MATILDA OLÉN

Hashtag Mirror Selfie

Kategori: Okategoriserade

Jag lever! ... Knappt. Pröva att jobba med feber en hel vecka och sen jobba en dag till, haha. Dock har jag haft världens finaste vänner som tagit SÅ bra hand om mig. Igår fick jag somna mellan mina guldklimpar, och jag sov som en stock <3

Ikväll ska jag bara ta hand om mig och förkylningen på bästa sätt... Just nu kan man säga att livet inte riktigt går i superspeed. Sjuk, lever i flyttkaos, jobbar varje dag, tråkigt väder. Men det blir det ändring på snart! Åh vad härligt med februari, hihi. Puss, M.

Sparkling

Kategori: Okategoriserade

 
Börjar kvällen med Cava på Magnolia är chansen 99.9% att kvällen blir toklyckad. (Det blev den och vi landade inte hemma förrän efter 06.00 på morgonkvisten, fnissandes som aldrig förr).

Morsning korsning, Måndag! Har sovit bredvid tjejerna hela helgen, men nu har jag till slut landat hemma. Har en miljard grejer att tvätta och diska, och framför allt en miljard grejer som ska packas ner! På söndag får jag äntligen, äntligen flytta... Har längtat så hujedans mycket! Den här veckan är bara som en stor nedräkning. 

Hoppas ni haft en alldeles ypperlig start på veckan! Puss, M.

The Little Extra

Kategori: Mode

Vad jag hade på mig på nyårsafton? En julklapp som ser ut såhär! Helt underbar.

Hallå på er! Gissa tre gånger vad jag pysslat med när jag inte bloggat - jobb. All day everyday. Tack och lov med världens bästa kollega! 

Igår satt jag hemma och hade mega-ångest över att inte vara ute och roa mig, men idag blir det andra bullar... Emma är i stan så jag och Dala-tjejerna ska ta ett välförtjänt glas (eller två!). Men först - jobb. Ha en toppenhelg! Puss, M.

Good Weekend = Good Week

Kategori: Mode

-

Heeeeej på er, änglar! Hur har helgen varit? Min blev helt överfantastiskt, precis som jag trodde. Jag och mina tre Stockholms-solstrålar var ut och svängde i lördags, och i söndags var det Dagen efter-häng med Néas pasta och loads of snacks i sängen. Nu har jag landat hemma efter två nätter på bortaplan, och på listan står 1. Diska 2. Tvätta 3. Laga mat 4. Flyttstäda. Massvis med roligheter med andra ord! ...

Jag och Vanessa taggade minst sagt igång för den här veckan på jobbet idag. Min lille mage säger mig att det banne mig blir en toppenvecka. Ha det finemang, så hörs vi! Puss, M.

Southern Sunrise

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon Södermalm! Har ni inte lyckan att få jobba på Götgatan så borde ni ändå ta en promenix här när solen är på väg upp eller ner. 

Jobb morgon till kväll gör en tjej som mig lite tröttis. Hoppas ni mår bra och har en toppenhelg att se fram emot (jag har laddat för lördag hela veckan). Puss, M!

Closing Chapter

Kategori: Okategoriserade

Hur har ditt 2014 varit? 2014 blev bättre med tiden.


Tror du att år 2015 kommer blir bättre? 
No doubt! Har precis fått lägenheten jag velat ha, och har fantastiska vänner ända från Dalarna till Stockholm så det bådar mer än gott.

 Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? Har världens sämsta datum-minne men är det några siffror det finns en chans att jag minns är det nog 13 juni och kanske kanske 15 november när jag drog flyttlasset till Stockholm.


Vad är din största framgång 2014?
Att det gått så bra i jobbväg! Båda jobben jag haft har kommit med SÅ mycket positivt och många självförtroendeboostar.


Vad spenderade du mest pengar på?
 Kommer nog aldrig svara något annat än kläder på den här frågan, haha! Skor är dock hack i häl.

 Gjorde någonting dig riktigt glad? Med risk för att låta tjatig - flytten och jobben. Mina föräldrar har varit superduperhjälpsamma med allt runtomkring, men jag är kanonglad att jag vågade hoppa ur min comfort zone och sen lyckades skaffa både boende och jobb i en annan stad helt utan hjälp av kontakter. Det hade jag aldrig vågat förut, och är det något som ger en en kick så är det väl att konkret se hur man blir bättre och bättre!

Sen är jag överlycklig för mina vänner. I år har det verkligen visat sig vilka som är äkta och inte.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? Kommer alltid tänka på sommarkvällar när jag hör Din soldat, Take Me Home och Bang Bang med will.i.am. Katy Perry's Birthday gjorde min födelsedag komplett och "I keep going to the river to pray.." GHOST är årets bästa och samtidigt mest utlyssnade låt. Sen var 2014 året då Sam Smith helt tog över mina hörlurar.


Vem har du umgåtts med mest?
 Mikaela!!! Min andra halva. Och tjejgänget Fanny, Saga, Viktoria och Evelina (wow vad mycket roliga kvällar vi haft). Elin och jag tog ikapp ganska mycket förlorad tid med varann på höstkvisten. Sen jag flyttade har jag suttit ihop med Ellen, men jag har ruggigt roligt på jobbet med alla mina kollegor!

 

Bästa minnet från 2014? Gissa tre gånger, haha. Det enda jag ville det här året är att "skaffa mig ett liv", omfamna vuxenlivet och stå på egna ben liksom, och eftersom det är ett himla stort steg så blir väl det kanske höjdpunkten på året (trots att allt inte varit en dans på rosor). Sen kommer jag aldrig glömma London-resan med Frida! Wow vilka dagar.


Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?
Stabilitet. Stabila relationer, stabil inkomst. En bra grund att stå på helt enkelt, och att inte vara så lättrubbad psykiskt heller.

 

 Vad önskar du att du gjort mer? Ta första steget! Jesus, jag är sämst i världen på att höra av mig först eller ta initiativ i relationer överhuvudtaget. Hädanefter ska jag aldrig vara rädd för ordet Förlåt och aldrig rädd att vara helt ärlig och bara lägga korten på bordet. Inga krussiduller!


Vad önskar du att du gjort mindre?
Hade gärna sluppit alla gånger man grävt ner sig i massa bittra tankar och tyckt synd om sig själv. Alla har rätt att göra det men i slutändan hjälper det ingen så det är no point.


Favoritprogram på tv?
 Har inte kollat på tv överhuvudtaget?! Haha. Kanske Partaj för jag praktiserade där i början av året.

 Vad fick dig att må bra? Bästa känslan ever är att öppna upp sig för människor och inse att det inte är hela världen om någon ser ens brister! Kommer så väl ihåg en kväll när jag och Mikaela satt och bara berättade allt och lite till för varandra, som ingen annan har hört... Över-ärligt, inga filter liksom. Finns väldigt få människor jag litar på så mycket som henne <3
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Stå på dig!!! Du har klarat av så många fler saker i ditt liv än du någonsin kunnat drömma om, och det är bara ett bevis på att du inte är så hemsk som du tror du är. Du har varit med om det värsta nu och om du någonsin blir sviken igen så kommer du klara dig fint - så våga släpp in folk. Fortsätt vara ambitiös men tro inte för en sekund att du inte är någonting utan dina prestationer. Du är en lika bra människa oavsett om du blir toppmäklare eller hamnar på ett städjobb på livstid. Jämför dig inte med alla svincoola tjejer med svincoola liv på Instagram, dom är faktiskt bara människor dom med. (Ps. Snälla försök hålla i pengarna lite bättre och bli bättre på att svara i telefon).

Coffee And A Phone Call

Kategori: Okategoriserade

Tjingeling! Sitter med morgonkaffet i högsta hugg, har en tvättmaskin som brummar och ett nystädat golv. Inte en helt tokig start på dagen! Och det som gjorde den ännu bättre var att Mikaela ringde och vi fick catcha upp lite grann <3 Ska springa iväg och posta lite brev (vuxenpoäng?!) men vill önska er en helt överfantastisk tisdag! Puss, M.

Fur + Glitter

Kategori: Mode

Tjeeeenare era snöpinglor! Igårkväll drog jag till Carro för myskväll (superdupervälbehövligt) och imorse vaknade jag upp bredvid min lilla klippa. Medan hon sussade krigade jag ut i snöovädret för att plocka upp kaffe på Sandy's och när jag kom tillbaka väntade frullen på bordet. Drömmorgon! Och världens skönaste dag därefter, vi kikade nya Beck-filmen och nu när jag landat hemma ska jag ut på en promenix.

Hoppas ni får en toppensnart på veckan! Puss, M <3

K.A.O.S.

Kategori: Okategoriserade

Igår var det strömavbrott hela kvällen hos mig och idag är det SNÖKAOS i hela stan. Vad i hela friden har man gjort för att förtjäna detta. Dock fick jag sluta jobbet tidigare och hann springa och kika lite i affärerna innan man blev dyblöt och bara ville hem. Nu har precis hoppat ur en taxi (bussar är ju allergiska mot snö, uppenbarligen) och ska isolera mig helt från allt vad snö heter resten av kvällen! Håller lite naivt tummarna på att det är aprilväder när jag vaknar imorgon. 

Hoppas livet och vädret behandlar er lite bättre! Vi hörs! Puss, M.

On A Tuesday

Kategori: Okategoriserade

Goooood morning Wednesday! Förutom en förkylning som sitter som berget så mår jag prima ballerina. Jag fick ett superduperavslut på min tisdag som stavas pinchos, cava, kaffe, Néa och Carro! Vi snackade och skrattade tills glasen var tomma och snön hade hunnit lägga sig som ett täcke över hela Söder.

Idag är jag ledig för jag ska springa iväg på en lägenhetsvisning i eftermiddag, men innan dess ska jag ta itu med lite måsten (som vanligt). Ha en fin dag hörrni! Puss, M.

Magic Three

Kategori: Mode

-
 Vill doppa fossingarna i perfektion nu, nu, nu!

Morsning korsning! Snillet Matilda insåg nyss att det är röd dag och att butiken därmed öppnar en timme senare! Därför sitter jag nu här helt färdigfixad med en timme över på morgonkvisten. Skönt men oskönt. Nåååväl, tänkte kika in här och önska er en bra dag! Ha det bäst, så hörs vi. Puss, M!

Buy Some Shoes And Get Over It

Kategori: Mode

En sneppet brunare och fräschare Matildis i somras, med ett av livets bästa dojköp... Dock med en liten krigsskada på armen, haha.

Hejsan hoppsan! Och hurra för lediga dagar! Hade tänkt ta en kaffe med en polare, strosa runt på stan, kanske köpa något fint och premiära mina Urbanears-lurar med grym musik på tåget hem. Inget av detta skedde utan istället har jag städat här hemma, börjat kolla på Walking Dead och sist men inte minst klickat hem mina drömskor. Har letat efter dom i tre miljarder år, och nu ska jag vänta minst två veckor till på leveransen... Men jag kurrar som katten av nöjdhet ändå!

Jag ska ut och hälsa på solen lite grann innan jag laddar upp för filmkväll i sällskap med det godaste jag har i skafferiet. Puss, M!

N.Y.E.

Kategori: Okategoriserade

Har visst inte filled you guys in om mitt nyårsfirande! Det var en kanonkväll. For starters? Skagentoast med hummer (jag är småobsessed i hummer). Sen högg vi in på oxfilé med potatisgratäng med kantareller i. Mathimlen, jag vet! (Ännu bättre är att all mat var lagad av tre snubbar med sjuka skills i köket).
Tomteblossen flög ner i oxen innan vi flög ut till bryggorna i Hammarby sjöstad med skumpan i högsta hugg! Några skratt och smällare senare smet vi in igen innan vi drog en klubbrunda. Såg mig faktiskt omkring några gånger under kvällen och tänkte bara... "Ta mig tusan, jag är ganska lyckligt lottad". Innan 2015 satte igång har jag flyttat helt själv till en annan stad och fått så genomfina vänner på så kort tid. Gud vad mycket historier jag kommer kunna berätta för mina barn när året slår kanske 2025, hihi. 

Nu är det dag 3 av 365 och jag vill önska er 362 dagar av ren och skär lycka! En sak jag är bombsäker på är att vad som är framför oss är tusen gånger bättre än vad vi lämnar bakom oss. Det är aldrig för sent att göra det man vill, kom ihåg det. Pussar & kramar <3