MATILDA OLÉN

Sneak A Little Peak...

Kategori: Mode

Lätt sagt och lätt gjort - klickade hem en bomberjacka som jag tycker är tipptopp!

Halli hallå i kylan! Har frusit som en liten isbjörn hela dagen, så ikväll kör jag soffläge med filt och te! (Höstmyset fortsätter). Innan jag kryper ner till John Blund tänkte jag också klämma in ett litet yoga-pass... Tänk att jag gjorde det i princip varje dag förut?! Minst sagt dags att ta upp den braiga vanan igen, haha. Puss, M.

The Slit Pant

Kategori: Mode

Godkväll gosungar! Har suttit och förberett massa inlägg till er här framför laptopen, med levande ljus och min "Lovelist" på Spotify. Svar JA! jag är på riktigt myshumör, som är så lätt hänt att man blir på höstkvisten. Jag ska strax bege mig ut på en liten promenix, och sen hoppa ner i säng för resten av veckan jobbar jag varendaste dag utom söndag! Puh.

Förresten, känner ni igen mina brallor? Har bloggat om dom förut, men nu tog jag mig i kragen och klickade hem dom. Är dom inte läckra! Dom är världens skönaste också, så SCORE! Puss, M.

Dreamy

Kategori: Mode

-
Hej fina ni, och ursäkta min lilla frånvaro! Har haft fullt upp med jobb och roligheter. Igår slutade jag närmare 03.00 på natten så min söndag har varit en riktigt slapp historia... Och kommer nog fortsätta vara det! Vissa dagar är ju lite till för att äta något smarrigt, kolla på något mysigt och pyssla om sig själv, hihi. Hoppas ni haft en amaaazing helg, puss <3

Get Jazzy With It

Kategori: Okategoriserade

Tjenamors! Ikväll vankas det jazzklubb på jobbet och där ska jag svänga och servera hela kvällen! Hoppas på att få höra lite schyssta toner, hihi. 

Aaaannars har jag fått hem en ruggit varm och fräsch stickad tröja (sneakpeaka ovan) som jag ska visa er någon dag framöver! Hösten är ju minst sagt här med sitt tråkiga icke-befinnande ljus som gör att alla bloggare gråter floder. Men man får väl ta det onda med det goda! Jag tokdiggar ju hösten förövrigt. Ha en fin kväll och ladda upp till helg vettja! Puss, M.

Talkin' BS (Bed Selfie)

Kategori: Okategoriserade

God eftermiddag gullhönor. Idag jobbade jag under en ganska så kaosig lunchrusning sen tog jag en pw hem och nu softar jag på dödsbädden. Slut som katten och som grädde på moset har jag fått en inflamerad muskel som bara vill bråka med mig. Körsbäret på grädden är att jag har sjuka cravings på lussekatter och jag måste vänta ända till Lucia!!! Det är tradition, första lussemissen den trettonde. Jaja, nog om i-landsproblem! Nu hör jag pappa trilla genom dörren och en annan tradition är att varje dag när han kommer hem från jobbet så frågar han mig och mamma "Vad vill mina fågelungar ha för mat idag då?". Tror jag ska dra till med något riktigt onyttigt som önskemål, hehe. Puss, M.

Swedish And Fierce: H&M

Kategori: Mode

-
Tjenixen! Tänk vilken lyx att vara ledig en måndag, hihi. Har som vanligt druckit morgonkaffet i sängen och segat med att hoppa in i duschen. Just nu sitter jag och mamma vid köksbordet med varsin dator och fundrar på vad vi ska unna oss för hemklick idag... Jag lutar åt att skämma bort mina ben med nya braxor och mamma vill beställa hem Missoni-inredning. Låter lika bra i mina öron! Hoppas ni har en bra start på veckan mina små gullefrön. Puss, M!

No Dancing... Except On Tables

Kategori: Mode

Woho, happy Pride! Idag stod jag och Mimos-tjejerna och log från öra till öra när Pride-tåget gick förbi jobbet, och ikväll ska vi skåla och dansa för att vi allihop inte är likadana. Vad sägs om att göra det i mina Dorothy Perkins-dojor som jag haffade i London? Dom är tiopoängare i mina ögon!

Ha en alldeles överfantastisk lördag kära ni! Puss, M.

Weekly Wish

Kategori: Mode

 -

Räknar ni också ner till löning?

Gooooooodmorgon Lördag! Vilket prima humör jag är på idag! Ska kila iväg till jobbet och mina braiga kollegor, och sen ska jag ut på roligheter ikväll. Det kan helt enkelt inte slå fel. Hoppas ni också har en toppendag! Puss, M.

Better Than Good

Kategori: Mode

Min polotröja är från Asos och väskan är från Scorett!

Tjillevippen goa ni! Jag sov gottigare än gottigast inatt (min sömnapp visade typ 90% djupsömn) och idag har jag sovmorgon ända till 16.00 då jag ska jobba en sväng. Hur härligt! Jag har gått runt och nynnat och fnissat hela dagen, hihi. Och som gräddde på moset har jag världens bästa Albin i luren, han är en sån himla glädjespridare!!! Tänk att det var ett helt år sen jag flyttade in till han och hans fina mamsi i Stockholm?!

Förresten, ni frågade om jag kunde tipsa om prisvärda höstjackor - och det är klart jag kan göra! Jag gav lite tips i min Fall Fashion List, men klicka HÄR för att se ännu ett litet utplock och även alla länkar så ni kan klicka hem er favvo på bums. Puss, M!

Lately...

Kategori: Mode

Halli hallå i alla trötta stugor (eller det kanske bara är min?)! Min lilla kropp reagerar direkt på den där morgondimman - jag har kanonsvårt att komma upp ur sängen! Fy bubblan vad morgontrött jag varit de senaste dagarna. Men imorgon ska jag få sova ut en stund i alla fall, hihi. Annars då? Jobbar och övningskör, dricker te och glor på Idol. The fabulous life of, haha! 

I brist på andra bilder tänkte jag visa er den här fina tröjan som jag nämnde i förra inlägget... Har köpt en svart polo också, känns inte det väldigt användbart? Ska försöka trolla ihop lite schyssta outfits att visa er så fort jag får tid över. Nu luktar det mat och då springer jag Usain Bolt-style till köket, hehe. Puss, M.

The So Called "Fall Fashion List"

Kategori: Mode

Fick lite önskemål om att jag borde göra den här höst-listan, och det kändes ju som en kul idé så let's go! Här är min modehöst 2014.

Dina topp tre stilförebilder just nu?
Hmmm, helt ärligt har jag ingen speciell stilförebild. Använder oftast mitt egna huvud! Men Johannaeo slår sällan fel, och så plockar jag ibland upp saker från Sofi Fahrman och Hanna MW. Jo, förresten! Kim Kardashian's vardagslooks är top notch, har en major crush på henne och hennes garderob. (Och hennes make som också klär sig svinbra).

Vad inspireras du av i höst?
Snackar vi mode hittar jag inspo på Instagram, Weheartit, webbshopparnas lookbooks, bilder som ploppar upp i mina flöden helt enkelt! Sen blir jag kanoninspirerad av människor som älskar livet i sin perfekta imperfektion. Finns ingen som får en människa att stråla så mycket som någon som liksom är i ro med allt (bästa beauty-knepet!).
Vad tror du på inför hösten?
Tror gör man i kyrkan! Hihi. Jag vet att jag kommer vilja bära stickat i olika former, höga stövlar, mina wedge sneakers, min lilla hatt, päls och bomberjackor. Sen kommer jag överanvända basic v-ringade tischor och mina varje dag-smycken och fortsätta tokälska draperade grejor. Har även trasiga jeans i girlfriend-modell i huvudet, och vadlånga cardigans!
Sen tror jag höstlooken blir komplett om man vågar klippa håret en aning kortare (Kim Kardashian's nya frilla är tipptopp tycker jag) och hålla ansiktet relativt neutralt genom att skulptera mycket (!!!) och skaffa en mascara som fixar dom där långa fjädriga fransarna. Jag tänker MUA-uttrycket "Healthy Glow".
-

De bästa basplaggen till hösten?
Som sagt, v-ringade tischor i svart, vitt, grått är typ det mest användbara som finns. Bomberjackan, en snygg varmare kappa, sweatshirts, svarta spetiga pumps, svarta stuprörsjeansen, en skinnjacka som sitter som en smäck och stickade tröjor till alla tillfällen! Till fest är långärmade klänningar + lårhöga stövlar en relativt varm tiopoängare.

Färger i höst?
Svart, grått, nude är min färgbibel. Släng in en skvätt vitt också, och något militärgrönt. Och kameler i massor! Kappa i kamel, halsduk i kamel, you name it.


En ideal outfit i höst?

Åh, vad svårt! Idag känner jag väldigt stark för dom här två outfitsen i alla fall (ändrar mig varje dag).

-


Vilka skor och accessoarer satsar du på i höst?

Kommer bo i vita sneakers på trötta dagar, annars mina wedge-sneakers och mina höga svarta stövlar. Sen kommer min hatt, som sagt, sitta på skallen! Men den kommer nog få turas om med min mössa med öron. När det blir kallare kommer skinnhandskarna också få åka på, och så kan det hända att jag snor min mammas nya handskar i leopardmönster (mjaou!).

Ditt senaste köp?
En vit stickad tröja i lite kortare modell med en lite kortare polokrage.

Fyra saker på höstens inköpslista?
Nya svarta skinny jeans (man är alltid på jakt efter det perfekta paret), världens bästa mascara (någon som vet vilken det är?), en bomberjacka och en mysig halsduk.I höst vill jag klä mig skönt i stickat, sneakers och jeans i en storlek större. Jag håller mig varm i pälsar, kappor, sweatshirts, hattar, halsdukar och handskar. Håret vill jag ha nyklippt och lite uppklippt, och makeupen så naturlig och fräsch som möjligt.

Watch Out For This!

Kategori: Mode

Äntligen tog jag mig i kragen och köpte en ny klocka! Världens mest användbara accessoar!

Goddagens! Efter en lång och väldans bra lördagkväll tog jag min söndag till att bara slappa. Och rösta! (Sanningen är att jag gick och röstade i mjukisbrallor). Sen var jag iväg en sväng på personalmöte innan jag slängde ner mig i soffan och följde valvakan till midnatt. Jag har aldrig varit insatt i politik, känner inte sådär jättestarkt för något parti, men helt plötsligt satt jag där och tyckte hela politik-kalaset blev lite intressant. Dock tycker jag att det är svintråkigt att jag och mina polare som är förstagångsväljare får vara med om ett sånt ruttet resultat första gången ut... 

Nog om det, jag och mamsen har haft en av våra städdagar (igen!), jag är ledig, jag har paket att hämta ut och solen skiner. Helt ok måndag va! Puss, M.

Roses And Rosé

Kategori: Okategoriserade

Godkväll finisar! Tro det eller ej, men lilla jag har lite energi kvar efter min långa jobbdag. Vad den energin ska gå till? Skratt med goa vänner och ett glas gott. Ha en fin lördagkväll! Puss, M.

Rather Makeup Than Wake Up

Kategori: Okategoriserade

Efter 11 timmars jobb däckade jag som en timmerstock så fort jag kom innanför dörren igårkväll. Och vetskapen om att jag ska jobba 10 timmar idag gjorde det liiite jobbigare att dra sig upp ur sängen imorse. Men har förhoppningsvis en finemang lördagkväll att se fram emot, så jag hänger inte läpp.

Tänkte passa på att visa er mina nya bästa kompisar som flyttat in i sminkhyllan! Nu använder jag Kicks Blur Primer, Isadoras Face Sculptor och L'oréals nya nagellacksidé (nagellack + topplack som gör att lacket ska sitta upp till 12 dagar) varje dag. Vardagen blir kalas med dessa grejor, kan jag lova! Puss, M.

Start The Day W/ A Walk

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon! Som sagt, idag står jobb på schemat från morgon till kväll. Klantiga jag har ställt cykeln på något annat ställe än hemma i cykelstället och busstiderna passar inte så jag ska helt enkelt ta en morgonpromenix till jobbet! Känns måttligt kul med morgontrötta ben, men då hinner jag vakna till i alla fall. Hoppas ni får en bra start på helgen! Puss, M.

Hey Hatgirl

Kategori: Mode

Goddagens Torsdag! Har inga planer på att lämna huset idag med hatten är på ändå, hihi. Både jag och mamma är lediga idag så vi har en sån där dag då vi gör massvis med nytta! Så skönt att ha To do-listan lite avbetad innan jag börjar dränka mig i jobb igen (imorgon knegar jag 10-21...). 

Nej hörrni, dags för dagens tredje kaffekopp och städning av sminkhyllorna! Vi ses om sjuhundra år, haha. Puss, M.

Hat Trick

Kategori: Mode

JA, jag gjorde det! Jag hittade en hatt som passar mitt kötthuvve (skämt åsido). Nu när jag fixat hat trick, kan inte Zlatan göra det på lördag också då? Börjar hålla tummarna nu. 

Grey And Green

Kategori: Mode

Tjollahop tjollahej! Här sitter jag och spinner som en nöjd kisse. Efter skitdagar kommer tipptoppdagar! Jag och min körlärare skrattade hela körlektionen (han är verkligen så rolig och en riktig mysfarbror) imorse och sen fortsatte jag vidare med lunch och shopping på stan med mamsen. Fick reda på att jag är ledig ikväll från jobb så nu varvar jag ner med en kaffekopp och ska senare ut på ännu en körvända. Idag går liksom allt i lås, och man har den där braiga känslan i magen. Hoppas ni också har världens bästa lill-lördag, världens bästa läsare. Puss, M!

Oreo Is My Romeo

Kategori: Okategoriserade

En fin ung dam ska vara fin i mun, jag håller till stor del med. Men rent utsagt - vilken förjävlig morgon jag hade idag! Satt i bilen och bankade på ratten och min körlärare fick sitta och klappa på mig för att jag skulle lugna ner mig. Jag blev så rackarns matt, och med stressiga dagar med dålig sömn och ingen frukost så tog solskenshumöret slut. Och det är ju okay not to be okay, som jag säger till alla utom mig själv, så som plåster på såren gick jag till Hemköp med braiga Mikaela och köpte choklad. Det gjorde min dag, hihi! Har ni inte provat Marabou's Oreo-choklad så spriiiiing i blixtens hastighet och köp det nuuuu! Jag kurrade som en liten katt första tuggan.

Nog om tröstätning, nu ska jag göra en kopp te och sätta mig och plugga vägskyltar. Kul va! Puss, M.

Lamps And A Knit

Kategori: Okategoriserade

Halli hallå! Har hängt på körskolan (eller rättare sagt i bilen) hela dagen och nu till kvällskvisten sjönk min energinivå till noll komma chokladboll... Tupplurade en stund i soffan och nu ska jag strax ut på vägarna igen! U-sväng, sväng i korsningar av alla dess slag ska bankas in i skallen.

Jag hann in en snabbis på Åhléns idag - och sjutton gubbar vilka guldkorn jag spanade in! Ingen större idé att lägga tassarna på snygga lampor när jag inte har en lya att inreda än, men en stickad tröja med en liten polokrage hör väl till hösten? Ja, det tycker jag i alla fall. Godkväll på er, vi höres! Puss, M.

Made For Dancing As Well

Kategori: Mode

Okej, säg hej till mina nya bästisar. Stövlarna med stort S kommer sitta klistrade på mina fossingar! Dom får honka till både vardags och klubbandet.

Tjenixen! Det var ett tag sedan vi hördes nu, små sockerpullor. Anledningen är kombon intensivkurs + jobb! Köra, plugga, jobba, sova är vardag. Men det var väl tur som attan att jag fick tid att hänga med trevligt folk och dansa lite igår (sånt är ofta ganska lätt att klämma in, hehe)! Imorgon startar sista veckan på körskolan och det kommer bli tufft men kul. När det gäller övningskörning så kommer man till en liten tröskel till slut, där man går från att vara nervös och osäker inför varje runda till att man vill köra bil hela tiden, och där är jag nu! 

Jag ska unna mig lite Teen Wolf-tittande innan läggdags (det blir ju bara bättre och BÄTTRE), men vi hörs imorgon! Det är väl inte mer än rätt att jag ska kompensera upp med lite extra inlägg i veckan, eller vad säger ni? Spänn fast er, nu åker vi! Puss, M.

Hattefnatt

Kategori: Mode

-

Min kompis Frida klär så himlans bra i hatt, och mitt tjat om att hon ska lägga vantarna på en har gjort hål i öronen på henne. Nu har hon äntligen tagit sitt förnuft till fånga och köpt en!!! Och när jag såg den perfektaste perfekta hatten signerad Massimo Dutti HÄR blev jag också lite sugen på att knipa en. Vore ju ganskas bekvämt att slippa frysa om öronen i höst, eller vad säger ni? Puss, M.

Hey, Beautiful Busy Day

Kategori: Mode

Goddagens! Var uppe tidigare än tuppen imorse och hade hunnit med två körlektioner innan klockan slog tio. Resten av dagen har jag pluggat teori i solen, och nu ska jag ta tag i att beställa hem kursböcker och allt annat tjossan man lär göra när man pluggar på distans. Har så mycket i huvudet och i händerna hela tiden så min lur är helt frånkopplad - häromdagen hade jag åtta olästa sms, tio snapchats, tretton Facebook-meddelanden och flera missade samtal! Jag som var oaktiv med mobben redan innan lär ju få folk att tro att jag kolat nu... Men jag lever, haha! 

Precis som igår väntar teorinötning till kvällen. Med paus för Idol förstås, hihi... Puss, M.

Sporty Spice

Kategori: Mode

Ett skepp kommer lastat med ett par gympadojor! Dom här ska jag rocka på jobbet, för dom är bekväma som få.

Körandet gick bra idag! Tusan vilket tålamod min körlärare har. Eftersom jag och Mickispickis tar intensivkurs samtidigt gick vi och käkade middag på Mimo's när vi var klara på körskolan. Vi babblade, åt kanongott och sen promenixade jag hem och nu sitter jag med en hink te framför Idol. Ikväll väntar teoriplugg... Haha, hejdå sociala livet!

Blueberry Banana

Kategori: Okategoriserade

Goooooodmorgon Måndag! Känns helt OK med tanke på vilken helg jag har haft... Fick hänga med härliga människor både i fredags och lördags, skratta, sätta klackarna i taket och igår fick jag ha söndagsmys med mina tjejer innan dom flyttar till Stockholm/London/Örebro. Och mitt i allt detta har jag klämt in jobb och därmed dragit in deg. Inte så pjåkigt!

1:a september betyder ny surf i luren, årets första höstmånad och för mig betyder det start för intensivkurs på körskolan! Så, nu ska jag ta en duch, sluka morgonkaffet + morgonsmoothien och sen köra bil resten av dagen. Wish me luck! Puss, M.

Bye S/S14

Kategori: Mode

 -

No more solbränna, bikini, sandaler, sandstrand, sol och hattar och allt som kommer med sommaren. Hej September och välkommen Hösten (även fast du kanske smygstartat redan i augusti).