MATILDA OLÉN

Turtleneck Tuesday

Kategori: Mode

Godkväll, hjältar! Nu har jag verkligen lyckats ha två dåliga dagar på rad, vilket jag hoppas bäddar för en grym start på 2015 imorgon. Ska inte tråka ut er med detaljer men fy så less, matt, slut jag är... Vill bara lägga mig och sova i en vecka. Men det får vänta, först ska jag fira in nya året och inventera på jobbet - sen får jag slappna av! Och hujeda mig vilken urladdning det kommer bli min nästa lediga dag.

Jag ska börja packa nyårsväskan för imorgon börjar roligheterna så fort jag checkar ut från jobbet! Puss, M.

Inspo: Nada

Kategori: Mode

-
 
Hej på er! När man är sådär superduperoinspirerad och haft en ganska kass dag, då ska man väl egentligen kanske inte blogga. Men se, här sitter jag! Längtar till våren, längtar till det hänger en ny väska på axeln, längtar till ny lägga, till middagen blir serverad (av mig själv, lagad av mig själv) och jag längtar banne mig till morgondagens morgonkaffe. Det är tankarna som snurrar i mitt huvud, bara en massa längtan till annat än nu. Tumhållning på att tiden rusar lite.

Ska väl slänga i något efterlängtat i stekpannan, slänga upp trötta fossingarna på soffbordet och vänta på att grannens katt krafsar på dörren och vill kurra lite i min soffa. Puss, M.

The Smell Of "I Think About You"

Kategori: Okategoriserade

Två julklappar från min käre papsi. Helt klart topp 5 på smarrigaste parfymerna jag ägt! Och tänk vad fint att jag får tänka på familjen varje dag när jag vill lukta gott <3

Godmorgon, solstrålar! Idag står jobb med Emma på schemat och det brukar innebära en del flabbande så har nog en bra söndag framför mig, hihi. Jag lär rusa iväg på bums, men vill önska er en alldeles ypperlig dag! Puss, M.

Saturday Shopping & Starbucks

Kategori: Okategoriserade

Heeeej på er! Min dag började med att världens grymmaste kollega kom med kaffe till jobbet, och fortsatte med att jag fick sluta tidigare - så jag har hunnit springa ärenden på stan och landat hemma innan kl. 20.00! WOW! säger jag bara. Det har verkligen varit en ruggigt skön dag, inte ens alla stångande rea-tokar eller långa kassaköer kunde dra ner mitt humör!

Jag ska slänga på något på spisen, unna mig något av farmors bakverk (det var verkligen GULD att få med sig det hem från Dalarna), långduscha, måla naglarna och bara njuuuuta av en kväll med bara ompysslande. Jag blir alldeles ivrig när jag tänker på hur gott jag kommer somna inatt, haha! Hoppas ni också haft en toppendag. Puss, M.

Back In Business

Kategori: Mode

Tjong i medaljongen! sa det och vips så var man tillbaka i jobbrutinerna. Mellandagsrean är i full gång, Stockholm-tempen har till sist gått under nollan och jag klär mig som en björn med min pälsmössa och pälsväst... Fy vad ruggigt det är! Längtar redan till vår och blomster i Kungsträdgården, haha. 

Tvättmaskinen brummar på, ett avsnitt Modern Family rullar och jag ska koka igång en kopp te. En riktig vardagskväll, med andra ord. Ha en toppenfredag så hörs vi smulor! Puss, M.

Happy 24th!!!

Kategori: Okategoriserade

Eller rättare sagt - God jul allihopa! Ända in i benmärgen önskar jag er en helt fantastisk dag och hoppas ni får allt ni önskat er <3

Ps. Jag mår som en riktig prinsessa och spinner som en katt av farmors julmat och släktens sällskap.

Fur, Jeans, Boots

Kategori: Mode

Tjeeeenare! Idag är det ingen vanlig dag för idag åker jag till Dalarna, tihi! Åker på stört efter jobbet. Det är banne mig något alldeles extra att få åka till alla mina nära och kära dalmasar... Att kunna säga "Jag kommer hem". Häromdagen kom jag och min kollega överens om att det verkligen inte handlar och julklappar längre, utan att få omringas av släkten och bara umgås. Med åldern blir önskelistorna kortare, för sakerna man vill ha går inte att köpa - och iår vill jag bara ha fantastiska människor runt mig. Och det har ju faktiskt Jultomten redan fixat <3 Så den 24e kan inte bli katastrof, hihi. Nu ska jag ge en bameskram till min kollega och sen ska vi sälja lite dojjor. Puss, M!

December Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Handlat julklappar (...till mig själv) / Snygg-Emma en lördagkväll / Kattmys / Bortskämd hos frissan.

New Week, New Wish

Kategori: Mode

-

Mami's

Kategori: Mode

Har jag visar er dom här? Mamsens kanonsnygga stövletter!

Goddagens! Shit pommes frites, så var det söndag igen. Och jag är lite sliten, i vanlig ordning. Jag, Emma och Ellen var ute och svängde igår och jösses vad roligt man har med dom där brudarna. Dagen idag är mindre rolig... Det ska städas, tvättas, packas, lagas mat etc. På tisdag efter jobbet åker jag en supersnabb sväng till Dalarna för att fira jul så innan dess måste allt vara fixat och färdigdonat. Men ÅH vad härligt det ska bli att få komma till Dalarna och släkten och bara få äta gott och spendera kvalitetstid! Jag ska trolla fram lite varm choklad nu och sätta igång med packningen... Puss, M!

@ Work

Kategori: Okategoriserade

Tjeeeenixen! Gud vad härligt att komma tillbaka till jobbet, haha. Har haft en strålande dag med en helt strålande kollega! Och nu väntar den vanliga visan - käk, dusch, natti natti. Har en grym känsla i kroppen inför morgondagen... Det är lördag, ska få krama om papsen en snabbis och hänga med härliga tjejor. Vad kan gå fel, liksom! 

Hoppas ni har en tipptopp start på helgen, pinglor. Puss, M!

3 Little Wishes

Kategori: Mode

-
Är det här världens sötaste mössor?! Förmodligen. Är helt frälst av OPI's lack och ett av mina nyårslöften är att inte, INTE, lägga pengar på nagelfärger signerade typ Depend. Ge mig en årsförbrukning av den här grå/nude-nyansen så kommer mina händer jubla. Den här superläckra vardagsklacken är, hör och häpna, på rea på Monki! Jag som har fått en liten crush på det där med klackar + grova sulor gör plånboken en ren och skär tjänst.

Black + Fur

Kategori: Mode

Morsning korsning! Och säg heeeej till min lediga torsdag! Egentligen inga roligheter med den - däckade supertidigt i soffan igår och idag ska jag tvätta tre maskiner. Men jösses vad skönt med lång frulle och mjukiskläder hela dagen! Mådde SÅ risigt igår på jobbet och sa verkligen till mig själv "klarar jag den här dagen, då klarar jag allt", så det kanske är bäst att ta en paus och varva ner lite, hehe.

Hoppas ni får en strålande dag i snön (!!!) och känner julstämningen komma krypandes, jag kan inte fatta att det är mindre än en vecka till julafton... Tiden har gått ruggigt fort! Det enda som vittnar om att julen faktiskt har hälsat på i mitt upptagna liv är julmusiken jag spelar på jobbet, haha. Puss på er!

Throwback Tan

Kategori: Okategoriserade

"Är det där jag?!" bara tjöt jag när jag bläddrade igenom diverse sommarbilder. Mitt hår var ju jättelångt och jag var ju jättebrun?! Vilken tvärtemot självförtroendeboost, haha.

Kom preciiiis hem från jobbet (21.00, ganska så oskön tid) och ska hinna både laga mat och duscha innan läggdags. Fy så sent det blir om kvällarna för mig, och usch så tidigt. Finns verkligen noll utrymme för efter jobbet-aktiviteter. Men det är så det är att bli vuxen, som alla säger... Nåååväl, ska slå en pling till farsgubben och sätt igång med mina måsten. Puss, M!

The Uniform

Kategori: Mode

Bär det här kind of every.single.day. Kappan, brallorna och Uggsen är typ tre av mina bästa köp ever.

Halloj! Jag har wok som sprakar på spisen så ska bara kika in och lite snabbt och säga hej till er! Hade en lång men bra dag idag på jobbet - Maria hade lämnat en urgullig lapp till mig som gjorde morgonen hundra gånger bättre, jag fick jobba med goa Vanessa och sen överraskade Albin mig med ett besök! Och min helg slutade på bästa sätt när Ellen ringde och föreslog bio igårkväll. Åh vilka bra vänner som ger energi, SÅ viktigt att ha såna runt omkring sig. Kort och gott så börjar jag tagga igång inför nästa jobbdag så fort jag kommer hem från dagens pass, så vi hörs imorgon igen! Puss, M.

Not Exactly Right

Kategori: Okategoriserade

Hey, Sundaypeople! Trots att jag bangade på en utgång igår och därmed vaknar upp utan alkoholspöken i kroppen, så behöver jag en rehab-dag lik förbannat. Man känner ju sin kropp, och även fast jag inte riktigt kan sätta fingret på det så känner jag att allt inte står rätt till just nu... I fredags hade jag en kanonkväll med Néa och Carro, med cava på Magnolia och roliga historier, men fick lov att dunsta tidigt för jag mådde så risigt. Hur tråkigt!!! Hade haft en helg värd 11 av 10 poäng annars!

Igår hade jag och Maria lussefika på jobbet och det bara väckte fika-monstret i mig, haha - jag är så fikasugen nu! Blir nog varm choklad och en riktig brakfrukost härnäst för lilla mig. Puss, M!

Furtastic

Kategori: Mode

Day: Off

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon, gullnosar! På min lediga dag vaknade jag när klockan vanligtvis brukar ringa, precis innan bussen brukar gå och till sist kl. 10.00 när jag brukar öppna butiken, haha. HUR kan kroppen vänja sig så! Nu har jag i alla fall sovit ut, gjort brakfrulle framför tvn, härnäst väntar tvätt och ikväll ska jag fira lill-lördag med julmust och film. Hujeda mig vad det är skönt att bara få ligga på soffan med något gott att smaska på och bara spreta på tåssingarna. Var sak har sin charm, men ibland slår ju verkligen såna kvällar en utgång till morgonkvisten.

Ps. Ännu en häftig kund-historia... Igår kom en tjej in med meningen "Jag är ute i lite sista sekund men jag letar efter en clutch till ikväll... Jag ska på Nobels efterfest". Behöver jag säga mer?

Go Away Rainy Day

Kategori: Okategoriserade

Apropå att jag saknar sommaren och alla soldagar i stugan... Vilket j-vla väder vi hade idag här i Stockholm! Ren och skär STORM ute, regn och rusk. Väderguden gjorde verkligen inte ett rätt idag. Första dagen på tretton år som jag tog mig tid att fixa håret men när jag kom till jobbet såg jag ut som en dränkt katt ändå... Det är så typiskt! Men men, allting blir bättre när man väl får landa hemma och stoppa mat i magen. Den här kvällen blev extra bra för jag fick catcha upp med Mikaela på telefon <3 Så visst tusan får man somna med ett leende på läpparna idag igen!

Jag är ledig imorgon, tro det eller ej, så nu ska jag bara slå på avsnitt efter avsnitt av Modern Family och inte stänga av förrän jag är supertrött! Hur härligt låter inte det. Puss, M.

The Bigger, The Better

Kategori: Mode

Hallojsan! Hörrni, apropå bra historier man får höra av kunder - gissa vad jag fick höra idag! På ett besök i New York hade min kunds vänninas son blivit haffad av en snubbe från Saint Laurent's modellcasting-avdelning och hux flux hade han blivit utvald att gå på deras catwalk under Fashion Week i Paris. Vi stod och bara tjöt "Sånt där händer inteeeee!!!", haha! Håller mina tassar på att något sånt där överfantastiskt landar i mina händer någon dag framöver (fast jag är ändå nöjd med att halvfantastiska grejer händer var och varannan dag).

Och apropå fantastiska saker, what about den här pälsen? Den hänger så fint i både beige och svart på jobbet, och jag vet inte hur många gånger jag varit och klappat på den... Så tråkigt ibland att jag är så "petite", som fransmännen säger, och blir liiiite för lik en köttbulle i den. Men ack så fin! Och ack så magen vrålar efter mina makaroner i roliga former och min pesto-pastasås. Ska kila iväg och trolla lite i köket, men vi hörs imorgon era små stjärnor. Puss, M!

Cardigan + Complex

Kategori: Mode

Ni har redan hunnit fråga om den här fina koftan! Den är från Belle såklart, hehe. Superbra julklapptstips till allt från lillasyster till farmor! Ni har sett den på mig i rosa och nu mörkblå, men den finns också i grå och svart.

Hej på er! Har haft en väldigt speciell måndag idag, fick besök på jobbet som gav mig en ros (precis som i en romantisk komedi!) och fick mig en tankeställare när en drop dead gorgeous tjej kom in och provade kläder samtidigt som hon pratade om sina komplex. Tänk vad märkligt egentligen att jag står där och tycker hon ser helt amazing ut och hon ser bara sina "tjocka" armar? Blev lite likadant när vår webshops fotograf kom förbi och frågade om jag inte ville fotas för honom, han såg schyssta ansiktsdrag och jag babblar om att mitt nylle är helt osymmetriskt. Det är så jädra knasigt och tvistat det där med vad bara, BARA, ens egna ögon ser. Men precis som jag sa till min dö-vackra kund idag, så är det viktigt att man tar åt sig av andras komplimanger även fast man kanske inte är beredd att hålla med alla gånger <3 

Ni hör ju, inte en helt vanlig tråkig måndag! Det bästa med det här jobbet är att träffa människor och få snicksnacka lite med dom. Ni anar inte vilka häftiga historier jag har hört av superballa människor! Nä ni, idag somnar jag minsann med en bra känsla i magen inför morgondagen. Puss, M.

Coffee King

Kategori: Okategoriserade

Saturday Night And Summer Days

Kategori: Okategoriserade

Saknar soliga dagar i sommarstugan, en dag som denna... 

Hej mina små gullefrön! Hur mår ni? Vaknade upp hos världens härligaste Ellen imorse med skallebang och roliga historier från vårat lördagsäventyr, haha. Vi startade kvällen med ett tjejgäng på Hammarbyhöjden innan vi fortsatte till Sturecompagniet, White och sist men inte minst Donken. Från börjar till slut så var allting helt grymt, helt enkelt!

Jag har hunnit varit till frissan och fixat mitt hår som var ett stort skämt, så risigt och trist, och har härmed en ny favorit som håller till på Liljeholmen. Jasmine gav mig varm choklad och utförde ren magi i skallen på mig, är så övernöjd! Så nu är jag mer än redo för en ny jobbvecka, bara jag får krypa ner i sängen på bums. Sov gott <3

Masterpiece

Kategori: Mode

To die for! Från Belle Shoes' rea (såklart).

Tjenixen! Som sagt var mina päron på besök här idag och det var uuuurtrevligt. Vi kirrade en ny lur till mig så nu sitter jag här och spinner som en katt över min iPhone 5s, haha! Men jäklar vad mycket inställningar och sånt som måste pillas med. Kanske bangar på mina roliga lördagsplaner och ägnar resten av kvällen till nya nallen... Fast nä, inte riktigt. Men gud vad skönt att ha en fungerande telefon igen.

Mamsi och papsi gled iväg på julmiddag och jag ska hälla upp en kopp te och fortsätta med att ladda ner appar och fixa rätt ringsignaler. Happy Saturday, darlings! Puss, M.

Pinky Swear

Kategori: Mode

 
Dagens sköna, slappa, lata, bekväma etc. klädval. Nuförtiden är uttrycket "jag slängde bara på mig något" lite av en underdrift för mig... Morgontrött + kunder som hänger på låset = ingen tid/ork för skosnören eller stoppad korv-tajta jeans direkt!

Halli hallå! Nu har jag äntligen landat hemma i soffan med en lång arbetsvecka bakom mig och HELG framför mig. Känns lite konstigt att lämna butiken i andra händer faktiskt... Skrev en miljard lappar om allt mellan himmel och jord till mina kollegor innan jag bommade igen och gick på helg, hehe. Men nu ska det bli riktigt skönt att inte ställa klockan, inte begränsa serietittandet till max två avsnitt per kväll och få vila fossingarna lite. Ha en överfantastisk helg, kära ni! Puss, M.

Today's Costume(rs)

Kategori: Mode

Snacka om volymig outfit! Min favvoutsyrsel består av tre av mina favoritgrejer från jobbet - superutsvängda (och supersköna) brallan, finaste (och varmaste) ponchon och våra UGGs-liknande dojor i mocka.

En trött Matilda checkar in! Hur är läget med er? Har tänkt varendaste dag den här veckan att jag ska skriva några rader och uppdatera er men det har liksom inte funnits tid. Jobbar cirkus 10 timmar om dagen och är sådär nybörjigt supernojig över butiken... Vågar inte lämna min praktikant själv och det bara kryper i hela kroppen när jag ser en sko stå en millimeter fel, haha. Men det är sinnessjukt kul! Det finns alltid kunder som gnäller över minsta lilla tråd men sen finns det också kunder som förgyller hela arbetsdagen med kommentarer som "Du har gjort min dag" och "Jag förstår varför du är butikschef". Imorse hjälpte jag en kund som hade krångel med vår webshop (som jag i butiken inte har något att göra med egentligen), och trots att han var superirriterad när han ringde så la han tills slut på luren på med kommentaren "Du borde jobba på webbshopen också, du har helt rätt attityd" och jag fick till och med ett hjärtligt "Tack för hjälpen". Då spelar det ingen roll att jag inte riktigt hann med morgonkaffet eller att matlådan smakade blä!

Efter att ha somnat sent och vaknat tidigt x antal dagar i rad värker både halsen och huvudet... Så ska krypa neråt och DÖ lite smått. Igår skrek min sömnapp "Varning! Väldigt få rörelser" vilket betyder att jag i princip var medvetslös hela natten, haha. Förstår ni vad gott man sover då! Puss på er och vi hörs imorgon <3

It's A Blur

Kategori: Okategoriserade

Vill bara slå (ännu) ett slag för den här... "Blur Primer" från Kicks! Några tjejer kom in på jobbet förra veckan och frågade vad tusan jag hade för foundation men det är verkligen den här som är hemlisen bakom min hy (vad malligt det lät, haha).

Tjenixen! Imorse ringde min chef och sa "Good morning, big day for you today!" och visst var det väl det, men visst gick det bra! Butiken är som min lilla bebis, jag går runt och plockar och pysslar om allting hela tiden, hihi... Jobbar öppning till stängning hela veckan med min praktikant och i helgen ska jag ta itu med saker jag inte bara skjutit upp, men faktiskt inte kunnat fixa än på grund av att jag jobbar alla öppet-timmar. Så går allt som det ska så har jag en ny telefon och en ny frippa till nästa vecka. Inte helt pjåkigt med ännu en effektiv vecka! Ha det bäst mina små guldkorn! Puss, M.