MATILDA OLÉN

Twerk Or Treat

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon och Happy Halloweeeeen! Igår hade jag en minst sagt händelserik dag i huvudstaden, och idag levererar Falun jobb och den fetaste Halloween-kvällen everrrrrr (hoppas jag)! För exakt ett år sedan så bodde jag i Stockholm och var ute och flängde på Stureplan under Halloween-helgen. Är det bara jag eller är livet lite roligare runt Halloween?! Jag vet att jag alltid verkar ha mycket bollar i luften i slutet av oktober i alla fall, haha. Ha en finemang dag! Puss, M.

Feet Fitted

Kategori: Mode

Alltså WOW trodde aldrig det här skulle funka! Men voíla! Lider du av trånga skor är det här världens bästa knep: sätt på dig tjocka strumpor, kliv i dojorna och värm sedan med en hårblås på. Ta av skorna när dom svalnat och helt plötsligt så har dom töjt sig. Så rackarns lätt!

Morning Time/Zombie Time

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon, finisar! Sovit gott? Jag hade en såndär natt när man bara vrider sig hela tiden och det är hela tiden för varmt eller för kallt... Så vaknade som en riktig Halloween-zombie, haha. Men nu efter morgonkaffet är man lite mer människa! Jag ska sätta igång att planera lite inför morgondagen, Stockholm väntar ju på lilla mig. Ha en kanonstart på dagen! Puss, M.

"Never Too Much"

Kategori: Mode

Försöker intala mig själv att man inte kan ha för mycket skor eller klänningar, hehe... Här är två nya tillskott! Next up är att töja ut klackarna, men klänningen är en dröm som sitter som en smäck.

Morsning korsning! Min vecka är verkligen FULLBOKAD insåg jag igår när jag kikade på schemat. Och min enda lediga dag ska jag spendera i huvudstaden (mer om det sen). Idag ska hinna städa våningen innan jag dunstar till jobbet, och då lär jag sätta igång NU, haha. Ha en finemang tisdag! Puss, M.

 

Never Leave The House Without

Kategori: Okategoriserade

Hallååååå mina snäckor! What's up? Jag är utvilad som katten och all slitenhet efter helgäventyren är som bortblåsta! (Och i gruppchatten planerar vi redan ännu en kanonhelg, hehe). Jag ska kila iväg och jobba ett kvällspass, men innan - några hinkar kaffe. Oftast för att bli pigg men idag är det endast för att det är så rackarns gott! Puss, M.

Dutti!

Kategori: Mode

Letar ni efter dom perfekta stövletterna? Varsågoda, jag har hittat dom åt er! Dom här godingarna är ju verkligen 11 av 10 poäng. Dom är signerade Massimo Dutti, precis som mina favoriter... Minns ni dom här?

Champagne Campaign

Kategori: Okategoriserade

WOW vilken kväll jag och brudarna fick till igår! Jag, Ida, Evelina och Saga satt och fnissade över några vinglas innan vi bytte ut dom till shotglas på Etage. Natten blev lång, och efter jag och Evelina lunchade idag så har det inte varit speciellt mycket action... Jag nöjer mig med te i tv-soffan ikväll. Puss, M.

Wrapped Up (Round Ya Finger)

Kategori: Mode

Okay, 90% av min plagg har någon slags drapering haha. Men det är ju så tjusigt! Och himlans behändigt, den här klänningen kan man dra lite i och vips så är det en topp (ni såg den på det viset i det HÄR inlägget). Jag knep den på Lager 157 för en superliten peng.

LÖRDAG, hörrni! Hur känns det? Jag är taggad till tusen för att få träffa tjejerna och dansa lite ikväll. Vi ses ute i dimman! Puss, M.

Jeans And Heels

Kategori: Mode

Två saker jag inte hunnit använda än... Jeans från River Island och klackar från en affär i London. Skulle dom inte vara urtjusiga tillsammans? Synd att vädret avskyr öppna tår och håliga brallor. (Men man har väl trotsat vädret förr? Hihi).

Officially Weekend

Kategori: Okategoriserade

Heeeey guys, it's Friyaaaay! Ni gissar rätt om ni tror att jag vaknade på toppenhumör idag, hehe. Började dagen med att sätta mig och knåpa ihop lite inlägg jag kan posta under nästa vecka när jag kommer jobba kanonmycket. Drack morgonkaffet, redigerade bilder med lite tända doftljus... Tipptopp start på dagen, hihi! 

Jag ska sy in ett par jeans och ringa och bråka med Tele2's kundtjänst innan jag kilar iväg till jobbet i eftermiddag. Den här helgen kommer bli kanon, känner ni också det?! Puss, M.

Magic Number Three

Kategori: Okategoriserade

Okay I'm gonna let you in on a secret worth a million bucks... Haha, nejdå men det kommer typ förändra era liv! Jag har jättetunna och raka ögonfransar och har därmed bråkat med den ena mascaran efter den andra det senaste årtiondet. Vattenfast, stora borstar, små borstar, dyra märken, billiga märken - you name it. Men nu har jag äntligen hittat en trio som har blivit min lifesaver varje morgon (och kväll)! Just nu lever jag livrädd över att någon av dessa guldkorn ska sluta tillverkas, haha. Lösögonfransar, släng er i väggen!

Jag brukar börja med "Clump Defy" bara för att separera fransarna som jag vill ha dom (ni vet när man har på en ganska blöt mascara först och helt plötsligt har fransarna klibbat ihop sig totalt? Vi undviker det på det här viset) och så har den här mascaran en jättebra böjd borste för volym. Sen går jag på med "So Couture" över hela fransarna. Ni kommer inte förstå förrän ni testar den här mascaran hur grym den är! En fågel viskade i mitt öra att den användes mer än flitigt under alla Fashion Weeks. Sen väntar jag en liten stund innan jag drar "Falsies Volum Express" längst ut på fransarna. Att den heter "Falsies" är ingen slump för att den förlänger mer än vad jag trodde var möjligt. Även den här mascaran har en superfin böj på borsten så man får den där tjusiga volymen på frallorna.

Det kan väl tänkas vara jätteonödigt att använda tre mascaror per dag, men det är väl min perfektionism som spökar lite där. Vill ni bara använda en rekommenderar jag "So Couture" mest! Den luktar till och med gott! Alla tre går att köpa på Kicks eller Åhléns.

Mother Of 10

Kategori: Mode

Det bästa jag vet med att vara hemma? Att få sitta och bara glo på min skohylla. Sjukt men sant att jag blir lite varm i kroppen när jag ser mina små guldknyten. Mitt rum är i princip helvitt annars så det blir en fin och personlig inredningsdetalj också!

När jag satt och pysslade om alla dessa pjucks idag slog det mig först "Vad mycket dumma beslut man tagit i dom här klackarna", och sen "Fy katten vad mycket roligt jag haft i dom här"! Mina beiga mocka-klackar är leriga, mina studentklackar har färgen lossnat på, i de flesta sulorna sitter inkilade gruskorn och i vissa innersulor ser man fotavtryck efter en donna som gått barfota ett tag. Mina beiga träklackar panik-köpte jag en timme innan jag såg Drake från en loge i Globen, några har hängt med ända från London och ett par använde jag nästan varje dag när jag sprang mellan inspelningar för Idol, Partaj och Körslaget. Det är bara små materiella och ytliga ting som skapar obehag i fossingarna mer än ofta, men ack så fina och betydelsefulla minnen dom bär också <3

Everyone Loves Mr. Grey

Kategori: Mode

Tjenixen! Rackarns vad lyxigt det är med sovmorgon, jag börjar inte jobba förrän klockan 18.00 ikväll! Tills dess ska jag pyssla med något så roligt som skoputsning. Verkligen ALLA dojor jag haft på krogen ser ut som jag lekt i en sandlåda med! Man måste pyssla om sina små bebisar. Puss, M.

More To Come

Kategori: Mode

Imorgon får ni fler bilder på hur jag matchade mina nya kattiga brallor... Vi ses då? Puss, M.

Health Lab

Kategori: Okategoriserade

Vad gör jag för att hålla mig kry i knopp och kropp? Startar dagen med Energi-brustabletter från Apoteket (och givetvis en hink kaffe) och avslutar dagen med antingen grönt te eller Detox-te från Clipper.

How To Get Through School

Kategori: Okategoriserade

Utspringet! Blev SÅÅÅ glad över att få se alla nära och kära som kommit hit för min skull! Glädjerus x1000! (Psst, ja jag grät några skvättar på min studentmottagning senare...)

Min fina skylt hade mina päron knåpat ihop. Kan den bli mer prinsessig (mer jag)?! På bilden är jag en liten knodd sittandes i soffan (eller kungatronen) i barndomshemmet i Stockholm och i mitt helt rätta element, hehe.
Jag och min mentor Linnea. Hon har varit som en storasyster sen dag ett på gymnasiet! Och Olivia, Néa och jag... Lyckligt lottad över att få hamna i samma klass som mina bästa vänner!
Jag slängde slängkyssar hejvilt från flaket! I folkmun fick vi pris för finaste flaket. Inte så konstigt, eller hur? Det var verkligen FETT. 
Gladast på hela dagen var jag när jag fick äta tårta!

Haha, ja hörrni... bättre sent än aldrig! Nu när alla 2015-studentisar är på gång med att beställa mössor och grejor, så ska ni få se lite fler bilder från min stora dag. Jag var som i en "kan inte fatta det"-bubbla hela dagen. Gymnasietiden var den absolut tuffaste perioden i mitt liv (hittills) där det var helt outhärdligt för mig att gå till skolan dom i princip två sista åren. Praktiken i Stockholm och min "kusin-familj" var som en slags änglavakt för mig. Kommer aldrig sluta vara tacksam för allt det/dom gjort för mig och hur det gav mig en paus från allt i Falun! Ibland måste man få gro för sig själv, med bra människor omkring en och utan att bli påmind varenda dag om allt som gjort en illa. Det är så många som inte trivs i skolan, har klasskompisar som behandlar en illa och har små mentala breakdowns mest hela tiden... Till er vill jag bara säga att det bästa man kan göra är att vara sig själv. Inget kommer hjälpa om du stannar hemma varje dag, det kommer inte hjälpa att inte säga ett ord i klassrummet och aldrig räcka upp handen, det kommer inte bli bättre av att du lägger ett täcke över din personlighet bara för att den inte passar någon annan. Du vet innerst inne vem du själv är, så ta inte åt dig om någon anklagar dig för saker du vet inte är sant. En klok kille sa till mig "håll upp dörren, le, säg hej och kolla dina motståndare i ögonen" (fast det är typ det jobbigaste man kan göra, men det känns bra efteråt), för det första så gör det dom galna och för det andra så är det väldigt svårt att behålla hat mot någon som bara är trevlig. Det är faktiskt ingen lag på att man måste ogilla dom som ogillar en själv, kom ihåg det... Och kom ihåg alla citat som säger att man bara blir bättre och starkare för varje tung grej man måste gå igenom! Låt dig inte bli bitter, tappa inte tron på människor eller på skolan, utan försök använda allt till din fördel och lärdom. För hur klyschigt det än låter så kommer det inte alltid kännas såhär. Det som skulle vara det absolut värsta skulle ju vara om du lät andra människor förstöra för DIG. Tänk dig den där gnagande ångern du kommer känna när du kollar tillbaka och tänker, till exempel, "jag förstörde mina bra betyg och chansen att komma in på högskolan jag ville för att en mupp fick mig att känna mig oönskad i klassen". Näe, jag tillåter inte att det ska bli så för någon av er!

Kolla bara vad lycklig jag var på studentdagen, trots att jag sprang ut bredvid tjejer som förstört "den ljuva gymnasietiden" för mig och framförallt den självkänsla det tog 17 år att bygga upp. Idag rör det mig inte i ryggen. Glittra som bara ni kan, mina pinglor <3 Puss, M.

Mjaou!

Kategori: Mode

Tjena kissemissar! Säg hej till mina nya läckra braxor. 

Häromdagen ställde jag mig i bostadskö och idag har jag spenderat morgonen i tvättstugan med morgonkaffet i högsta hugg - med 243 dagar kvar till min 20årsdag är det dags att vuxenpoängen börjar rulla in, hehe. I förra veckan gissade en kille min ålder och sa "20-21 kanske?" och jag tappade hakan innan jag insåg att det var ju inte en helt dum gissning. Är det inte konstigt att man fortfarande känner sig som 15 år ibland? Förstå vilken åldersnoja jag kommer ha i framtiden (varnar redan nu för min 30årskris)! Puss, M.

Today's Leg Look

Kategori: Mode

"Godmorgon!" höll jag på att skriva! Lyx är att vara ledig en mulen måndag och kunna vakna klockan 12.00. Har lite små-ångest över att ha sovit bort hela dagen, men ska bota det med att bocka av lite To do's. Ska kika på ett par nya brallor (är det bara jag som blivit lite allergisk mot snortajta jeans?? Vill bara vara lat och bekväm nu för tiden, som jag kan vara i mina favvobrallor på bilderna), och dra en sväng förbi grannstaden. Ser redan fram emot kvällen då jag stilla min Teen Wolf-abstinens och överdosera på säsongens första mandariner. Hoppas ni också har en härlig måndag! Puss, M.

2 Shades Of Grey

Kategori: Mode


Tjenixen finisar. Igår jobbade jag och var en riktig tröttis när klockan stod på HEMGÅNG... Men då såg jag ett sms från fina Evelina som var taggad på att hitta på något roligt - så gissa vad vi gjorde. Vips! så var vi en kvartett tjejor som satt och skålade och skrattade så magarna värkte. Kvällen fortsatte till klubben och slutade med en kebabtallrik i spöregn (mycket godare och roligare än vad det låter).

Idag drog jag och familia till Kupolen och inhandlade lite nödvändigheter. Vad som är nödvändigt för mig? En draperad klänning och en mysig sweatshirt. 

Update

Kategori: Okategoriserade

Druckit varma drycker i Wayne's rosa muggar / Hängt med min gamle gode vän August / Promenerat till jobbet.

Tjenixen! Vad sjuttsingen händer och fötter?! Är världens sämsta bloggare for now, men stå ut kära ni. Har haft mycket roligt för mig de senaste dagarna... Firade bland annat fina Karins födelsedag i onsdags! Jag, Mikaela, Albin och August körde en heldag med lunch på Kina-stället i stan och sen drog vi igång en förfest-turné (vi åkte från det ena stället till det andra i princip hela kvällen). Och igår möttes jag, August och Mickan upp igen för att kika på modevisning (mode-eleverna är så duktiga!!!). Efteråt satte vi oss och eftersnackade lite på Pitchers, innan pappa kom med bilen och jag drog iväg och övningskörde en vända. Utan att skriva en lång novell så ska jag väl sammanfatta hela veckan med slutsatsen att det helt enkelt är ruggigt roligt när det händer grejer, och man får träffa människor. 

Idag var det back to reality och jobb och det är samma visa imorgon, men jag hänger inte läpp! Mitt jobb är kul. Det ska man vara glad över, alla har det inte så. (Ps. Ska tänka på detta när jag är sådär dödstrött imorgon när jag jobbar öppning). Nu när ni blivit lite uppdaterade ska jag slänga upp fötterna i soffan och fredagsmysa. Utan någon som helst helg-feeling, haha! Blir väl lätt så när man hunnit med så mycket kul när veckan knappt hunnit bli torsdag. Det är ju grymt ändå! Ha det bäst. Puss, M!

Music Obsession

Kategori: Okategoriserade

Goddagens gott folk! Har kommit hem efter en finemang dag på jobbet och redan hunnit braka igång kaffemaskinen... Eftermiddagskaffet är ju nästan (men bara nästan!) lika bra som morgonkaffet. Ska ta tag i lite på To do-listan med 5 Seconds of Summer's nya platta i öronen. Om ni inte hört någon låt av dom, så GÖR DET NU! Alltså jag tycker dom är helt sinnessjukt bra, är helt galen i sån där musik som man inte kan stå still till. Nu ska jag sätta igång med att dansa loss till "Voodoo doll" och "Good girls" och plocka upp kläder från sovrumsgolvet, hehe. Puss, M.

Week: Started

Kategori: Mode

Världens bästa jeans + världens bästa sjal.

Godkväll pinglor! Idag har jag jobbat och övningskört till sommarstugan för att hämta Ballerina-kex, hehe. Nu har jag precis landat hemma och ska tagga ner med lite te och manikyr. Tror den här veckan blir ganska grym, har ni också samma känsla i kroppen? Håller tummarna för att magkänslan har rätt... Puss, M!

Can't Breathe Without Air

Kategori: Mode

Som sagt, igår kom mina päron hem från Tokyo och det blev rena rama julafton här! Bland annat dom här schyssta pjucksen fick jag. Nu kommer jag flyga fram på jobbet, snabb som attan! Åh dom är så himlans läckra.

Jag hade en finemang dag på jobbet idag som slutade med att pappa plockade upp mig och jag la in en take away-order på jobbet på tre av mina favoriträtter som mi familia sen festade på. Nu är det dags för tea time och det är såklart en grön påse som får doppas i mitt te-vatten! Ha en förträfflig start på helgen kära ni! Puss, M.

Think Green

Kategori: Okategoriserade

Gooood morning darlings! Startar dagen med grönt te (min favoritsmak är Lipton's Citrus) och ska fortsätta den med jobb. Idag är det äntligen fredag och jag har nog en överfantastisk helg att se fram emot. Puss, M!

I Want:

Kategori: Mode

-

Kollade på gamla bilder där jag hade fransförlängning... Dumt gjort, för nu saknar man dom där superlånga frallorna. Dör bokstavligt talat över dom här skorna, behöver en ny plånka och vill ha (ännu) en sminkväska signerad Ted Baker. Marc Jacobs har gjort världens läckraste mobilskal som jag vill lägga sms-tassarna på och slitna jeans och glajjor som ser ut exakt sådär känns bara nödvändigt, helt enkelt. Måsten!

Ear Candy

Kategori: Mode

Hej fina ni! Efter jobbet idag kilade jag iväg och hämtade paket (igen) och skrek glädjetjut över dom här små guldklimparna! Åh vad fina dom är. Ni ska få se dom på också.

Ikväll kommer mina päron hem från Tokyo och jag laddar för familjemys framför dumburken. Mår lite risigt idag så det passar alldeles utmärkt... Hoppas ni får en bra kväll, gosisar. Puss, M.

Yesterday's Look

Kategori: Mode

Gårdagens klädsel! Ääälskar min mörkblå päls med min nya halsduk, färgerna blir så tjusiga ihop.

Chicken Avocado

Kategori: Okategoriserade

Tjenixen! Ska ge er världens bästa brunchtips - Kyckling/Avokado-macka! Rostat surdegsbröd, grillad kyckling och avokado, lätt som en plätt och mättande som sjutton.

Igår var jag hos tandis för en liten check-up och det slutade med att jag och tandläkaren satt och fnissa över hur knäpp i huvudet min visdomstand är, "Den sitter inte ens på tandraden, Matilda!". Så den lilla rackaren blir den tredje visisen som jag drar ut (inte lätt att ha en liten käke, eller att vara liten överhuvudtaget). Nu sitter jag och slurprar på lite te (jag köpte fyra olika sorters grönt te igår, hehe) och fixar naglarna... Det får bli en såndär pysseldag idag och dom sitter ju aldrig fel, eller hur? Puss, M.

Accessorize

Kategori: Mode

Goddagens! Sicken trevlig överraskning att hitta ett litet paket i vår överfulla brevlåda (är apdålig på att ta in posten när jag är ensam hemma). Den här gången var det lite smått och gott, som ett kedjeskärp och en halsduk i fina färgen kameeeel!

Jag är ledig idag så efter en fet sovmorgon har jag startat en tvättmaskin, druckit kaffe och slappat framför tv:n. Älskar såna där dagar när man kan njuta av morgonkaffet i 100 år, laga mat i 100 år, ta en 100 år lång dusch, och jaa bara sega med allt, liksom. Så det ska jag göra idag! Hoppas ni går in i nya veckan med kanonhumör. Puss, M!

Want Some Booty

Kategori: Mode

Hur snygga är inte dom här! Vill lätt som en plätt ha dom som vinterskor. 

Godnatt/Godmorgon, whatever - jag har fått någon slags sömnsjuka. Efter fredagnattens förskräckligt få sovtimmar har jag haft lite svårt att komma ikapp och har på riktigt tupplurat femhundraelva gånger igår och idag, haha... Men som den nattuggla jag är har jag vaknat till lite nu på kvällskvisten! Ska viga min kväll åt grabbarna i Teen Wolf och några koppar te. Mysmodet är PÅ! Puss, M.

Rip It

Kategori: Mode

Skönast just nu är jeans i en storlek större, gärna med slitningar! Här är par numero uno, men jag klickar gärna hem par numero dos...

Godkväll darlings! Igår hängde jag med världens goaste tjejer och idag har jag jobbat - lite som vanligt alltså. Nu sitter jag bänkad framför nya säsongen av The Bachelor med den hypade Juan Pablo. "Den bästa bachelorn genom tiderna" har jag hört han kallas! Vi får väl se. Jag vet att jag hoppade i myskläderna för länge sen och härnäst väntar något gott att stoppa i magen. Ha en fin lördagkväll kära ni! Puss, M.

Knit + Metallic

Kategori: Mode

Känns din helt vanliga stickade tröja lite tråkig? Släng på en kjol som den här, med skimmer eller paljetter! Makalöst tjusigt.

Goddagens! Igår blev det ändrade planer och min lediga dag blev helt plötsligt jobbdag till klockan 23.00. Och idag var det bara att gå upp med tuppen och jobba öppning! Måste erkänna att jag kvävt några gäspningar idag, hehe. Men nu sitter jag här med eftermiddagskaffet och mår lite gött. På kvällens schema står drinkplugg (måste träna upp snabbheten inför helgrusningarna i baren) och sen tror jag banne mig att jag ska unna mig en lite tupplur i solariet, skulle inte det vara lite skönt? Jo jag tror nog det. Puss, M!

Bombs Away!

Kategori: Mode

Voíla! Min grymma jacka. Såååå snyggt att fodret är orange!

Godmorgon små fågelungar! Jösses vad jag sov gott inatt, för omväxlingens skull. Fick vara ledig från jobbet idag, och det känns ganska ok tajmat! Inatt åker mina päron till Tokyo, och jag har en Att göra-lista att ta itu med (som alltid). Först ut är frulle, mani/pedi och sen en promenix. Hoppas ni får en tipptopp dag, vi hörs! Puss, M.