MATILDA OLÉN

Feeling High (Heels)

Kategori: Okategoriserade

Voíla! Vad tycks om dom här sulorna? Är ganska obsessed i nudefärgade skor (eller ja, klackar). Vill ha dessa ihop med mina ljusa slitna jeans.

Solen fintade mig upp på läktaren imorse! Bara för att den skiner med sin närvaro betyder det inte att det är 20 grader ute, Matilda. Har därför frusit som en isbit i kjol och utan jacka idag (lesson: learned). Det var så himla skönt att få komma hem och klä på sig 13 lager kläder och mysa ner mig i soffan med mamsi! Vilket är vad jag gjort hela eftermiddagen, hehe... Ja, nu är det väl läggdags? Natti natti.

Skirt / Apologize

Kategori: Mode

-
Dör lite för den här kjolen!

Tjenixen! Ja, jag vet - dålig update. Men har haft ännu en halvfantastisk helg! I lördags hängde vi på ett regnigt Rådis, och igår var det sängläge tills det blev långpromenix miss i nassa (som den nattugglan man är vaknar man till vid 22.00...). Idag ska jag rädda min balkong från det där senaps-täcket som kallas pollen... Och vänta ihjäl mig på en liten sko-leverans, hihi! Puss, M.

Zip It

Kategori: Mode

Som jag dreglat över denna! Den osar lite (mycket) perfektion. 

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... slänga på mig det här och ha tjejhäng med en drink i handen + kvällssol.

... Vilket jag ska på lördag! Hihi, idag har jag och några klassisar planerat en finfin lördagkväll. Mer än halva klassen är ute och reser så vi få stackare som är kvar lyxar till det lite extra. Idag lunchade vi ute och slukade en isglass till efterrätt. Det, mina vänner, är livet! Matilda mår prima ballerina. Puss!

Beauty News

Kategori: Okategoriserade

Två superhärliga sommarfärger till klorna, och världens bästa färger att slänga på ögonlocken.

It's Black, It's White

Kategori: Mode

Halvvägs till helg! Är ni laddade? Det är jag, av någon lite oklar anledning (har inga speciella planer). Imorse slängde jag mig på bussen till skolan men väl där ekade det i korridorerna och det syntes inte en enda kotte... "Det är 'plugg på valfri plats' idag, alltså hemma, alltså är ni... lediga" sa min lärare. Jahapp, bara att vända i dörren och slänga sig på bussen hem. Men inte hänger väl jag läpp för den lilla tabben, jag har legat i solen och lyssnat på podcasts!

Det har trillat in lite paket här hemma som jag tänkte visa er... Vill premiära ALLT nu, men vill ändå vänta till de perfekta tillfället, hihi. Håll utkik vettja! Puss, M.

In Gold We Trust

Kategori: Mode

Behöver jag ens snacka om den här? Tänk att få doppa sig i guld i sommar!

Dust It Off

Kategori: Mode


Halloj! Idag har jag dammat av favorit-brillor från förrförra sommaren (och så blev det regn, haha...), och favorittröjan från i höstas. Det är gött med grejer som inte går ur tiden sådär kanonsnabbt. En sak som gärna får springa ur tiden är min feta migrän som dunkar innanför pannloben! Känns som jag svävar runt i en dimma av huvudvärk...

Idag när skolan bara levererade enorm rastlöshet tog jag och bästa Emma en vända på stan. Kika in om ett tag så ska ni få se ett riktigt sommar-haff! Puss, M.

Chained To Stella McCartney

Kategori: Mode

Stella McCartney

Önskar jag hade en Stella McCartney-väska till alla tillfällen... Perfektion!

When Life Goes Fast...

Kategori: Okategoriserade

 
Selfie-time efter en eftermiddagslur / Firade Olles födelsedag med massvis med gottis! Fruktkorgar är underskattat / Festligheter med finaste flickorna / Provat skor med litet s... Behövde fastna i dessa skönheter för att haja att mina fossingar har växt en del på ett år.

... You guys get iPhone pics! Sorry. Hade en halvfantastisk helg som slutade med klackar på fötterna både fredag och lördag (studentkula + Rådis-premiär!). Jösses vad aktiv man blir så fort vädret bjussar på lite sköna gradantal. Idag har jag kirrat titeln Manikyrist i skolan, och firade med att kirra hem två toppar. Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa några utvärderingar och sist men inte minst somna bredvid Dr. Grey och gänget. Härliga liv! Puss på er.

Time For Frappe

Kategori: Okategoriserade

Hej på er! Gissa vad jag gör idag! Exakt, hänger i solen. Men trots att en varm dryck som kaffe inte är så törstsläckande i värmen, så är man ändå sugen på det (läs: beroende av det). Världens bästa tips är att göra frappe - kaffe, mjölk, socker och massvis med is.

Har tyvärr inte så mycket tid att gaffla med er här, jag ska svida om inför lite tjejhäng! Åh vad lördagar är härliga. Puss, M.

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... att min sommarlängtan taggar ner lite (men det är ju himlans svårt när vädret bjuder upp till fest)! Det enda jag kan tänka på är somriga klänningar, klackar, knalliga färger, strandhår och solbrillor. Lägg in mig på sommar-rehab och ge mig överdos av vinter så kanske jag blir någorlunda normal.

Tack Gud för att du skapade korta skoldagar! Jag har spenderat min dag i solen, och laddat upp inför helg. Aldrig varit såhär helgtaggad utan att ha några faktiska planer. Kan man planera in spontanare? Nåväl, ikväll väntar fredagsmys i alla fall. Puss, M.

When It's Good, It's Good

Kategori: Okategoriserade

Goooddagens på er! Har haft en ganska så fantastisk dag idag. Promenerat till skolan, fått fransförlängning, promenerat hem, fått världens finaste omdöme från min handledare i tv-svängen i Stockholm, solen har skinit och diverse små glada tankar rusar i mig! Åh, vad jag är tacksam.

Ska klämma i mig lite eftermiddagsfika, och sen sätta igång med lite nödvändigheter. Mamsen pratade om att fira med skumpa ikväll, och det lät så festligt så det skulle jag aldrig avstå. Vill höja ett glas för er också, för att ni är så himla gulliga. Ni ger mig kanonmycket energi! Önskar jag kunde ge er en liten energi-kram i vardagen (ni får låtsas). Kramis, M.

Flippin' Burgers

Kategori: Okategoriserade

Härom dagen slog jag ett slag för Burgaren! Nyttig mat i all ära, men vad okvinnligt fort jag kan sluka en hamburgare. Och vad okvinnligt dålig jag är i köket - svart kött och os på hela undervåningen. Men för att snacka positivt, hur fina är inte dom här tallrikarna med guldkant?

Av någon underlig anledning strejkar min lilla kropp idag och har sovit konstant hela eftermiddagen. Vill bara dra täcket över huvudet. Ska tvinga ut mig själv på en promenix och sen krypa ner framför Grey's Anatomy (det är väl lösningen på allt). Kram på er.

Nothing Beats A Pair

Kategori: Mode

Låg och kände in mina nya jeans tillsammans med Frida när hon plötsligt grabbar tag i kameran och tjuter "LIGG STILL! Nu fotar vi dina nya jeans!", haha. Så, regeln lyder - Foto: Frida Matsson.

Klickade hem dom här från Asos för någon vecka sen när solen sken som starkast, fick hem dom för någon dag sen när solen lyste med sin frånvaro..."Typiskt" tänkte jag och ville nästan skicka tillbaka dom. Men idag kikade ju solen fram ett tag, så bestämde mig för att dom är keepers! Nu vill jag skaffa en rejäl bränna och slänga på mig mina heels i nude och tralla runt i den utstyrseln varje dag, hihi.

Coming Up

Kategori: Mode

G. Morning

Kategori: Okategoriserade

Goooood mooorning, lovers! Precis som jag sa igår så har plugget inte så mycket att erbjuda nu i slutspurten - så jag är ledig idag! Känns himla skönt då jag faktiskt har lite att stå i... Det är nämligen inte bara en ledig dag, det är min äldsta vän Olivias födelsedag! När jag flyttade från Stockholm som 7åring hamnade jag i samma klass som den där lilla damen och sedan dess har vi både varit klasskompisar och bästa kompisar. Och idag firar vi hennes 19årsdag. Så vi har liksom varit med varann 12 födelsedagar! Häftigt va!

Ha en fortsatt fantastisk dag, så hörs vi lite senare! Puss, M.

Modern Classics

Kategori: Mode

-

Mer snyggt och klassiskt än detta är svårt att få till. Acne leverar perfekt bas med sin v-ringade tischa och blåa skjorta. Louis Vuitton-väskorna verkar aldrig gå ur tiden, lika så med en snygg trench med bra passform. Converse behöver jag inte ens nämna? Dock vill jag byta vita höga mot låga svarta i sommar! När det kommer till klockor rekommenderar jag att ha en guld/silvrig som sitter klistrad på handleden. Livets dryck förtjänar en plats här! Kaffe är tidlöst, punkt slut. Ingen kommer någonsin tröttna. Och just det, inred med fåtöljen "Barcelona"! Jag hoppas mina päron ger våra till mig när jag sticker hemifrån. Slutar aldrig se moderna och trendiga ut.

Vips!

Kategori: Mode

Varje gång jag har den här kjolen på mig så blir jag lite nykär... Så varför bär jag den inte oftare?! Fy på mig. När det blir kallare vill jag ha den till en ljusblå polo, så mycket vet jag.

Vips! så hade jag och min vippiga kjol klarat av ännu en måndag i skolan. Helt ärligt var det inte så himla svårt, för vi är ju i princip klara med allt! Jag har lite praktiska grejer att beta av, annars kan inte skolan erbjuda så mycket mer än häng med klassisarna (och det är ju inte helt fel). I eftermiddag hoppas jag på att kunna krama ur kanonmycket umgänge ur mina tjejkompisar, men först ska jag ta itu med lite nödvändigheter med den HÄR peppiga låten i öronen. Puss, M!

Cinderella 2.0

Kategori: Mode

Funderade på att låta min klädsel till studentbalen bli en överraskning, men blev lite för ivrig hihi... Hade det här varit en klänning hade den varit för prinsessig för min smak, men nu är det en byxdress och jag tokälskar den! Vad tycker ni?

Känns lite som man lever i en efterkrigstid efter ESC igår kväll... Vilken politik-orkan det blev! Men det var väl för väl att Ryssland fick sig en liten känga. Jag höll alla mina tummar och tår på att de dansande Bruno Mars-hunkarna från Danmark skulle kamma hem det, men får nöja mig med att jag kan dunka låten i hötalarna idag. "Scooba-dooba-dap-dap-di-di-die, scooba-dooba-dap-dap-di-di-die"... Ha en fin dag!

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... ha riktig VÅR med riktigt VÅRVÄDER, så man kan tralla runt såhär. Sjuka cravings på 1. runda bågar
  2. pastellfärger.

Sweet 18, Vik!

Kategori: Okategoriserade

De få bilderna jag tog igår blev kanonluddiga... Så ni få kika på den här som jag snodde från Viktoria! Jag (med tankarna på något helt annat ställe?) och mina fina vänner Elias och Lotten.

Min fredag gick i full fart - skola, sminkning inför modevisning, hem och förbereda kvällen, och till sist en sväng ut till Vika och nyblivna 18åringen Viktoria! Hon var så himlans strålande lycklig och vacker, hihi. Kvällen fortsatte till Etage och Will Sparks, och efter att ha blivit rejält nertrampad på det galna dansgolvet åkte jag hem. Gud vad jag önskar jag fick återuppleva min 18årsdag eller fylla myndig igen... Jag tror nog bestämt att jag ska gå all in på min 19årsdag iår också! Trots att åldern är svintråkig.

Imorse låg jag i sängen med en mage som vrålade så högt så ljudet skulle kunnat välta berg! Därefter skrev jag en anteckning i mobilen om ALLT jag var sugen på - allt från smoothie och kladdkaka till Max och kebab. Idag är min mage en bottenlös brunn och resten av eftermiddagen ska nog bara bestå av att käka och unna mig själv. Låter inte det alldeles underbart i en matälskares öron? Och hörrni, sist men inte minst - TAGGA MELLO! Puss, M.

Monki Business

Kategori: Mode

 
Jösses vilken bra idé (eller kanske dålig med tanke på plånboken...) det var att klicka in på Monkis hemsida i min lilla jakt på schyssta toppar! Jag vill ju ha varenda en!

Psst... Monki är ju budget som tusan, men gratis är gott - glöm inte studentrabatten!

Coat Kind Of Day

Kategori: Mode


... Eller rättare sagt "Dunjacka kind of day" - fy bubblan vad det är kallt ute! Och regnet slutar aldrig... Det är lätt att börja hänga läpp om man är en sån där vädermänniska. Men det gör inte jag, hihi. Inte för att paja helgen med för höga förväntningar, men satan vad den kommer bli kalas!

Idag har jag och fina Néa gjort ögonfransförlängning på varandra i skolan, så nu känner man sig lite ny och fräsch (inför helgen, hehe)! Och nu pysslar jag med ännu en sak för att välkomna fredag/lördag... Pumpar min Soundcloud med örongodis som får det att spritta i benen! Hoppas ni har en fantastisk dag i regnet, och att ni också har anledning att räkna ner och längta till helgen! Puss, M.

L.O.V.E.L.Y.

Kategori: Mode

Ramlade över dom här godingarna i allt studentsko-letande... Söta som socker! Blev lite tokkär. Hur läckra skulle inte dom här vara till superbruna ben och vit klänning?! Vågade, men är inte det egentligen bättre än safe? 

Sitter i skolan och pysslar med företagskalkyler... Magen kurrar efter lunch, och när den har blivit tyst och nöjd väntar ett klassråd angående studentveckan. Igår kväll ägde en vild diskussion rum i klassgruppen på Facebook, så jag väntar mig ett ganska hetsigt möte, hehe. Måste säga att jag tycker det är härligt att vi är så engagerade om något så litet som färgen på ballongerna! Känner jag oss rätt så kommer allt bli tjejigt, rosa, glittrigt och alldeles alldeles underbart.

Charles & Keith

Kategori: Mode

Ni frågade om jag kunde komma med lite väsk-tips, så jag väljer att visa er Charles & Keith (hemsida HÄR)! Prisvärda skönheter. Dessa tre får gärna komma och bo hos mig.

Black And Beige

Kategori: Mode

Glad tisdag på er! Hur har dagen varit?

På Stylistlinjen består gymnasiearbetet av en del prov inom stylingområdena vi ska kunna. Igår klarade jag två av dom! Hurra för mig! Jag kan nu helt och fullt kalla mig både makeupartist och hårstylist. Och vilken lättnad att bara ha nagel-delen kvar. Inte för att det är en baggis att lära sig alla armens och handens ben och delar på latin, hehe... Men ändå, man ska vara glad för det lilla!

Igår kväll powerwalkade jag till Frida där jag och Carro hängde tills det blev kolsvart ute, och idag var jag en sväng i skolan och lämnade in en pappersbunt som jag skjutit upp på alltför länge. Hörrni alla 2014-studenter, snart är ju den där jobbiga pluggtyngden på axlarna helt väck... Lyllo oss? Nu: latin-plugg, kaffe och kvällsträning som måste gå i ljusets hastighet om jag ska få tillbaka alla förlorade sömntimmar...

Snapshot Bomb

Kategori: Okategoriserade

Gå till Pitchers och beställ en sån här shot. NU! / God mat (som vanligt) hos farmor och farfar / Zacharias sätter ton på mina dagar / Jag och Frida firade Valborg i rött och leopard - mjaou! / Vin + goda vänner = sant / Sista dagarna i Stockholm bjöd på: Häng på St Eriksplan / Glass i solen / Studio-kul.

Det är ett jäkla lyxproblem att ha för mycket roliga saker att göra för att inte kunna blogga, plugga, SOVA (kanske framför allt, haha)... Men det är det jag måste skylla på. Hela helgen har varit helt magisk för min del och nyckeln till det är nog grymma och spontana vänner.

Nu står söndagsmys högst upp på min lista! Vad sägs om att vi alla tar oss i kragen och fixar oss själva en grym vecka? Och jag tar mig stenhårdast i kragen och ska uppdatera som en galning här inne. Deal? Puss, M.

Weekend Again

Kategori: Mode

-
Såhär önskar jag att jag hade klätt mig imorse!

Ho hoooo! ekar det här inne på bloggen! Sorry for that, I've been busy doin' something (till exempel Valborgsfirande och massvis med kompishäng). Idag har jag betat av massor med prov i skolan, beställt hem en BYXDRESS till studentbalen (ja, ni hörde rätt) och ikväll väntar grillning hos bästa Mikaela. Men nu - kaffe och studentskosökande! Min originalplan gällande 13e junis klackar sprack... Men tänk vad mycket fina dojor det finns i världen (kolla bara dom där uppe på bilden).

Känner ni er lite depp men vill bli fredagspepp? Lyssna på den HÄR! Typ världens bästa låt. Ha en fin kväll nu! Puss, M.