hörs, pinglor! Puss, M.

Stockholm Syndrome

Kategori: Okategoriserade

Tjingeling! Har hunnit tagit en långdusch (var helt iskall så stod och bara skruvade upp värmen mer och mer och mer och mer...), käkat och hoppat i myskläderna sen jag kom hem från jobbet. Att frysa tar så på krafterna! Förvandlades från människa till snögubbe på bara 10 minuter i väntan på bussen hem från jobbet idag.

Har One Directions nya platta i öronen (jag och kollegan dansade och nynnade till "Stockholm Syndrome" hela dagen igår) och ska ta itu med lite småpyssel här hemma. Ni vet, disk och såna vuxen-grejer, hehe. Puss, M.

My Own Mr. Big

Kategori: Mode

Glutta på min nya väska! Åh den är så bra och fin, superrymlig och kanonsnygg.

Hej på er, änglar! Hade min första dag på nya jobbet idag (detaljer senare, jag vet att ni är nyfikna) och jag trivdes som fisken i vattnet! Så trots att jag fick åka pendel hem i rusning (ni som bor i större städer vet vad jag menar... Armbågar i magen, ståplats och människor så långt ögat når) med trötta fötter så hade jag ändå en bra känsla i magen. Och den blev bara ännu bättre när jag svängde in på Ica och möttes av världens trevligaste personal. När jag promenerade hem sen kändes det så bra så jag öppnade mitt Chocolate Chip Cookies-paket och åt en kaka (eller två) på vägen. Haha, det måste sett ganska kul ut!

Min papi var på konferens här i Stockholm idag och igår, så igårkväll gick vi ut och åt på "vår" italienska restaurang på Söder. Mamma och pappa var där första gången för lite mindre än 20 år sen, första kvällen jag hade barnvakt och dom fick lite ensamtid. Historien lyder att pappa ringde mamma och sa något i stil med "Sätt på dig något fint, jag hämtar upp dig strax" - precis som i en film. Det är verkligen SÅ kul att höra alla gamla Stockholms-historier som jag är för liten för att minnas. Min familj har liksom en historia här, och det gör att allt känns lite mer hemma <3
Nu ska jag sluta babbla och slå på en rulle innan jag somnar! Puss, M.

Sunday Funday

Kategori: Okategoriserade

 
Jag och Phille kikade NK's julskyltning! Ni måååste se den! Den är urmysig och jag gick därifrån med julkänsla ut i fingertopparna. Finns inget bättre än när Stockholm blir julpyntat.

Hallå på er! Förlåt att jag hojtar så sent! Igår slirade jag ner till Friday's för en drink med min kompis Henrik och ikväll har jag träffat ännu en kompis, Philip, för att catcha up. Var SÅ kul att träffa båda! Känns som jag känt dom där grabbarna forever.

Sen jag kom hem så har jag pysslat lite här i lyan... Äntligen fått in alla kläder i garderoberna och gjort ett litet städryck (tro det eller ej men det har redan hunnit blivit stökigt efter ett dygn). Jag är lyckligt lottad med världens skönaste soffa (och säng också för den delen) så jag ska krypa ner i den och slå på en rulle. Åh, vad jag tycker det är mysigt här! Sov gott, finisar. Puss, M.
 

Interior Insp.

Kategori: Okategoriserade

-
 
Godkväll, gullungar! Just checking in för att tala om att jag har landat hemma hos mig själv i Stockholm. Så himla sjuk känsla! Jag har redan hunnit svänga förbi kvarterets pizzeria och ikväll ska jag möta upp en kompis för att fira lite. Men först måste jag få slänga upp fötterna på soffbordet - jag och världens bästa päron har haft en ganska lång dag med mycket bilåkning och tunga lyft. Vi hörs imorgon! Puss, M.

Champagne, Miss?

Kategori: Okategoriserade

Hej på er! Åh vilka bamsekramar jag fick på jobbet idag, och himlans många fina ord. Känns så konstigt att aldrig stå där bakom baren igen... Jag har inte ens hunnit säga hejdå till alla mina stamgäster! Katastrof, hade velat kramas med dom också. Men Falun finns alltid kvar :-)

Nu ska jag sätta igång att fräscha till mig och sen möta upp Elin! Ikväll vankas den absolut sista Hejdå-drinken <3 Puss, M.

Bittersweet

Kategori: Okategoriserade

Good morning! Tänkte bara kika in och säga Tjena innan jag ska kila iväg för mitt absolut sista pass på jobbet här i Falun. Himlans roligt och tråkigt på samma gång! Vi hörs senare alla fredagsglada! Puss, M.

Down Under

Kategori: Mode

Bilder från hotellrummet i London - jag och Frida hade köpt en varsin livsförbrukning av underkläder! Det märks nu när allt ska packas ner, haha...

Kom precis hem från handlandet av allt från tvättkorg till tops, och nu känner jag bara för att dra täcket över huvudet.... Känner lite halsont och huvudvärk, och så en liten såndär klump i magen igen. Det är nu det börjar gå in i min lilla hjärna att om 48 timmar är jag på g härifrån?! Behöver en bamsekram och musik på högsta volym i öronen - det ena lättare fixat än det andra. Puss, M.

Coat Perfection (For Real)

Kategori: Mode

Okay, måste sluta med mina obsession kring jackor men for real nu - jag har hittat den perfekta kappan. Midjeskärp, stor krage, lång och kamelfärgad, allt man söker i den stora kärleken, haha. Jag kommer BO i den här och därmed förmodligen bli känd som "tjejen i kappan" i nya området i Stockholm.

Annars är jag i full gång med packningen! Ska iväg en sväng och handla in alla dom där onödiga nödvändigheterna som kommer med att flytta hemifrån och damma av lite fler flyttkartonger. Men känner jag mig själv rätt kommer jag glömma femhundra saker ändå... Men den dagen, den sorgen! Puss, M.

Sthlm Snaps

Kategori: Okategoriserade

Perfekt människa, perfekt fika, perfekta skor och dör som vanligt Fina prylar-döden på Zara.

TACK alla ni som höll tummarna igår - för det funkade! Min jobbintervju kunde inte gå bättre, och jag startar redan nästa vecka. Och världens bästa Albin överraskade mig med att sluta skolan tidigare så vi hann ta en snabbfika innan mitt tåg rullade tillbaka till Falun! Han är en sån himla fin människa rakt igenom, har alltid något bra att säga och man går alltid ifrån honom med en ruggigt bra känsla i magen <3 Och när jag till slut kom hem så väntade Mikaela på mig med flera ton tjejsnack och skratt som inte tog slut förrän vi somnade ihop. Förstår ni ens vilken bra dag?! Blir nästan lite religiös. Nejdå, men känner mig nedrans lyckligt lottad, hihi. Ha en helt fantastisk onsdag nu! Puss, M.

With A Little Spark

Kategori: Mode

Tre av mina garderobsfavoriter. Nerpackade och redo för flytt, men hade gärna burit dom idag om vädret hade tillåtit det...

Godmorgon alla morgonpigga! Klockan är 07.00 och jag ska bege mig bort mot tåget (Zzzz...). Ska bli så skönt att mysa ner sig i sätet och inte öppna ögonen förrän vi rullar in på perrongen på Centralen... Please håll era tummar och tår för mig idag, och hoppas vi allihop får en toppendag! Puss, M.

Decorate w/ Pink

Kategori: Okategoriserade

-
Flickigare och finare kan det inte bli! Dör snyggdöden för mattan, filten och kudden - ni får gärna kicka allt tomterötts ass hemma hos mig i jul.

Winter Essentials

Kategori: Okategoriserade

Cocoa Brown by Marissa Carter och OPI's "Berlin there done that".

Doesn't Matter If You're B&W

Kategori: Mode

Godmorgon! På riktigt, jag sov till 13.30 idag. Anledningen? Läggdags runt 07.00 efter min hejdå-utgång med gänget i lördags (tänk att jag inte kommer få spontana sms och gruppchatter om festligheter på lördagkvällar). Men visst blev det en bra kväll! Det blev det i fredags också, när jag och Elin satt i hennes kök till miss i nassa och åt Ris a la Malta och snackade hål i öronen på varann, och även igår när farmor och farfar kom på middag. Tänk så händelsrikt livet blir när man har en liten deadline! 

Min sista vecka i Falun kommer nog fortsätta på det händelserika spåret... Imorgon ska jag till Stockholm över dagen för en jobbintervju och resten av veckan ska jag packa ner min garderob (evighetsjobb) och sen vill jag bara träffa varenda kotte jag känner och kramas! 

Yes To The Box

Kategori: Okategoriserade

Första prylen till mitt nya hem - en liten låda för mina sminkgrejor!

Hej gullungar! Åh vilken bra känsla jag har i magen efter att ha fått spenderat kvällen, natten och morgonen med två av världens bästa tjejer. Jag, Jenny och Mikaela har skrattat och stöttat som aldrig förr <3 När vår sleepover var slut i förmiddags satte jag igång med storstädning och jag ska fortsätta beta av Att göra-listan resten av dagen. Effektiv tjej idag, jag gillar det! Hoppas ni mår prima ballerina ni med. Puss, M!

Getting Wrinkles

Kategori: Mode

En favorittopp.
 

Wednesday Wishing

Kategori: Mode

-
Till vintern vill jag ha världens fluffigaste morgonrock, en varm kamelkappa, DKNY's kaffemugg, Marc Jacob's halsband, fint under under alla tjocka tröjor, den perfekta väskan från Sophie Hulme och framför allt en uppfräschning av håret - jag vill bli ännu blondare!

Goddagens, pinglor! Jag sov som en stock och vaknade inte förrän klockan 12 idag, har därmed sovit bort i princip hela dagen, haha (ångest). Igår hade jag en så himla klump i magen och en sån där orolig känsla i kroppen hela kvällen, så en tjejträff ikväll kom verkligen lägligt... Ska bli så skönt att få krama om dom och prata lite goja <3 Ska ta mig i kragen och klä på mig, hoppas ni allihop har en riktigt härlig lill-lördag! Puss, M.
 

Great Food W/ Great Company

Kategori: Okategoriserade

Igår hängde jag hos Elin till läggdags, vi hade en riktig myskväll med film, hennes mormors saft (jag är besatt i den nu) och popcorn. Och idag kom Mikaela förbi och vi gjorde, tro det eller ej, hemmagjorda hamburgare och sen babblade vi i hundra år - som vanligt. Efter att ha haft så grymma människor runt omkring mig senaste dagarna (eller veckorna) sitter jag nu ensammast i världen här i flickrummet, haha... Kanske dags att göra lite nytta (hur mycket har man inte att göra innan man flyttar...). Puss, M!

Movin' Back!

Kategori: Okategoriserade

Okay, nu ska jag dela med mig av det senaste beviset på min överdrivna spontanitet... Jag tar mitt pick och pack och flyttar tillbaka till Stockholm! Gick på två visningar när jag var där i torsdags och sen kände jag bara "varför inte?". Det här är absolut ingenting jag planerat, men jag vill gärna tro på ödet, haha. Ni som känner mig eller följt bloggen vet ju att bodde där första sju åren av livet och också spenderade det mesta av tiden sista gymnasieåret där och praktiserade på en hel drös tv-produktioner, så visst tusan känns det lite som ett andra hem!

Trivs egentligen ganska bra med tillvaron här i Falun trots att jag varit så allergisk mot staden tidigare, och det är tack vare alla fina tjejer (och killar) jag får umgås med. Är så guld värt att ha vänner som tar fram det bästa i en och veta att jag alltid kommer ha någon att besöka i Falun, hihi <3

A Language Every Girl Speaks

Kategori: Mode

HUR FINA är inte dom är små juvelerna från & Other Stories? Önskar det var min födelsedag snart, hihi.

Like It Red

Kategori: Mode

Morsning korsning! Kolla vilken tjusig jacka som låg i paketet. Röd och fin! 

Innan klockan 09.30 idag hade jag hunnit varit iväg och dragit ut min visdomstand, och när jag landade hemma igen var jag helt mörbultad och bedövad i hela munnen. Skapligt grinig man var när man insåg att man inte kunde äta eller dricka på ett x antal timmar framöver, hehe... Men nu har jag repat mig och ska kila iväg och fika! Känns top notch att få slänga ner sig i en soffa och dricka varm choklad med en pingla en måndag. Puss, M!

Another Day, Another Dutti

Kategori: Mode

En liten present från mig till mig, hihi. Ni får se imorgon! Puss, M.

Lately...

Kategori: Okategoriserade

What's been up lately? Käkat festlig kebab på jobbet, hängt med Elin och katten Findus, jobbat, träffat Fredrik i Stockholm, firat Halloween som en cheerleader (GO TEAM!) och smakat Elinas special-shot. Fartfylld vecka och den har varit TIPPTOPP.

"Man måste passa på att köra tvådagars när man är ung och orkar" sa jag och drog ut med tjejerna igår, igen. Kvällen slutade med Elin och en kebab, fortsatte hem till henne där vi slog oss ner på hallgolvet och gaffla till natt blev dag. När vi vaknade idag började vi dagen med ännu en kebab och Monster. Sicken kickstart! Nu ska jag ta itu med en miljard grejer som behövs göras... Har big new for you, men det tar vi sen, hihi... Puss, M.