MATILDA OLÉN

Neighbourhoods

Kategori: Mode

Kom nyss hem från att ha hängt/fotat med Fridisen. Magen vrålar och grill-lukten fyller näsborrarna - innan Rhodospackningen blir gjord måste jag ha MAT! ... Sen SATC, sen packning.

Guilty Pleasure

Kategori: Okategoriserade

Det här kan jag inte få nog av - tyvärr! Framför varenda SATC-avsnitt jag ser så passar den här skålen med just det här innehållet perfekt. (Återkommer med viktkontroll efter sista säsongen!)

Tuesday Feels Like Monday

Kategori: Mode

Idag finns det mycket på både Vill ha-listan och Att göra-listan, dock får den sistnämnda prioriteras! Men som vanligt när man har meterlånga listor så känner man endast för att lägga sig ner och ta en tupplur... Och som vanligt är det en ful-dag och en Jag är inte på humör-dag. Ge mig en bekymmerslös Rhodos-resa, giantiskt kassaflöde till en gigantisk höstgarderob och ett ansikte som fastnar lite (mycket) bättre på bild. Tack å hej!

Favourite Quote Of All Time

Kategori: Okategoriserade

"He offered her the world
She said she had her own"

Dream Escape

Kategori: Okategoriserade

Min enda lediga dag och måndag har gått åt åt podcasts, solhäng och (gud förbjude) tablettknaprande... Feber och ont i halsen är ingen kanonstart på resten av veckan. Jobbar tisdag till lördag och på söndag lyfter planet till Rhodos! Då vill jag må 110% och ha 100% koll på läget, så ikväll ska jag försöka fundera igenom packningen. Känner jag mig rätt kommer jag susa runt som en yr höna på söndagmorgon...

Spana in världens bästa Slänga på sig efter stranden-klänning! I härligaste färgen och till bästa priset - 99 riksdaler på H&M!

Ny, Grå, Rynkad, Fabulous

Kategori: Mode

Rynkor klarar jag mig utan, men rynkat älskar jag! Här har ni en sneakpeak på kjolen jag haffade häromdagen.

Party Never Stops

Kategori: Okategoriserade

Tjejkvällen blev en sleepover igår, och som vanligt snicksnackade vi långt in på småtimmarna. Alla somnade i soffan, sen vaknade alla och började snacka och skratta för att sedan somna om igen, haha.

Idag har jag spenderat dagen på stan med bästa Frida. Ikväll vankas det utgång, första gången alla 18åringar i tjejgänget går ut tillsammans och bästa August fyller år! Har köpt en kjol jag vill inviga och visa er, hihi.

Thursday (And Almost Weekend)

Kategori: Okategoriserade

Idag har jag äntligen tagit tag i vad som verkat som mission impossible - städa min våning. Wiiie, så effektiv! Har även hunnit gjort sista arbetsdagen på en vecka, och smidit framtidsplaner (så gott som klart, härliga känsla). Imorgon väntar tandläkaren okristligt tidigt och kvällen bjuder på tjejhäng... Sov gott gullungar.

Jordgubbar På Flaska

Kategori: Okategoriserade

Vilken godispåse jag fick med mig hem från Body Shop för någon vecka sen! Den här body misten doftar så fräscha jordgubbar så man vill sätta tänderna i den.

Vacation Countdown

Kategori: Okategoriserade

En ekvation som är mer än solklar är Matilda + Jobb = Strålande sol. Det säger alltså sig självt att jag jobbar i princip hela veckan... Och har därmed heller inte fått igen alla tiotal missade sovtimmar från i helgen. Trött och enorm semesterlängtan i varenda atom i kroppen. 11 dagar kvar till Rhodos!

Gorgeous Shoes

Kategori: Mode


När jag fyllde 18 fick jag inte bara två klockor, jag fick två par skor också! Märks det kanske vad jag hade satt upp på önskelistan? Haha.
Dom här puddingarna bar jag i alla fall på min födelsedag! Föll pladask för kombon beige mocka + gräsgrönt. Dock är dom inte gjorda för en dag lång kväll, "Killer heels" passar bra in på dessa...

Quote

Kategori: Okategoriserade

A Lovely Thing Called Weekend

Kategori: Okategoriserade

Vad skulle man göra utan after work på balkongen med sig själv? Haha. Okej, lite update...
 
Fredag: Stress-makeover (från sommarstuge-ful till krog-snygg), därefter Rådis-häng. Lördag: Jobba, jobba, jobba - sen plingade Mikaela på dörren med en vinbox viftandes i handen och tårta! Hur härligt?! Kvällen fortsatte spontant in på Etage, och slutade klockan 06.00 på morgonen i min säng. Idag: Jobba med tre timmar sömn i kroppen (nu får ni börja handla på Divided-avdelningen, har nämligen fått den stora äran att ansvara där!), och nu väntar August på mig och en bra kväll hos världens bästa Fanny!

What A Wonderful World

Kategori: Okategoriserade


Har haft sommarens, hittills, härligaste dag tror jag. Strålande sol, båthäng, skratt och snack med världens bästa Abbe. Nu står bastun och väntar, hihi.
Imorgon åker jag hem med minst sagt blandade känslor, buhu...

Mitt I Hjärtat

Kategori: Okategoriserade


Vilken kväll jag och August fick till, skrattade så mycket så magmusklerna är ömma idag!

Med tre timmars sömn i kroppen åkte jag till Orsa imorse med kusin Albin, farbror, farmor och farfar. Vi har ätit gott, bastat och jag har tagit första doppet! Lika mysigt som alltid. Kan det här bli sommaren då jag lär mig köra båten?

Monday

Kategori: Okategoriserade

Idag har jag solat, ätit gott, testat nytt smink och fikat med August som ääääntligen kommit hem från Rhodos! Ska stoppa något i magen och sen dra till Aggebagge igen, vi ska försöka göra en trött måndag sneppet roligare. Puss, M.

Early Morning Run

Kategori: Okategoriserade

 En viss man ringde och väckte mig halv tre inatt, och lyckades väcka mig med ett sms halv nio imorse... Är alltså noll utvilad på min lediga dag, haha. Kände att det var lika bra att knyta på dojjorna och köra en löprunda. Förhoppningsvis blir jag så trött så jag kan somna i solen, hur mysigt är inte det? Hihi.

PS. "Hur kan du vara så brun jämt? Har du några knep?" Jag använder brun-utan-sol på vinterhalvåret, sen skrubbar jag bort det och kör några solarietimmar på vårkanten, och på sommaren så steker jag så fort det finns möjlighet helt enkelt :-)

Ledighet

Kategori: Okategoriserade

Åh vad skönt det är att säga - från och med nu är jag ledig! Dock bara i en vecka, nästa helg jobbar jag hela helgen på H&M. But still, imorgon väntar en solig dag, en mysig kväll med världens bästa tjejer som jag saknat ihjäl mig efter och sen ett par dagar i hjärtat av sommar-Dalarna... Leksand och Orsa. Life is good, helt enkelt! Kom på mig själv nu med att byta ut frasen "jag är så glad helt utan anledning!" till "jag är glad för jag har all anledning". Kommer ni också ihåg det? Puss, M.

Det Är Ingen Vanlig Dag...

Kategori: Okategoriserade

Alltså kolla vad hon är fin. Det är helt uppåt väggarna. Idag fyller en av mina änglar år, grattis igen

Igår spenderade jag kvällen i bubbis nya lägenhet! Den var helt tokigt snygg! Det rycker rejält i mina inredningsfingrar... Imorgon är sista jobbdagen för veckan och det ska jag utan tvekan fira på något vis. Afterwork, flickor?

Run Free

Kategori: Mode

Både jag och kollegan Ida sprang in på Stadium och Intersport innan jobbet för att haffa nya skor för någon dag sen. Efter några timmar på stenhårt betonggolv gräääät våra fötter. Nu är det bara glädjetårar, med mina nya Nike Free Run. Skönaste ever! Och hur läckra?

Den Perfektaste Perfekta

Kategori: Mode

Hur kan jag ha glömt att visa er den här toppen, min nya stora kärlek? Så fin att jag knappt vill använda den, haha. Vill haffa den i randigt också!
 
PS. Den är mörkblå!

Tur I Jobb

Kategori: Okategoriserade

Hallå på er! Tredje dagen på nya jobbet och jag kanontrivs - allt är himla trevligt och mysigt :-)
Ikväll är det äntligen dags för Devious Maids igen och jag ska, som vanligt, ladda upp med en smoothie. Varenda kväll den här veckan kommer vara kolugn, jag jobbar nämligen öppning-stängning ända till på lördag. Men jag klagar då inte, kommer ha tid att vila upp mig nästa vecka då jag har lite softa planer hihi.

A New Cozy Favourite

Kategori: Mode

Ni kunde skymta den i förra inlägget - nya myströjan. Ni förstår inte vad den här lyser! Det är som att ha på sig en reflex!

Hallon/Björnbär

Kategori: Okategoriserade


Smoothie-frulle coming up! Fy satan vad detta ska bli gott.
Ska hoppa i mina arbetskläder och sen möta upp Lotten för lite bankärenden. Snacka om att kamma hem vuxenpoäng!

All About H&M

Kategori: Okategoriserade

Okej, kanske inte precis allt - vissa saker är ju sekretessbelagt. Men! Ni har undrat om hur jag haffade H&M-jobbet och hur jobbet i en klädbutik fungerar, så nu ska jag försöka sammanfatta på bästa sätt.
 
Det hela började med att jag traska in på H&M och helt enkelt drog den vanliga raddan; "Hej jag heter Matilda och jag kommer från Plusgymnasiet...", bollade lite fakta och info med chefen och innan jag visste ordet av hade jag en sorts arbetsintervju mitt i butiken, haha. Därefter var det nästan som i en film när chefen säger "När kan du börja?" - "Imorgon!" - "Vi ses klockan 10.00". H&M är petiga med anställningar och praktikanter, så jag kunde knappt fatta att jag hade haffat en praktikdag i veckan på cirkus fem minuter! Sen i september har jag alltså praktiserat på H&M 10.00 - 18.00 varje fredag. Dom har ringt in mig då och då sen i vintras, och någon gång i våras var jag garanterad sommarjobb!
 
"Vad krävs?" är en fråga ni ställt några gånger... Att vara sig själv helt enkelt (klyschigt!). I "arbetsintervjun" ville min chef försäkra sig noga om att jag hade ett starkt intresse för kläder och mode, och att jag var genuint intresserad av just H&M. Det är inte speciellt svårt att övertyga någon om det om man är riktigt säker på det själv. I slutändan går det liksom ändå inte att lura någon, alla anställda och alla chefer märker om man egentligen inte vill vara där till stängning eller tycker det är skitdrygt med tretton backar nya varor (that's my favourite part, hihi). Sen måste man självklart ha en bra attityd, social kompetens och kunna samarbeta.
 
Summan av kardemumman - man måste vara säker att man vill jobba med just det här på just det här stället och visa det på alla sätt. Övertid, stressig lunch, inget sittande och krävande kunder måste man lära sig att älska och ta med en klackspark (och ett riktigt gott humör)! Och är det ett yrke man är intresserad av, så är det ju inte så svårt egentligen - sätt din passion i handling.


En vanlig dag i en klädbutik
går att sammanfatta ganska kort; packa upp, larma, galga nya varor, ta ut klädhögar från provrummen, sortera ut provade kläder i butiken, städa, vika, eventuellt rea-märka varor, möblera om så nya kläder frontas, stå i kassan och såklart hjälpa kunder! :-) Det är ingen hemlis att man blir riktigt slut i både kropp och knopp av att stå och springa runt som en yr höna i åtta timmar (och se glad ut), men ju fler såna pass man har desto mer vänjer man sig vid det. Jag tycker det är svinkul och vill lära mig mer hela tiden verkligen, hihi.

Pretty Little New Job

Kategori: Okategoriserade

Hallåååååå godingar! De senaste dagarna har jag nötat Pretty Little Liars, myst med mannen min och idag var det första dagen på nya jobbet! Så nu lägger jag H&M ett litet, litet tag åt sidan och jobbar på Magasinet. Hela dagen idag har gått åt förberedelser inför öppningen av Dalarna Modern, en utställning där vi presenterar massor av kreatörer från Dalarna och deras häftiga grejer. Kika in vettja!

Nu: smoothie och första avsnittet på säsong 4 av PLL (så spännande, jag dör)!