MATILDA OLÉN

Vårkänslor

Kategori: Mode

Börjar det inte bli dags att uppdatera garderoben med lite vårkärlek? Jag drar till Stockholm på torsdag för att göra exakt det! Här har ni några godbitar tills jag postar "New In" på fredag.

Update

Kategori: Okategoriserade

Mitt internet funkar inte! Kaos och panik. Varje gång päronen lämnar mig ensam går någonting sönder.
Pappa får fixa så fort han kommer hem, håll ut!

T.G.I.F! Eller?

Kategori: Okategoriserade

Hade en kanonbra dag på H&M! Och efter jag slutade 18.00 åkte jag hem och myste med päronen. Ätit gott och kikat film. Förut var helgerna en given tid att umgås med lilla prinsen. Nu.. Jaa vad ska jag göra nu? Sova..?
Har suttit och snackat hårproblem med Frida/hennes mor ett litet tag nu. Hoppas att min hårdepression går över snart, haha. Känns som allt kommer lösa sig då :-) Frida är verkligen världens gulligaste, efter flera dagar utan fnissiga godnatt-sms från Jeppe så får jag ett från henne härom kvällen (blir alla tjejer löjligt glada av sånt? Ett litet godnatt). Min lilla solstråle!

The Days Feel Like Years

Kategori: Okategoriserade


Trots att jag äntligen skickat in en gigantisk skoluppgift och planerat en Stockholmstripp med tjejerna så har min dag varit katastrofal. Känner mig helt slutkörd.. Är så trött på mitt konstanta oflyt, att varenda rackarns dag ska vara en sån rackarns kamp. Att jag aldrig får glida på en räkmacka, som var och varannan annan människa gör (känns det som).
Hade jag varit deprimerad hade det funnits botemedel, men nu är jag bara fantastiskt matt. Behöver en rejäl energiboost. Var kan jag hitta den...?

Tre Till Våren

Kategori: Mode

Till brunbrända ben och en stram hästsvans, ja tack!

Thursday Plans

Kategori: Okategoriserade

Igår samlades tjejgänget hemma hos Frida och babblade tills käkarna hoppade ur led och en av oss somnade, haha. Idag är jag trött och hur frusen som helst (what's up with all the minsugrader?!)... Men nååja, ska spendera dagen med att göra nytta! Springa ärenden och träna. Och sen gå och lägga mig i tid och vakna upp som en solstråle och vara pigg och glad på H&M. Förra veckan rensade vi rean och möblerade om för att få plats med vårnyheterna.. Spännande! Så himla kul att få en liten förhandskik, hihi. Kommer ni in och säger hej imorgon? :-)

PS. Ni ville se mig osminkad? På bilden har jag bara mascara och ögonbrynspenna!

New Nouba

Kategori: Okategoriserade

Har tappat bort min lip-plumper från Smashbox, men igår kom mamma hem med detta från Nouba. Dock är det lite för mycket färg i det för min smak (har dock inte på mig det på bilderna)! Men pumpar läpparna, det gör den.

Someone Busier Than You Is Running Right Now

Kategori: Okategoriserade

Puh! Tog nyss fram gamla träningsprogrammet och körde ett rejält hemma-pass så jag blev alldeles rödrosig om kinderna. Fick ett riktigt motivations-ryck! Hoppas det håller i sig nu, beach 2013 närmar sig ju med stormsteg (men ändå för långsamt). Men framför allt är det så skönt att känna sig stark
Jag och Jeppe gav ju upp deffen (fast han mest faktiskt) innan han åkte för att vi ville unna oss lite den sista tiden, men nu är det back in business! När jag skippar det onödigt onyttiga känner jag verkligen hur både kropp och psyke mår bättre, det är ganska häftigt :-)

Motivationstips? När ansiktet har ful-dagar kommer alltid kroppen ha snygg-dagar!

Middag För Okänsliga

Kategori: Okategoriserade

Idag serveras bläckfisk hos familjen Olén! Sist jag åt det var på Kanarieöarna vid 7 års ålder, ung och dum/modig? Vad jag vet är i alla fall att det inte känns lika lockande idag. Dock bangade jag på att bada isvak med klassen idag (fegt, jag vet...) så det här får väl bli dagens utmaning.

Eye Of The Tiger

Kategori: Mode

Över en månads leveranstid, men vad gör det? Nu är den äntligen här! Och grrr vad läcker den är.
I vår kommer jag matcha med klackarna vid sängen och skinnjacka.

Follow Me All Over The World

Kategori: Okategoriserade

Imorse gick min kära vän Néa in på någon tumblr, och guess what? Hittade mig, haha! Jag tappade hakan ner i backen när hon visade! Och sen gick hakan genom golvet när jag såg att den har blivit reblogged (säger man så? Inte så insatt i tumblr) över tusen gånger! Känns ganska sjukt att en bild kan spridas så fort. Är det inte lite läskigt att folk i USA har sparat min bild liksom? Men ändå riktigt kul :-)

Förresten så tycker jag ni kan kika in på Néas och Olivias tumblr!

Don't Mind If I Drunk Dial

Kategori: Okategoriserade

 

Disaster After Disaster

Kategori: Okategoriserade

Halloj! Min måndag började katastrofalt när jag märkte att jag tappat busskortet i hallen efter jag stått i kylan och väntat på bussen i 10 minuter. Plånboken hade jag också lämnat hemma, så det var bara att traska tillbaka och ta nästa buss. Oturen fortsatte när jag skulle plocka upp mitt löshår hos frissan, där dom hade förstört håret med helt fel färg osv. Så, bara att köpa nytt! 
Dock har jag ett paket att hämta upp på Ica, jag håller tummarna på att det är det som jag väntat på i flera veckor! Det skulle ju minst sagt vara på tiden.

Learning Life

Kategori: Okategoriserade


Nu är det ett sånt där inlägg igen som jag skriver och suddar ut, skriver och suddar ut. Vet inte om jag ska skriva att jag vill lägga mig i koma till våren kommer, eller att jag är redo för ett nytt liv fullproppat med bara mig själv och mina tjejkompisar. Och stört mycket träning. Det är ju lite både och.
Det är kul med förändring, tycker jag. Provar man inte olika saker så kommer man alltid vara sju bast i huvudet. Liksom inte växa som människa, lära sig nya saker och se ur en annan vinkel. Men är det inte så att vissa livs-läxor vill man bara slippa att gå igenom? "Snälla Gud, låt mig lära det här på ett annat sätt". 

A Perfect Match

Kategori: Okategoriserade

Satan vad lyckad överraskningsefesten för Hanna och Lisa var igår! Riktigt skoj. Och alla tjejer som var med planerade och arrangerade... Vilka kanontjejer! :-)
Idag står match på schemat så ska börja ladda om och tagga till. Vi hörs!

Those Perfect Sundays

Kategori: Okategoriserade

Från och med idag är det slut på dom där perfekt lata söndagarna när vi går från sängläge till soffläge och tillbaks om och om igen. När vi köper nya xbox-spel och laddar ner filmer och serier vi aldrig ser på. När vi känner oss så ruskigt fula men det spelar ingen roll för vi har så ruskigt roligt.

Going Bananas With Strawberries

Kategori: Okategoriserade

Hoppsan, jag lät djup som en bottenlös brunn i förra inlägget. Men det är väl inget att be om ursäkt för, eller? Jag blir bara helt enkelt så hiskeligt glad när folk är snälla, haha!

Efter skolan hängde jag med Néa och Carro och vi fixade till lite vardagslyx med fin-mackor och hårfärgning. Degade och snackade lite strunt. Sen drog jag hem, hoppade i ful-brallorna och fortsatte med deget, haha. Svepte ihop världens största smoothie (den innehåller fyra bananer, vispgrädde, grekisk yoghurt och en skvätt mjölk) så tänkte trycka i mig lite av den nu till "The perks of being a wallflower". Antar att det inte ser så gott ut med frysta jordgubbar, men det är för att hålla geggan kall tills dom tinar (då käkar man upp dom) :-)

Throw My Hands Up 'Cause Baby I've Tried

Kategori: Okategoriserade

Det har varit rusningstrafik i min hjärna de senaste dagarna. Bilarna i min rusningstrafik är fulla med skoluppgifter (kryddade med lite betygsångest i bakluckan), hårstress (har äntligen bokat frisörtid! Imorgon äntligen ska jag få förenas med mitt löshår igen), ekonomiångest (hur kommer det sig att studiebidraget/lönen försvinner när jag inte rör kontot? Eller gör jag?) och träningsstress (varför är det så svårt att hitta tillbaka till den där överenergin jag brukade hänga med på gymmet?).
Men framför allt har det varit kaos i korsningarna vid gamla vänner, nya vänner och gemensamma vänner. På något vis är det svårt att se när trafikljusen visar gult och rött, och ännu svårare att se när det lyser grönt. Och varför är det svårt att bara säga "det är grönt"? Då menar jag, varför är det svårt att säga "jag tycker om dig"? Kanske till någon man kanske inte känner så bra egentligen. Och varför är det svårt att säga "nej det är rött, jag tycker inte om dig!"?
Hejar jag glatt på någon jag skulle kalla kompis, och den inte hejar lika glatt tillbaka... Jag kan aldrig låta bli att börja grubbla. Är ni också så? Det är inte så att jag är rädd att bli hatad, men mer rädd för falskhet. Säger någon något till mitt ansikte kan jag säga emot, säger någon något bakom ryggen så är jag oftast den sista som får reda på det. Har det hänt er att någon kramar er och slänger ur sig alla standard-repliker som "Hur mår du?", "Kul att se dig" och "Vad fin du är" för att sedan direkt gå bort till andra kompisen och säga helt tvärtom? "Jag undrar verkligen inte hur hon mår, men jag hoppas det är uselt. Fan vad drygt det var att hon kom hit. Jösses vad överskattad hon är, ser ju ut som ett skämt" (det här kan ju tas med en nypa salt, för man vet ju aldrig säkert).

Såhär kan man givetvis inte gå runt och tänka. Och det är det jag menar med rubriken. "Throw my hands up 'cause baby I've tried", för ibland måste man bara släppa allt. Ring trafikpolisen och be han sätta stopp och belägg i alla korsningar och gränder i huvudet. Det går helt enkelt att klura ut allt. Folk kommer alltid ogilla utan anledning, ha tillräckligt dåliga dagar för att inte orka le från öra till öra när någon hejar och det kommer alltid finnas något man vill förändra. Är det inte hårfärgen så är det pojkvännens planeringar, eller gymmets läge. Och man behöver inte alltid ta för givet att folk går runt och ogillar en, det kan ju lika gärna vara tvärtom!

More Hairy Questions

Kategori: Okategoriserade

Jag trodde hår-frågorna var över men det trillar ju bara in mer och mer! Hörrni, ska jag slänga ihop en video där jag förklarar och svarar på alltihop? Har fått frågan förut, men är det fortfarande aktuellt? Please tell!

PS. Hojta gärna om det är något annat ni vill se i rörliga bilder.

A Guy's Sweet Eighteen

Kategori: Okategoriserade

-
 
 
"Hej tänkte bara fråga dig om du har några tips på en 18 års present till pojkvännen? 
Tacksam för svar! Kram på dig fina du!:)"

Halloj sötnos. Jag är riktigt kass på presenter för jag har alltid för få eller för många idéer, haha. Men jag brukar försöka ge något personligt och roligt (typ efter något internskämt) och sen något riktigt fint. Jag vill verkligen lägga ner en slant om det är någon jag verkligen bryr mig om.
Det är ju jättepoppis att gravera armband (det kan ni faktiskt hitta på internet superbilligt), men det kan samtidigt bli tokigt om han inte är en "armbands-kille". Många väljer att skriva in datumet när dom blev tillsammans men jag skulle nog välja något lite roligare, till exempel ett ord eller citat ni alltid säger. Jag kan tänka mig att det är roligare att kolla ner på något och fnissa lite, istället för att bara se en massa siffror. Även fast inte det heller är fel!
Jag har köpt parfym, deodorant, tröjor, armband, mobilskal och ölglas, bland annat, till mina flammor haha. Sen är det ju jättefint att bara ge lite extra tid och uppskattning. Längtar dock till den dagen jag har råd att investera i en riktigt fin och dyr klocka till någon speciell, det tycker jag är en jättebra present! Där kan man ju också gravera något, på baksidan. Men det får vänta några år, när fästman är på tapeten ;-)
Samtidigt tror jag det blir absolut bäst om man inte lyssnar för mycket på andra, ingen känner ju din kille så som du gör! Och man ska nog försöka hålla sig till hans egna stil och intressen, och inte sväva ut för mycket i vad man själv tycker är bra/snyggt. Let boys be boys haha! Lycka till och hälsa grattis :-) Kram.

I'm Electric, I Just Want To Dance

Kategori: Okategoriserade

Sjunger ditt hår med i Melody Club's "I'm electric"? Jag tystar ner det med den här produkten från Blow.

A Better Look

Kategori: Mode

Min fina lemon/lime-tröja hittar ni på Åhléns för 399 riksdaler. Jag ser den här tillsammans med en härlig solbränna i sommar, med ett par snygga shorts. Kanske på P&L? (Kan inte förstå att jag redan planerar outfits i huvudet haha...)

When Life Gives You Lemons

Kategori: Okategoriserade

Ny vecka, nya möjligheter - eller vad säger ni? Ska försöka vara extra effektiv den här veckan och träna, boka frisörtid och fortsätta med den där kvalitetstiden. Let's go!

Up Close

Kategori: Okategoriserade

Hej gullungar. Idag ska jag springa lite ärenden på stan, kolla på handboll och gå på bio. Vet att uppdateringen varit kass (och det kommer den nog vara ikväll också), men vill spendera lite kvalitetstid med grabben innan han åker nästa vecka. Tänk er att ni träffat en person flera dagar i veckan i mer än ett halvår och sen ska ni inte ses på minst tre månader. Har jag en godkänd ursäkt? Kram på er.

Mello-Lördag #2

Kategori: Okategoriserade

Jag och mina fina tjejer dukade upp rejält igår hemma hos Frida inför Melodifestivalen! Kanonmysigt :-) Bästa Hannisen satt och förade inför krogdebuten medan vi andra glufsade i oss massa snask, haha. Håller ni med om att Anton och Erik Segerstedt/Tone Damli skulle gått till final?

Pax!

Kategori: Mode

I vår vill jag klä mig i dessa underbara, vrålsnygga, svarta, perfekta kreationer från H&M Trend's kommande kollektion. Paxat!

Hi You In The Mirror

Kategori: Okategoriserade

Kom nyss hem från handbollsträningen som för en gångs skull gick helt okej. Imorgon har jag fullspäckat schema med H&M-jobb och direkt efteråt bär det av till Hanna för 18årsmiddag. Tänk att min fina lilla Banana blir vuxen på söndag...  Känner mig lite som en stolt mamma :-)

Next Buy: Kenzo Eiffel Sweater

Kategori: Mode

Har väntat i ett århundrade på min gröna Kenzo Tiger-tröja och planerar redan nästa köp. Är dökär i det här märket och speciellt deras sweatshirts!

Changes

Kategori: Okategoriserade

Hallå godingar. Här får ni en liten smygkik på min nya hårfärg! Next up är evighetsjobbet med att få till ett löshår i samma färg...

Angels Don't Have To Be Good Girls

Kategori: Mode

Hade spanat in den här skönheten på Gina's webbshop och http://shoppingandfashion.se/, och när jag själv såg den i butik i måndags sa min kropp bara JA. Nu vill jag börja gå baklänges.

Another Wednesday

Kategori: Okategoriserade

Idag har jag premiärat min nya tröja från GT! Den har hängt på min garderobsdörr ett tag och sparats till ett riktigt bra tillfälle. Idag kunde jag dock inte hålla mig längre. Ni får se bättre bild sen!
Går till skolan till halv två (wiie!) sen ska jag pyssla lite hemma. Bland annat färga håret... Vi hörs!

PS. Jag kommer hamna i blogghelvetet när jag dör för dessa spegelbilder, haha.
PS #2. Hoppsan vilket smickrande ljus min taklampa hade på min hårbotten, tjena kyckling!

When The Morning Is Good

Kategori: Okategoriserade

Imorse vaknade jag upp i ett varmt rum, utvilad och jag hann till och med med att dricka en god godmorgon-kaffe. Och så slapp jag springa till bussen. Så nu är jag beredd på en superbra dag! Nu när måndagen är över börjar jag räkna ner till helgen då jag har massa roligt planerat, hihi.

Åtta Nyanser Av Brunt

Kategori: Okategoriserade

Mina nya nödvändigheter går i den bruna färgskalan.

Practise Makes Perfect

Kategori: Okategoriserade

Träning på g, hörs när jag kommer hem!

As Tired As Can Be

Kategori: Okategoriserade

Måndag igen... Med 3 timmars sömn i kroppen har jag en lång dag med skola och träning framför mig. Nu kör vi!

I, På Och Vid Mina Händer

Kategori: Okategoriserade

Min "passar till allt"-klocka, favorit tipp-lacket, bästa datafodralet och sist men inte minst... Min nya nalle. Jag ska leva med denna Nokia 100 tills min stackars iPhone kommer hem från lagningen.

Shoes For A Princess

Kategori: Mode

Kommer ni ihåg världens.snyggaste.skor som jag köpte på Dinsko för några månader sen? Har tänkt var och varannan morgon "VARFÖR är klacken 12 cm", då jag vill ha dom som vardagsskor.
Som en blixt från klar himmel hittade jag dessa bland allt annat jag pysslat med på H&M. Jag och kollegan utbrast samtidigt när jag provade dom; "Dom borde vi fronta!!!" haha.

PS. Vill passa på att visa finaste prinsess-lyktan som jag kammade hem som julklapp i julas. Är den inte kanonfin?

Mother And Daughter

Kategori: Mode

Igår gjorde jag manikyr på mig själv och idag ville mamsen ha likadant. Nagellacket från förra inlägget tycker jag gör sig jättebra på tipparna! Köpte ännu ett till nagellack idag så ska göra en liknande variant på mig själv nästa vecka.

PS. Min mamma måste ha världens finaste bröllopsringar. Glad att jag är enda dottern och får ärva dom en dag, hehe.

Sparkling

Kategori: Mode

Svängde in på Gina Tricot härom dagen och fick med mig det här snygga lacket hem. Har redan invigt det på naglarna, ni får se sen!

Happening Of The Year

Kategori: Okategoriserade

Idag är det inte vilken dag som helst kära ni... För det är första Mello-lördagen på året! Min familj går lös på godsaker när Melodifestivalen går igång. Har älskat det ända sen jag var liten med artistdrömmar, haha :-) Idag tänkte vi baka en Mello-tårta dagen till ära. Dock hade våra tårtbottnar passerat Bäst före-datumet, så vi slängde ihop någon annan slags grej som ni ser på bild. Är ni lika taggade som jag?! 20.00 drar det igång!

When You're Happy Like A Fool

Kategori: Okategoriserade

Sådärja, nu börjar helgen! Hade en kanonbra dag på H&M med kanonmycket att göra. Går allt som planerat ser ni mig lite oftare och även bakom kassan på H&M i sommar! Kul va?!
Just nu håller på att göra mig iordning inför en bra kväll med mina tjejer Hanna och Carran. Är så excited, känner på mig att det kommer bli superkul!

Friday's Outfit

Kategori: Mode


Älskar den här toppen som jag köpte på H&M Trend i Stockholm. Verkligen perfektion, och passar till allt.