MATILDA OLÉN

A Pair Of Shoes And A Drink

Kategori: Mode

Hallåååååå i stugorna! Igår slirade jag och Carro ner på Pitchers för drinkar och snack, och kvällen slutade i en taxi med en chaufför med bra dängor i radion. Inte helt pjåkigt! Och det blir det inte ikväll heller, när stans enda klubb slår upp portarna efter semesterstängt, haha... Jag har fått ner första drinken och nu väntar den klassiska kombinationen fix + musik + smutta på drinkar! Inte pjåkigt för fem öre om ni frågar mig. 

Hörrni, vad säger ni om mina nya klackar?! Fick dom för ett orimligt bra pris på Zara. Dom gjorde debut igår, och tror minsann dom är redo för en omgång till ikväll. Vi ses i dimman, puss!

New In #2: Jacket

Kategori: Mode

 
 

Sky High

Kategori: Okategoriserade

Medan lilla jag svävar på rosa moln, så är det väl lika bra att måla klorna himmelsblå också! Mavala's nyans "Sky Blue".

Gooooodmorgon! Kaffet är på väg ner i kistan, jag är nyduschad, högtalarna går varma och det är FREDAG. Det enda som saknas är lite sol och en ganska så rejäl temperaturhöjning så jag kan gå med bara ben ikväll. 
Kikar ni in snart får ni slänga ögonen på ett riktigt guldkorn! När jag visade Frida igår var hennes reaktion "O-M-G, perfektion!!!", haha (så ni blir nog inte besvikna). Puss, M!

F.I.K.A.

Kategori: Okategoriserade

Vad vore världen utan fika?! Idag hinkade jag och mamsen Piacetto's goda kaffe.

Godkväll! Ni anar inte vad jag gjorde nyss - körde bil på en väg! Det kanske inte låter mycket i era öron, men för en vingeljöns som jag så är det stort, haha. Åh vad jag vill ha det där förbaskade körkortet nu... Och gud vad jag vill krypa ner med te framför en film. Jag har blivit en sån himla myspelle. Vi hörs imorgon, helgladdade ni! Puss, M.

New In #1: Sequins

Kategori: Mode

Wow wow wow, vad festlig! Nu får det gärna bli helg så jag får inviga det här paljettkalaset! Imorgon väntar drinkar med Carro, och jag saknar den lilla fnittertippan redan. Laddar ni också upp? Puss, M.

Unpack

Kategori: Mode

Morsning korsning! Är ni laddade på att se mina senaste tillskott?! Jag vet att jag var, haha. Men innan vi alla får dregla lite över datorn så har jag bl.a. bankärenden att fixa! Vi synes snart, pinglor.

Psst... Kolla vilken stilig kavaj min stiliga karl hade på sig en utekväll för någon helg sen! Tänk att man fick lägga vantarna på en kille som vet vad kläder är, hihi. Lycklig tjej!

Coco Made Me Do It

Kategori: Mode

Det hade varit lite ballare om den här lilla jackan var signerad Chanel, men man får vara nöjd ändå. Eller, jag är mer än nöjd! Är den inte tjusig? La vantarna på den innan studentveckan (tänk att den överlevde!).

Kolla vilken fin kväll vi fick hörrni, trots att Niagarafallen ramlat ner på oss de senaste dagarna. Min onsdagkväll blir kramkväll, och det är jag kanonpepp på såklart! Hoppas ni också firar lill-lördag på toppenvis! Puss, M.

Brunch W/ Bestie

Kategori: Okategoriserade

Hur bra start på dagen fick inte jag idag?! Carro kom över på brunch och babbel, och sen blev det balkonghäng till hon drog till jobbet nyss. Jag ska ta ännu en kopp kaffe och starta min eftermiddag med PAKETÖPPNING. Tjoho! Vi höres, gosungar!

Peonies And Coffee

Kategori: Okategoriserade

Tjenixen! Jag kan inte säga mer än att livet som arbetslös inte är helt fartfyllt tyvärr... Satan i gatan vad jag springer runt rastlös hela dagarna. Men snart blir det väl ändring på det! Imorgon väntar en kanondag i alla fall, det vågar jag lova.

Mamsen har plockat pioner i trädgården och jag har pluggat körkort med kaffekoppen klistrad i handen, mer spännande än så har inte min tisdag varit än (ja, förutom att jag såg Pretty Little Liars. Herregud vad bra det är)! Papsen är på business trip så jag ska nog övertala mor att ha lite tjejkväll med mig. Mani + pedi sitter aldrig fel! Puss, M.

Oops, I Did It Again...

Kategori: Mode

Ja, anmäl mig till Lyxfällan, Kronofogden, you name it..! Men i jösse namn Zara, vilken grym rea du leverar! Jag tänker att dom här pengarna kommer vara småpengar när jag blir rik om några år... Fin tanke i alla fall. Men jag är faktiskt en sån där som hellre unnar mig än sitter och trycker på en förmögenhet. Vad gör det för nytta att ha miljoner på banken när man dör? Ber om ursäkt i förväg till mina avkommor, men ni kommer inte ärva mycket pengar! Men säkert en jäkla massa fina grejor, hihi.

Beautiful Things

Kategori: Mode

Kolla in den här smyckesförvaringen! Fick den i studentpresent av min kusin och hans flickvän. Alltså på riktigt, hur fin är den inte?! Och smart som attan. Skorna fick jag av min kära mor, och är utan tvekan favoriterna på skohyllan just nu. (Dock ser det ut som jag har levt med dom i skogen i ett år efter att ha haft dom under studentveckan, haha... Så slitna!).

God förmiddag mina små blommor! Jag har sovit som en liten ängel inatt, så idag är jag redo för att vara effektiv som sjutton! Jag snackar körkortsplugg, CV-uppdatering, träning, städning och garderobssortering. But first - coffee! 

Midsummer + B-Day

Kategori: Okategoriserade

Halli hallåååååå! Sen sist har jag hunnit fira både midsommar och födelsedag... På bästa sätt! I fredags hängde vi på Jatous studentskiva, åt gambiansk mat och vickade höfterna. Efter klockan slog 21 juni så firade vi min dag genom att slå på Katy Perry's "Birthday" på högsta volym i bilen på väg till Falun! Hihi ååååh jösses vilken stämning det var. Verkligen eufori i hela kroppen.

Igår vaknade jag med bästa sällskapet och fortsatte dagen hos Néa där hon och Carro lagade världens.godaste.födelsedagsmat. åt mig! Och bästa Hanna svängde förbi med blommor och kramar. Tänk vilka fina människor jag får ha omkring mig. Ni får mig att känna mig bäst!

Idag ska jag tagga ner från alla adrenalinrus jag haft konstant sedan juni satte igång. Vilken månad hörrni! Jag vet att i alla fall jag är kanonredo att gå in i juli med kalaskänslor i kroppen. Puss på er.

Sunshine Forever (And Ever)

Kategori: Mode

Apropå vit topp + blåa jeans... Är det inte ruggigt kul med trender som kommer om och om igen, fast i uppdaterad version? Visade mamma den här nya solstrålen som jag haffade för någon vecka sen och hon utbrister "En sån där hade nästan jag när jag var ung!". Dock var hennes ljusgul, och min knallgul. Jag vill typ åka tillbaka i tiden och vara med mamma i varsin gul utstyrsel, på tiden när hon rockade Stockholms nattliv! Lika som bär. Ja, och hur sjukt är det inte när jag kan berätta om utgångar i Stockholm och päronen säger "Vi hängde också där när vi var unga"?! Haha, nää hörrni det är knasigt men sanningen är väl att våra föräldrar inte är födda på stenåldern.

Och apropå klänningen - den bär jag idag på självaste Midsommarafton! När solen lyser med sin frånvaro får man ta över jobbet, helt enkelt.

Baby You're So Classic!

Kategori: Mode

Gud vad sorgligt att se att studentmössan har fått en permanent plats i hyllan, haha... Tror alla '14-studenter vill spola tillbaka tiden redan nu (checka bara Twitter).

Tänk att vit topp + blåa jeans aldrig slår fel. Jag kommer ihåg när jag var yngre och såg vita ribbade linnen och jeans i diverse tidningar. Och jag gissar på att flera rockade samma sak på typ 70-talet, och på 80-talet såg vi ju det på bl.a. Baby i "Dirty Dancing". Men nog om histora, haha...
Som sagt, diggar det här off shoulder-kalaset. OCH jag vråldiggar Maroon 5. Högtalarna har gått stekheta i flera dagar. Har ni inte hört nya "Maps" så klicka in på Spotify nu nu NU! Nog tipsat, nu ska jag låta kaffemaskinen braka igång för andra gången idag. Puss, M.

Coming Up

Kategori: Mode

Jag har en ny topp som jag tokdiggar!

Little White Bag

Kategori: Mode

Det var den här lilla skönheten jag haffade inne på Adamson innan studentveckan drog igång. Hurra för små väskor när man är ute och flänger! Det är världsbäst.

Gooood förmiddag på er, era stjärnor! Solen lyser inte alltför mycket men dagen är ju helt fantastisk ändå. Jag har jobbat lite på förmiddagskvisten, och innan jag går och lägger mig ikväll har jag lovat att ta itu med alla studentbilder (kommer ta x antal timmar). En kaffe på det då? Jajamen, vi hörs!

Blessed W/ Jewellery

Kategori: Mode

Kolla bara på allt fint som jag fick i fredags! Har inte tagit av mig något sen dess, hihi. Helt plötsligt var även lilla jag en smyckestjej.

Ja, jag jobbar väl fortfarande på att vänja mig vid en ny dator. Håller ni med mig om att det är knepigt?! Hur olika kan dom här dumburkarna egentligen vara... Eller så är det väl jag som är seg i kolan. Hur som helst, så önskar jag er en fin kväll! Jag ska nog ta och bege mig ut på en promenix. Puss, M.

Soon

Kategori: Okategoriserade

Just nu: klämmer i mig mikromat och försöker ta itu med dagens alla måsten! Först ut är ett inlägg om några fina studentpresenter - håll koll.

Ps. Jag bloggar från en NY DATOR. Dock känner jag mig gammal som gatan när jag inte fattar ett jota. Dom här nya laptopsen är inte att leka med.

Update: Okej, ljusinställningarna på den här datorn är helt uppåt väggarna! Det här måste pappa fixa innan jag kan redigera en enda bild. Järnspikar!

(Snap)Shots!

Kategori: Okategoriserade

Hårfix / Blå i nyllet efter att ha blåst 500 ballonger / Klassens tal till lärarna, inramat och inslaget / Stylister sminkar varandra även under kröket / Bal-mat! / Jag och fina Ida har pussats / Vårt grymma flak fick titeln "Årets snyggaste" av många, tjoho! / Poppade champagne ur fönstret / Mikaela sopsorterar på fyllan.

Okej, HÄRMED är jag tilllbaka. Efter en av livets bästa veckor. Önskar jag kunde köra veckan på repeat, fast med 48 timmar långa dygn. Det är himla tråkigt med långdragna studenthistorier, men ska dela med mig av guldkornen:

Veckans spontanaste: Under skolans avslutningslunch byter jag och Mikaela studentklädsel med varann! Jag tog hennes klänning och hon tog min kjol + topp. Vi blev mycket nöjdare båda två.
Veckans pirrigaste: Höll tal inför hela skolan (efter champagnefrukosten...).
Veckans avvikelse: Jag och Mikaela smet från mösspåtagningen för den blev långtråkig.
Veckans avvikelse #2: Jag, Mikaela och Elin smet från studenttåget till balen, och åkte och käkade på Donken (innan trerättersmiddag)
Veckans slappaste: Jag och Mikaela pallade inte tajta balklänningar. Löste problemet med att ta på sig jeans + t-shirt så fort middagen var klar (alla andra var urtjusiga hela kvällen).
Veckans godaste: Min klass hade Nutella på champagnefrukosten, mmmm...
Veckans storgråt: När min lärare kallade mig "lillasyster".
Veckans storgråt #2: När jag insåg hur många som kom för att fira min student. Herrejösses vad mitt hjärta var mjukt!
Veckans TACK: Wow vilka presenter jag fick! Finns inte en grej jag vill byta bort.
Veckans piffigaste: Min studentskylt som mina päron fixat! Den hade diamanter och glitter, hur grymt?! Så prinsessig.
Veckans piffigaste #2: Vårt flak, behöver jag säga mer?
Veckans seperationsångest: Vadå, ska jag aldrig mer få bära studentmössan? Och vadå "fixa håret"?!
Veckans finaste: Hade min mammas bröllopsörhängen på studentdagen.

Idag är det tisdag och jag har redan hunnit börja min rehab-vecka. Hela långa dagen har jag haft kvalitetstid med världens bästa Cassandra och nu ska jag springa iväg på lite kvällsmys. Vi hörs snart igen! Puss, M.

Rehab Sunday

Kategori: Okategoriserade

Det är inte lätt att samla batterier inför studentveckan när man har kompisar som är kanonladdade på utgång så fort vardag blir helg... I fredags hamnade jag på Rådis och igår hade vi hur kul som helst på hemmakula! Jösses vad roligt man kan ha egentligen. Och nu sätter liksom världens roligaste vecka igång. Kommer sväva på lyckomoln!

Idag har jag och päronen sprungit ärenden på stan, och jag har varvat ner med New Girl och gottis. Nu är det väl minst sagt hög tid att slagga ikapp alla dom där sovtimmarna man missat! Sov som små prinsessor. Puss, M.

Now You Know

Kategori: Okategoriserade

Hur kan du vara så brun? Använder du brun utan sol eller solar du solarium, isåfall hur ofta?
Hemligheten är helt enkelt att sola så fort solen sticker fram! Jag är ruggigt snabb fram med solstolen, haha. Jag använder ingen sololja, bara bodylotion. Men på vintern använder jag BUS, och solar solarium gör jag oftast bara på vårkvisten. Sen får jag väl tacka mina gener för att jag fått bra pigment! Jag bränner mig aldrig och blir brun relativt snabbt.

Vart redigerar du dina bilder?
Jag borde verkligen uppdatera mig med något spexigt program, men jag tycker PicMonkey är typ det bästa och lättaste som finns så jag kör stenhårt med det! (Kika in det HÄR).

Snygga klackar! Får man fråga var du har köpt dom? (På bilderna)
Tack så hjärtligt! Det får du absolut göra. Jag knep dom på Nelly, och det är Nly Shoes.

Var är toppen köpt? Sjukt bra blogg förresten och du är en så inspirerande människa! Kram.
Åh vilka fina ord, tusen tack! Toppen jag ska ha på studentdagen klickade jag hem från Sheinside faktiskt, kika in där!

Och ni som klämmer in komplimanger i kommentarsrutan och när jag träffar på er... Ni är guld och ni är som en varm filt runt mitt lilla (stora) hjärta. Bamsekram på er!

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... gå klädd såhär festligt! Skulle egentligen på 20årsfirande idag, men partaj lägger jag tyvärr på hyllan till imorgon (turligt nog inte en superlång väntan).

 Idag har jag och päronen storstädat från morgon till eftermiddag! Jag som är lite pedant trivs som fisken i vattnet nu, på vårt nyskurade golv och med doftljus i luften. Nu har mamsen och papsen sina goa vänner här på middag och snart kommer mina goa vänner hit för lite balkonghäng. Så det blev ju lite fredagskalas ändå. Lucky me!

Ps. Och hurra Sverige på vår dag! Det är inte fy skam att leva här, eller hur? Speciellt inte i juni.

This Week's Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Solnedgång över stan i fint sällskap / Outfit / Ett, två, tre, rosé! / Trots Nyttiga veckan skippar jag inte köttbullarna. Bästa som finns / Mina tåssingar klär jag i färgen "Los Angeles" från Mavala / Gofrukost hos Carro, bästa starten på dagen / Jag och Evelina på dagens kebabhäng / Carro & Matilda-kväll / Laddade inför förra helgen.

Hallojsan! Idag har jag hängt med bästa Evelina, Elin och Ardita. Har skrattat sönder magmusklerna och töjt ut magen med kebabpizza (förlåt fader, jag har syndat). I just detta nu ligger jag och slötittar på Bridesmaids, och väntar på att päronen ska komma hem från vinprovningen så jag kan få lite sällskap! Efter jag skrev ordet "kebabpizza" så har magen skrikit efter pappas mat, haha... Puss, M.

Perfección

Kategori: Mode

Världens.snyggaste.klackar. hittar ni på Asos! Sitter och dreglar ner tangentbordet i skrivande stund.

Another Day, Another Bag

Kategori: Mode

Godkväll gullungar! Sorry att jag checkar in så sent, har pysslat med annat hela dagen. Imorse var jag på det sista klassmötet om studenten! Vi planerade frukost och flak och helt plötsligt, som dom stylister vi faktiskt är, hamnade vi på kläder. "Vad för väska ska man ha?", "Vad har man för jacka om det blir kallt?". Som den problemlösare jag är traskade jag, i sällskap med mina urgulliga klassisar, in på Adamson och haffade den perfekta lilla väskan som jag kan slänga över axeln. Men den får ni nog se lite senare, när det närmar sig hihi... Jag har även kikat ut en superfin liten jacka jag vill ha när dom där förbaskade nordiska vindarna yr om i grytan och ger frysslingar till en fryslort som jag.

Jag har precis sett första avsnittet av "Lindsay" och tyckte det var tokbra (tips)! Det är alltså någon slags dokumentär om Lindsay Lohans tillfrisknande efter allt kaos. Nu väntar ännu en dokumentär, om Michael Jackson's död. Ja, ni hör ju själva - det är tvkväll med päronen på schemat ikväll! Hoppas ni mår prima, puss.

Long VS. Short

Kategori: Mode


Okej nu kläcker jag en liten hemlis... Toppen ska jag ha på studentdagen! Men den är så himla tjusig så tjuvstartar lite på den, hihi. Ryckte även åt mig mammas vadlånga cardigan (note to self: köp en egen).

När jag är tacksam så brukar jag faktiskt säga "Tack, Gud" för att han ska komma ihåg det när jag har dåliga dagar, och just nu är vi väl inne i en period då vi verkligen kan säga det om och om igen. Vi svenskar kan gå i tunna kläder, hurra!

Baggy Style

Kategori: Mode

Okej, hur fabulous är inte den här väskan som mamma kom hem med häromdagen? Pax! Nu när rosé-säsongen är igång kan man lika gärna köra roséguld på väskan.

Världens bästa vän Carro sitter hemma och väntar på mig, så jag ska kuta Usain Bolt-style dit! Ta mig i brasan vad den där bruden är härlig! Har ändå inte gjort något speciellt roligt idag som är värt att babbla om. Så, morsning korsning och bye for a while! (Psst, bye for a pytte-while, för jag har en outfit att visa er!).

YSL

Kategori: Okategoriserade

Tips! Den här köpte jag till Daddy Doo på hans födelsedag. Ge till era karlar, it's heaven.

Idag har lite fler fräknar ploppat upp i mitt nylle! Sen kom solstingen, och abstinensen efter New Girl. Började alltså kolla på den här serien igårkväll och har redan hunnit nötat elva avsnitt. Det är så nedrans bra! Men gissar på att jag kommer vara fastkedjad i min laptop resten av veckan, så - hejdå världen, vi ses när studentveckan kickar igång och jag blir illa tvungen att lägga ögonen på något annat! (Haha, nejdå. Bara nästan).

Yesterday's

Kategori: Mode

Gårdagen började med grillning på Carros altan med Néa, fortsatte lite spontant till Rådis och slutade med tre fnissiga tjejer i en dubbelsäng. Imorse hamnade vi på Carros altan igen, med morgonkaffe, och när jag såg att solen sken och tjejerna gafflade om planerna för kommande veckor (och diverse roliga historier från kvällen innan) släppte jag en GLÄDJETÅR. Haha, på riktigt. "Wow" räcker liksom inte för att beskriva livet just nu. Jag tycker det är fett trött att höra andra babbla om hur amazing deras liv är, men nu kan jag banne mig inte hjälpa det. Kan jag inte få smitta av mig lite på er?! Här får ni en stor fet säck med LYCKA och KÄRLEK från mig. Carpe diem mina sköna hönor! Ni är bäst.

Hey, Hey, Hey

Kategori: Mode

Halli hallå! Ursäkter är svintråkiga, men kan säga så mycket som att de senaste dagarna har spenderats med helfantastiska människor och halvfulla glas! Har även hunnit slitit lite på dom här klackarna, hehe.

Nu är det dags att ta tag i livet och inte leva helgliv på vardagar (det får vänta till studentveckan). Fram till jag får ta på mig mössan med stort M så ska jag proppa kroppen med nyttigheter och därmed byta ut rosén till smoothies. Så, rehab-vecka innan veckan med stort V väntar nu, start ikväll. (Psst, sätter lillfingret på att uppdateringen blir bättre här inne).