MATILDA OLÉN

One Goodbye After Another

Kategori: Okategoriserade

Tro det eller ej - men jag slocknade före 23.00 en fredagkväll! Men innan det så hängde jag med Néa hela dagen och vi hann med hejdå-fika med Frida ("Är det inte underbart att man har så fina vänner så man inte ens kan åka ifrån dom en helg?") och sen taco-kväll med Carro. Inte för att låta tjatig, men herrejösses... Livet blir så mycket enklare och roligare med dom här pinglorna vid min sida. Vad skulle jag gjort utan er?

All You Need Is... Something To Do

Kategori: Okategoriserade

Första gången på väldigt länge jag vaknar upp en lördagmorgon utan att ha någonting att göra på heeela dagen... Trodde det skulle kännas fantastiskt skönt, men istället är jag redan rastlös.

För övrigt har jag letat boende som en tok dom senaste dagarna, och i veckan kommer jag springa runt som en galning för att uträtta ärenden och inhandla det sista innan jag flyttar till storstaden för ett liiitet litet tag. Det är verkligen inte långt kvar nu! Ha tålamod, ni kommer få detaljer alldeles alldeles snart... 

I Can't Lie, You're On My Mind

Kategori: Okategoriserade

Idag bytte jag ut morgonkaffet till morgonespresso, och Vakna med NRJ till en hög tidningar med höstmode. Min magkänsla säger att det här kommer bli en bra fredag! Säger er mage likadant? Puss, M.

Ps. Jag kommer självklart berätta allt om mina praktikplatser när det närmar sig! Ledtråd nr. 1 är att det inte är i Falun och ledtråd nr. 2 är att det inte är i en butik.

Another Zig Zag

Kategori: Mode


Med den här halsduken kommer jag för en gångs skull i mitt liv frivilligt vilja klä mig sneppet varmare! Tänk om Matilda 5 år, envis som få och med en enorm vägran att klä på sig mössa, halsduk och vantar, såg mig nu.
Och ni som följt min blogg ett tag... Svaret är nej, man kan inte få för mycket av det här härliga mönstret!

Vad Gör Väl Det Om 100 År?

Kategori: Mode


Flickor, nu är det verkligen dags att använda era kortare toppar innan vädret blir så kallt så naveln trillar av! För min del kommer jag nog i alla fall skippa bara ben resten av året. Sorgligt men sant för en fryslort som jag.

Just nu sitter jag och bokstavligt talat ryser till Veronica Maggios "Sergels torg", efter några dagars lyssnande så har texten sjunkit in och den är, som min mor skulle sagt - helt fucking amazing. Next up är tjejkväll hos Frida! Puss, M.

Do What Makes U Oh-So Happy

Kategori: Okategoriserade

Efter jag skrivit "Glädjetjut!"-inlägget igår fick jag besked om att jag fått ännu en dröm-praktik! Förstår ni vilket bra humör jag var på imorse?! Haha, det är verkligen helt tokigt vad jag känner mig blessed.

Idag bestämde jag mig för att hoppa av en kurs (för att få mer tid på praktikplatserna) vilket ledde till att jag är ledig på torsdagar, så har strosat med Hanna och Frida på stan i princip hela dagen och bara gjort saker som gör mig gladis - unnat mig till max!

Bare Legs And Boots

Kategori: Mode

 

Glädjetjut!

Kategori: Okategoriserade

"If it seems too new, too scary, or too impossible - it's probably where you should be".
Idag har jag tjutit av glädje i princip hela dagen! Mycket bra har hänt inom 24 timmar, såsom skjuts till skolan av en bästa vän och nya skor, men det absolut bästa är att jag haffat världens bästaste praktikplats. Jag hade aldrig i hela mitt liv vågat hoppas på att det skulle hända mig, hihi. Det här känns nytt, superläskigt och helt osannolikt men framför allt så känns det rätt så in i bomben och jag kan inte vänta tills jag får sätta igång!

Skor För Kallare Grader

Kategori: Mode

Kunde inte låta bli att klicka hem dom här innan kylan sätter in totalt, jag vill ju matcha dom med bara ben!
Kika in snart, dagens klädsel på g.

Budget-Tips

Kategori: Okategoriserade

Har fyllt på sminkväskan med en lite rolig grej från Bikbok - creme rouge och läppsmörj i ett! Använder inte creme rouge, men på läpparna fixar den här prylen dom där perfekta naturliga läpparna i en sneppet ljusare nyans.

Dreamy White

Kategori: Mode

Har glömt visa er den här drömsnygga tröjan jag haffade på Bikbok i förra veckan. Är den inte underbar?

Doing Business

Kategori: Okategoriserade

Idag hade vi vårt första business meeting med UF-företaget! Vill inte berätta så mycket än, men kan garantera att det kommer bli kanonbra hihi.

Ikväll är det familjehäng och pyssla om mig-kväll på g, och det slår ju definitivt aldrig fel. Pussar, M.

A Ring Thing 2.0

Kategori: Mode

När jag har dom i silver och jag diggar dom, är det inte lika bra att köpa i guld också? Jo, det tycker jag.

Sunday Brunch

Kategori: Okategoriserade

En bra lördagkväll innebär en bra brunch på söndag!
Igår åt och skrattade vi hemma hos Emmy in på småtimmarna och min kväll slutade med att jag låg död som en hösäck på Fridas soffa, haha. Lagom trött efter att ha jobbat två dagar i rad och inte fått så mycket sömn. Och idag träffades jag, Frida och Carro på stan för att babbla över en brunch på Waynes. Lika mysigt som alltid

Saturday Work

Kategori: Mode

Godmorgon era vackra solstrålar. Jag har druckit morgonkaffet, morgonsmoothien och morgonvärktabletten (kan inte fatta att halsontet fortfarande sitter i) och ska nu iväg till H&M! Börjar 09.00 idag och jobbar till stängning, puh.

Flera kunder kom fram och gav mig komplimanger för mina brallor igår, gullnosar! Så slänger på mig dom idag igen, hihi.

It's Like The Best Jeans Ever

Kategori: Mode

Typiskt att man inte fick med kvällssolen på alla bilderna!
Mina brallor har ni varit nyfikna på, och jag kan berätta att ni kan haffa dom för endast 399 riksdaler på H&M! Världens bästa byxor, enligt mig, för dom är så mjuka så det känns som man har mjukisar på sig. Kanonköp!

Outfit Coming Up

Kategori: Mode

Hur matchar jag mina vida jeans? Kika in snart!

#NoFilter

Kategori: Okategoriserade


Vissa bilder behöver helt enkelt inte redigeras så mycket. Till exempel bilder på fina kvällar och fina vänner - här är två flugor i en smäll.

In Good Times And In Bad

Kategori: Okategoriserade

Det roliga med vårt tjejgäng är att man aldrig vet vad som händer när vi ses, haha. Igår var jag hos Néa till läggdags och idag har vi hunnit med kaffe-häng, fotbollsmatch, Max-käk och njutit av lite fin utsikt. Det händer något nytt varje gång, med världens bästa vänner

Imorgon väntar jobb på H&M till stängning och en redig myskväll. Är ni redo för helg? Pussar, M.

Jeans Wide Out

Kategori: Mode

Ibland måste man helt enkelt step out of your comfort zone. Superkul, tycker jag, när det gäller klädmässigt. Därför har jag haffat mina första par utsvängda jeans! Tjejer... Det är så skönt att slippa krångla på sig ett par snortajta stuprörsjeans, haha. Så värt!

You Don't Need Wings To Be An Angel

Kategori: Mode

Har haft en underbar dag med mina fina tjejer. Dom är verkligen mina lyckokällor och energiknippor! Apropå änglar, så haffade jag den här fina tröjan för att dämpa skolångesten! Känner mig lite mer redo för hösten nu, hihi. Puss, M.

Last Day Of Summer

Kategori: Okategoriserade

Årets sista "sola och lyssna på podcasts"-dag har nu i princip passerat. Och imorgon börjar sista året på gymnasiet. Ett år som kommer bestå av att endast bita ihop och tänka framåt (inte en jätteupplyftande tanke, haha). Så, ikväll ska jag bara pyssla om mig själv och göra saker som brukar göra mig sneppet lyckligare! Puss, M.

Made For Walking

Kategori: Mode

När det kommer till låga höstdojor står Primeboots högst på varenda lista (mina favoriter är med fjärilen på, hur läckra?!). Här har ni dock ett par som både ni och plånböckerna kan kära ner sig i!

Miss Movin' On

Kategori: Okategoriserade

Låt mig skrika ett högt glädjetjut... för idag var det min sista dag på sommarjobbet! Men kommer nog förmodligen sakna stället på något vis. På tisdag har jag första skoldagen och på lördag är jag tillbaka på H&M. Rivstartar hösten alltså, men en rivstart är väl den bästa typen av starter, eller vad säger ni?

Min kväll kommer inte ha ett dugg riv i sig - jag ska bara njuta av sista ledigheten med mina päron.

Saturday Morning Pictures

Kategori: Okategoriserade

Ett fint felköp från Vila / Är SÅ taggad på höstmodet nu, nu kan vi krama sommaren adjö! / På jobbet behöver man inte vara fin i håret. Tack och lov / Läsvärt / Jobbet kräver heller inte riktiga sminkningar, mascara and only mascara it is / ... Och läpp-favoriten kan jag inte låta bli att smeta på.

Nu drar jag till jobbet! Ikväll ska jag och Hanna på avskedsfest för en goding som flyttar ifrån vår lilla håla... Ha en fin lördag! Puss, M.

Just Like A Cupcake

Kategori: Okategoriserade


Hoppas folk blir lika sugna på mig som jag blir sugen på muffins när jag använder den här doften!

Ingen Sommar Utan Skiva

Kategori: Okategoriserade

Kolla vilka fina, snygga, vackra, härliga tjejer jag hade hemma hos mig igår (plus ännu några till godingar)! Vi styrde en toppenbra kräftskiva. För mig slutade kvällen på balkongen med klokt snack, fina vänner och 10 grader i luften.

Idag samlar jag krafter framför SATC. Hoppas på att orka göra nytta, som att städa och rensa garderoben inför höstmodet. Men eftersom jag uppenbarligen är svag för tjejhäng så är chansen stor att jag fastnar med Carrie och gänget hela dagen, haha.

A Ring Thing

Kategori: Mode

 

The Best Coffe With The Best Friend

Kategori: Okategoriserade

Kom nyss hem från en fika med världens bästaste och finaste Hanna. Gud vad jag saknar henne när jag inte fått dricka kaffe med henne på länge, hihi.

Next up är städning, middag för en och sen en underbar kväll med SATC-gänget.

A Great Day In Sthlm

Kategori: Okategoriserade


Tjohoooo vilken bra dag jag haft! Jag och Abbe har strosat på stan, lunchat med fina Johanna, fikat, babblat och skrattat. Längtar redan till nästa gång jag kommer och hälsar på, hihi.

Nu väntar sängen och en god natts sömn! Som jag längtat! Puss på er.

Leaving Tuesday Morning

Kategori: Okategoriserade


Godkväll sötnosar! Fick finbesök från Leksand på eftermiddagen och nu har jag hunnit hoppa i myskläder och slagit på ett PLL-avsnitt. Imorgon tar jag tidiga tåget till Stockholm för en heldag med konstant skrattande - det brukar bli så när jag och Albin ses och har lite extra mycket att prata om. Klockan är ställd på 05.30 så det enda jag har att säga är väl i princip... Godnatt, haha. Vi hörs imorgon

Just Nu:

Kategori: Okategoriserade


Waynes med en vän jag inte träffat på hela sommaren! Mycket catching up to do.
Hörs när jag kommer hem, kramis.
 

Nu Börjar Min Helg På Riktigt

Kategori: Okategoriserade

Idag överraskade farmor och farfar mig på jobbet, hihi! Så har umgåtts lite med dom nu på kvällskvisten. Dock känner jag huvudet dunka och halsen brottas, så trots att jag är ledig imorgon blir det en tidig kväll fylld till toppen med mys och ompyssling.

Jag önskar er alla en bra början på en helt fantastisk vecka och hoppas ni är lika redo som jag för att kicka ass måndag-söndag! Det här blir en kanonvecka helt enkelt. Puss, M.

Sizes, Years And Rainproof

Kategori: Mode


En ny garderobsregel: en skinnjacka in, en skinnjacka ut! Jag har en till vartenda tillfälle man kan tänka sig och det är katten för mycket. Precis som med byxor har jag även svårt att hitta jackor som sitter som dom ska på min lilla benstomme. Den här är i storlek "11-12 years old" och sitter hundra gånger bättre än alla XS jag provat, ändå är den lite för stor i armarna... Jag är fasen 18 jäkla år, hallå!

Jag insåg att jag kommit in i vuxen-tänket när jag klickade hem en regntålig väska, haha! Men hey, skitbra att ha i vinter eller hur?

Sneakpeak

Kategori: Mode

Höstnytt från Mango.

Blåtira

Kategori: Okategoriserade


Jag har säkert nämnt förut att jag har ruskigt lätt att tröttna på saker, och jag tror det var den genen (det är väl inte för att jag saknar makeup-lektionerna i skolan?) som fick en kick igår när jag stängde ner min "varje dag-palett" i brons, brun och naturvit och plockade fram alla blåa nyanser jag kunde hitta.

Efter att ha gått runt osminkad så länge jag kan minnas är det roligt att få experimentera lite, hihi. Gårdagens experiment slutade med en blå sotning som jag tror jag kör på ikväll med! Jag ska hosta tjejmiddag och planen var utgång därefter... Dock tror jag min sjukdom knappt tillåter mig svälja maten. Förbannade hals!
 

En Mor Kommer Lastad Med...

Kategori: Mode

... En helt amazing väska och japanska energidrycker! Ska bli spännande att se vad jag får för spännande kickar av dom, haha. Det finns så mycket roliga grejer i Tokyo och man vill ju verkligen testa på alla möjliga galenskaper dom där japanerna kan hitta på.

Efter jobbet väntade ett raseriutbrott på Apoteket när mitt recept blivit fel, men lugnande ner mig ganska snabbt när världens bästa papi fixade mina favoritchips (imorgon börjar sunda livsstilen igen, okay?) och ett stort paket stod på rummet när jag kom hem, hihi.
Resten av kvällen kommer bestå av 100% mys. Helt enkelt uppladdning inför en rolig lördag med mina favorittjejer! Hoppas ni fått en bra start på en kanonbra helg.. Puss, M.

Just Wanna Sink Into Your Crazy Laughter

Kategori: Okategoriserade

Hurra! skriker jag för att mina päron är hemma. Sällskap och riktig mat känns helt underbart. Jag bör genast stänga ner både datorn och Spotify, min onda hals tål inte att jag måste skråla med i varenda låt jag hör! Men det är så svårt att låta bli när man är gladis, hihi. "Vad har jag att se fram emot efter Rhodos"-depressionen (jag trodde allvarligt talat inte det skulle hända något roligt fram till julafton och min countdown-app på mobilen visar att det är 138 dagar kvar...) höll lyckligtvis inte särskilt länge. Nästa vecka blir prima ballerina, och ni ska självklart få hänga med i svängarna!

Vi hörs era rara underbara människor, puss.

Some Secrets...

Kategori: Okategoriserade

 
 

A B C, U Need A Girl Like Me

Kategori: Okategoriserade

Ikväll är jag extra sprallig trots att febern våldgästat kroppen och halsen bråkar! Jag har klarat av en arbetsdag, handlat på Ica (bor själv i en dag till!) och gjort lite bankärenden utan att behöva fråga pappa om något, haha. Enligt mig slår vuxenpoängen i taket och det känns helt enkelt ruskigt bra att vara 18 år och kunna ta hand om mig själv. Bara ett år kvar och sen får jag känna den där härliga "stå på egna ben-känslan" varendaste dag, hihi.

2012's spellista dunkar ur högtalarna och jag ska äntligen ta tag i att packa upp Rhodos-väskan! Kollar ni in imorgon så får ni se vad allas vår älskade Victoria berättade för hemlisar för mig i förra veckan... Vi hörs, sötnosar.

Love What She Hates

Kategori: Okategoriserade

Lyckan när man öppnade kylskåpet imorse och såg Celsius Citron/Lime stå där! Tack Frida för att du tyckte den var så äcklig så jag fick den, jag är tokig i den.

Shoppar man i euro så har man inte stenkoll på hur mycket pengar man egentligen spenderar. Trots att det här armbandet är väldigt vackert så är det sneppet för dyrt för att bara "slänga upp på disken i sista sekund"... Jag och Olivia skrattade gott åt att jag inte ens kom ihåg att jag köpt det när vi kom hem och tappade hakan när jag kollade kvittot, haha. Lär er av mig: står det ett smyckesställ vid kassan - kolla inte dit!

A Little Bit Of Summer Makes A Lot Of History

Kategori: Okategoriserade

Min arbetsdag kändes hundra år lång och kryddad med hes halsont, men kvällen gick alltför fort och var kryddad med lite kärlek. Tjejkväll på min balkong stod på schemat alltså! Nu har mina änglar nyss traskat hem och min kväll fortsätter framför SATC... Kryddat med ipren!

Top And Necklace

Kategori: Mode


Lite mer Rhodos-shopping! Jag borde köra ett köpstopp på draperade toppar men har redan spanat in en till... Man kan tydligen inte låta unga hundar sitta heller.

Något Nytt, Något Gammalt, Något Blått

Kategori: Mode

Första dagen hemma i Falun spenderades i Fridas lägenhet med henne och Carro. Vad är mer hemma än mina tjejor? Det bästa (det enda?) med att lämna bekymmerslösa Rhodos. Imorgon rivstartar jag rutinerna med en veckas jobb, håll tummarna med mig att Olivias halsfluss inte bryter ut i min kropp också - jag har känningar i halsen!

Rhodos stad kittlade mina shoppingfingrar och den här klänningen fick, bland annat, följa med hem! Det var det härliga mönstret jag föll för. Resan blev smärtfri för min del (med undantag för ett x antal blåmärken) men mina skor fick lida... Två par är helkvaddade! Lösningen blev att rota fram kängor från hösten 2010, haha.

Home "Sweet" Home

Kategori: Okategoriserade

 Hörrni - jag lever. Veckan har helt enkelt varit en för stor skrattfest för att hänga med mobilen (inte ens en enda semesterbild tog jag). Kul att se att ni hänger kvar och tack för fina kommentarer, nu får ni bereda er på svinbra uppdatering! Puss, M.