MATILDA OLÉN

Wise Words And Coffee

Kategori: Okategoriserade

Efter att ha gått i klackar en heldag på stan så finns det inget bättre än att sparka av sig skorna och spreta på tårna. Om man ska prata lite symobliskt, så var det samma känsla att flytta ifrån Falun. Att bo i Falun, för mig, är som att gå i trånga klackar en hel dag på kullersten. I Stockholm får jag spreta på tåssingarna och glömma skavsår. Rätt miljö med rätt människor omkring är så viktigt, och det inser jag nu när jag kommit en bit in i det här lilla äventyret jag pysslar med nu.

Summan av kardemumman som jag vill att alla ni fina som kikar in här och läser förstår - när man slänger ut dåliga saker i livet ger man rum för dom bra. Man är alltid hundra gånger vackrare och bättre än man tror man är (som min fina vän Albin påminde mig om idag över en kaffe). Och trots att det alltid kommer finnas människor som inte ser värdet i dig, så kommer det komma människor som får dig att känna dig fantastisk. Håll fast vid dom, och var inte rädd att visa uppskattning.
Mycket kärlek, M ♡

Bags Packed, Ready To Go

Kategori: Okategoriserade


Väskorna är packade och härmed lämnar jag Falun! Har haft det bättre än bra här hemma, det har varit SÅ skönt att få umgås med mamsen och papsen. Igår överraskade jag med middag och levande ljus när dom kom hem från jobbet, hihi. 
 
Ikväll landar jag i Stockholm mitt i rusningstiden, och morgondagens planer är helt obefintliga. Känner att jag vill carpa diem!

I La La La You

Kategori: Mode

Efter att jag tagit mitt ID-kort (dom där tummarna hjälpte inte btw) åkte jag hem för en mys-morgon med Frida. Hon bjöd på kaffe, skratt och goda råd ♡

Efter en miljard års leveranstid fick jag äntligen hem mina stövlar i förra veckan. Gud vad nöjd jag är! Är dom inte hur häftiga som helst? Och jättefina till min nya vippiga kjol. Glad tjej!

A Good Morning Kiss

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon gullnosar! Kan inte vi alla bara hålla alla tummar och tår på att mitt ID-kort blir bra idag? Det skulle vara så skönt att trycka upp legitimationen i nyllet på folk som leggar mig och visa att jag både är myndig och dugligt snygg.

För övrigt känner jag mig kanontaggad på tisdag, gör ni också det?! Puss, M.

Mornings Back Home

Kategori: Okategoriserade

Att starta dagen med att vänta med själva uppstarten är väl den bästa starten man kan få. Liksom vakna och inse att man inte behöver vakna än. Snooza och känna solstrålar i ansiktet.
Idag bestämde jag mig för att kaffe + smoothie + Gossip girl är en kanonekvation för en måndagmorgon. Och därefter ta sådär två timmar på mig att sminka mig. Det är lyx för en överstressad människa som mig - att kunna stå och fundera ut skuggor, och lägga mascaran sådär snyggt noggrant.

Sen jag kom hem till Falun har jag bara njutit varenda sekund. God mat, överraskningar, långa samtal, lugna tv-kvällar med favvo-programmen och catching up med bästa vännerna. Precis som jag ville att mitt lilla rehab skulle vara! Men allt med en liten gnutta längtan "hem" till Stockholm också. Dock får storstaden vänta någon dag till, mitt småstadshjärta kommer nog bulta så smått en liten stund till.

Rehab Up Next

Kategori: Okategoriserade

Min fredagmorgon började med den världsbraiga trion som jobbat tillsammans hela veckan - jag, Elin och fotograf-Annika. Den här morgonen hälsade vi på Hanna Uggla som jag intervjuade och sen fick vi spana in hennes garderob som givetvis är to die for.

Väl hemma så dog jag tröttdöden, somnade och vaknade av att kroppen skrek "förkylning"... Dock skrek Albin "IKEA" ännu högre så han vann. Kvällsfika och inredningsprylar, why not liksom.

Därefter spenderade jag halva natten packandes... Idag sätter jag mig på tåget mot Falun! Längtar efter en riktig rehab-helg hos föräldrarna och massvis med tjejsnack med mina Falu-pinglor ♡

Live And Breathe Fashion

Kategori: Mode

Att ha en tisdag lika dålig som en soppa gjord på söndag- och måndagsmående (typ ångest och enorm trötthet) bäddar för en bra onsdag, om man ska lita på någon slags karma. Och ja, min onsdag blev ju helt fantastisk -
hängde med på en intervju med Caroline Roxy, spanat in Fanny Lyckmans nya kollektion och avslutat dagen med fina Elin, och kloka ord, över ett par glas vin på Riche där Esprit hade event.

Torsdagen blev inte värre - då intervjuade jag snygga Janni Delér och kikade i hennes garderob. Sen traskade jag och Elin vidare till ett Afternoon tea party som hade en mysgrad som slog i taket. Där lyssnade vi på Bea Szenfeld som pratade om sin urhäftiga papperskollektion med Ur&Penn. Så härligt!

... Och på torsdagskvällen spenderade jag 5 timmar på en restaurang. Med två av dom som ligger absolut närmast mitt lilla hjärta, Albin och Frida. Hade vi inte blivit utslängda vid stängning hade vi nog kunnat suttit och skrattat och pratat hela jäkla natten! Så.bra.kväll. Så bra dag, så bra vecka. Så långt inlägg.

Fashion Snapshots

Kategori: Mode

Snapshots från förra veckan! By Malene Birger, Hunky Dory, H&M och Christian Louboutin. Tänk om man fick bära (eller bara kolla på) såhär fina saker varendaste dag!

En Perfekt Lördag

Kategori: Okategoriserade

Vilken FAN-TAST-ISK kväll jag hade igår! Team Elisa tog hem Körslaget, jag fick dansa sådär urlöjligt men urkul och skråla med i den ena Körslaget-låten efter den andra med min kanon-kollega Micke, jag fick höra så fina och värmande saker från så fina människor, springa runt i hotellkorridorer med gott sällskap och sist men inte minst bli sjungen till sömns (jajamensan, inklusive fantastiskt gitarrspelande) i dom mjukaste lakanen. Ja, en lördag som var helt perfekt ända ut i fingerspetsarna.

Idag är det en ganska operfekt dag däremot. Har fått kramas hejdå, stå på Centralen i klänning och klackar en söndagmorgon (man vill bara skrika ut att det inte alltid är som det ser ut!) och all min energi går åt till att samla energi i princip, haha.

Hoppas ni också fick en underbar lördag och känner er lika varma i hjärtat som jag. Puss, M.

Zara, Make My Day

Kategori: Mode

Hej gosisar! Min torsdag har varit lite sisådär, känner mig inte helt kry i varken kropp eller knopp. Ni vet såna där dagar man har ibland. Såna dagar då man växlar mellan att tycka att man är sämst i världen till att man är värd att klicka hem lite nya kläder. Någon form av schizofreni, typ.

Vad sägs om dessa två godingar från Zara? Fråga 1: Kommer dessa trendplagg hålla någon säsong till? Fråga 2: Är det slantar man kommer vilja lägga på annat? Klurigt klurigt, men man bör alltid tänka efter före! Lesson learned, om man säger så.

These Lovely Days

Kategori: Okategoriserade

Another awesome day... För att låta tjatig, haha! Dagen började på urfina salongen Corinne And Friends där jag och Elin fick prova världens skönaste klackar, signerat Ecco. Fick även en lång pratstund med trevliga pinglor och kanongott kaffe i ännu kanonfinare glas. Kort och gott kan vi säga att de flesta morgnar borde börja på det här viset!
 
På eftermiddagskvisten har jag stress-letat efter en rutig kappa (har fått någon slags obsession för just en sån) innan jag fick springa till frissan för att (äntligen, äntligen) fixa håret, och därefter springa till Bikbok precis innan stängning för att slänga upp en to die for-klänning till kanonpris på disken.
Next up är myskväll med familjen Olén Winald, och det slår då aldrig fel.

Hoppas ni fått en bra start på veckan och att det fortsätter veckan ut. Puss, M.

PRESSVECKA

Kategori: Okategoriserade

Yes, ni läste rätt - pressveckan är igång och jag får vara med i svängen! Dom kommande två dröm-veckorna agerar jag praktikant åt ursnygga moderedaktören Elin Östman (styleways.devote.se), och nu efter dag 2 trivs jag redan som fisken i vattnet. Lucky, lucky me!

Så, hela förmiddagen har jag spenderat med Elin på olika presskontor! Spanat in vårkläder och haft det allmänt supertrevligt. Jag har dött snygg-döden och återuppstått orimligt många gånger.
På eftermiddagen har jag rotat runt i mina goodiebags och svängt förbi Högdalen för att hämta paket - ikväll får Albin och Ylwa kika på en fashionshow här hemma!

Sunset Outside, Sunshine Inside

Kategori: Okategoriserade

När jag ser solen gå ner över fina Stockholm vandrar alltid mina tankar tillbaka till när jag var liten. När jag och familjen bodde i en villa på en höjd med en utsikt som jag då tyckte var gigantisk (jag undrar om den är lika magnifik idag). Höjdpunkten på dagen var just på kvällskvisten när massvis av luftballonger fyllde himlen.

Kvällarna här är så oerhört vackra. Och det finns så himla många vackra människor. Min fantastiska släkt som ställer upp, kollegor som får en att skratta och handledare som ger mig mer än vad jag någonsin vågat hoppats på. Känner mig så himla ödmjuk och tacksam till livet ♡

Everyday Perfect

Kategori: Mode

Jacka, väska och skor. Saker man bär varje dag. Därför tycker jag att just dom tre sakerna måste man välja med omsorg. Det ska passa till allt och få en att känna sig fin varendaste dag!

Min favorit varje dag-jacka är från Mango, favvo-väskan hittade jag på Åhléns City (viktigt, viktigt, viktigt att välja rätt storlek) och snyggaste + bekvämaste (en kombo svår att hitta!) klackarna i mocka är från Zara.

Caffeine Dream

Kategori: Okategoriserade

Ruggigt mycket Albin- och fikabilder här i bloggen för tillfället känner jag, haha... Bör bättra mig! För mycket av det goda blir ju inte gott alls.

Har haft en fantastisk vecka och helg as usual, och dom kommande två veckorna kommer bli som en dream coming true... Som vanligt ska jag vara dryg och säga "detaljer senare"!

It's Never That Bad

Kategori: Okategoriserade

Min otursdag började imorse när jag insåg (mitt i snoozen) att jag satt klockan en timme för sent. Ofixad från topp till tå, med kläder ut och in och sovränder i nyllet hann jag precis i tid till Baluba imorse. Utan att skriva en kilometerlång lista, så kan jag helt enkelt tala om att resten av dagen fortsatte på samma visa...

Men (det finns alltid ett men!), nu sitter jag i ett kök med mysbelysning med bästa kusinis, väntar på kvällens kanonmiddag och i högtalarna samsas Håkan och Bon Iver. Jag och Albin har hunnit skratta och skrika ut dagens otur och allt känns helt plötsligt helt okej ♡
Imorgon är en ny dag, FREDAG, och jag ska jobba på både urhärliga Baluba och kanonroliga Idol. I grund och botten måtte jag vara en av de lyckligaste flickorna på jorden, hihi. Puss, M.

Lovely Week, Lovely Weekend

Kategori: Okategoriserade

Alltså jag är en sån himla klant... Jag har lyckats skära upp handen en skvätt! Var så himla trött så märkte inte när brödkniven hade gått igenom brödet och börjat jobba sig in i handflatan, haha. Trots att jag nojade över att jag skulle behöva åka in och sy imorse, så tror jag inte såret är så farligt. Jag överlevde och mår bra och lika glad är jag för det, haha!

Den här veckan är fullproppad med Partaj-inspelningar (säsongspremiär på söndag!), och hela fredag och lördag går som vanligt åt till Idol och Körslaget. Det känns superkonstigt att säga att man längtar till 12-timmars jobb på en lördag men det gör jag tamme tusan!
Hoppas ni har en bra kväll, puss på er.

Topshopping

Kategori: Mode

 
Jag och Albin hittar alltid några minuter över för speed-shopping, haha. Innan tåget till Falun gick i söndags fyndade jag smink och nagellack på Topshop! Men bäst av allt är dessa ringar jag fick med i samma veva... Dom kommer sitta fastklistrade på mina tassar! Så läckra så jag tuppar av!