MATILDA OLÉN

Idag Vill Jag...

Kategori: Okategoriserade

-
... inreda med tulpaner, spana ut över en stad som utstrålar VÅR, skydda min bebis med Ted Baker, passa i hatt och dricka färskpressad apelsinjuce (cr-a-ving). Och jag slutar inte dregla efter en sånhär fluffig kjol.

Why Not Show Off

Kategori: Mode

Magkorta toppen är ett nytt ragg jag helt enkelt inte kunde låta bli att kladda på, trots det inte jättebraiga vädret. Vad tusan, det var bara att slänga på sig luddiga koftan så var det cool. Snaaart kan jag få ha den till kjol, precis som på inspo-bilderna jag bjussade på igår.

För övrigt har jag äntligen bokat tid hos frissan! Ett stort minus är dock att jag måste hålla ut till den 24 april... Jag som knappt står ut med frillan som det är nu. Typiskt! Men då har jag i alla fall något att längta till. Jag är så sugen på en förändringscocktail med layers och blondering som virke. (JA, jag skippar löshår till 110% nu för tiden. Man kan visst lära gamla löshårsjyckar att sitta, eller aa klippa).

Soon

Kategori: Mode

Hej sötnosar. Behandlar måndagen er bra? Min dag har varit lite halvkass, men håller humöret uppe ändå! Klicka in om ett liiiitet litet tag igen, så får ni se vad för kläder jag valde att starta veckan i. Puss, M.

Rock Cheap, Look Chic

Kategori: Mode

Den här söta necessären/clutchen/whatever kan du haffa bara du langar fram runt 50-lappen! Färgen är perfa. Från H&M.

Crop Top + Pencil Skirt

Kategori: Mode

Det här måste vara det absolut snyggaste jag vet - magkort topp och pennkjol! Ska utan tvekan haffa ett vitt set. Och ett svart. Och kanske nude? Kim Kardashian ROCKAR verkligen i just detta. Puss, M.

Weekend Snapshots

Kategori: Okategoriserade

SORRY för hemsk update. I fredags hängde jag bland fantastiska Lumene-produkter på Let's Dance, och igår budgetshoppade jag på H&M. Idag har jag haft P3 Dokumentär i lurarna och suttit på tåget till Dalarna. Av någon anledning har jag varit HELT SLUT hela helgen... Ikväll är jag himlans sugen på en feel good-rulle och något gott att smaska på. Har ni haft en bra helg? Puss, M.

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... boka klipp- och färgtid så mitt blonda ruffs blir lite vackrare, och vara klädd såhär skönt.

Last Weeks Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Perukstyling till en karaktär i Partaj... By me! / Räknar ner till sändning bakom kulisserna / Ännu en WOW-sko / Sjukt snygg jacka, lyllo grabbarna.

Godmorgon solstrålar! Ska stoppa frulle i magen och sen sätta eld på benen och rusa till tåget. Ska bli så mysigt att sjunka ner i sätet och susa lite med musik i öronen... Hoppas ni får en bra dag, vi hörs säkert när rastlösheten sätter in på tåget. Puss, M!

Rock Budget

Kategori: Mode

Det är ju nedrans lätt att drömma sig bort bland svindyra prylar, men rackarns vad skönt det är när man faktiskt kan lägga tassarna på dom! Fick en fråga om jag inte kunde visa lite billiga men ändå råsnygga grejor, så givetvis fixar jag det.

Från H&M: nagellacket (kolla fina färgen! Jag var sugen på ett redan igår om ni kommer ihåg?), pennkjolen (SÅ billig, SÅ snygg), vita toppen (sjukt bra bas men ändå med lite speciell struktur).
Från Gina Tricot: klänningen (spets är kanonhett), skjortan (rättare sagt: IT-skjortan!).
Från Nelly: Leopard-espadrillos (behöver jag ens förklara hur den här sköna dojan kan piffa upp ens dag? Måste nog ha dessa).
Bilderna: från H&M's beauty-sida. Superfin makeup som blir inspiration till våren/sommarens lätta sminkningar. Och sen - borstarna! Uuuuuursnygga! Hoppas det är någorlunda kvalité i dom också, i så fall 10 poäng.

Coffee Break

Kategori: Okategoriserade

Sådärja, då har jag landat på hemmaplan. Fyller på med koffein, planerar outfits och lyssnar störtskön musik. Är ni som mig och avskyr deppiga låtar - sök på "Feel good" på Spotify och lyssna på spellistorna som kommer upp! Bara massvis med pepp.

Kika in snart så ska ni få något ni bett om... Puss, M ♡

Take Fruit, Not Pills

Kategori: Okategoriserade

 
Hej gosisar. Sitter i skolan och smaskar på den här godingen. Önskar att hela Froosh-sortimentet fyllde mitt kylskåp varje dag... Idag haffade jag persika + passionsfrukt.


När jag kommer hem ska jag klicka fram en tågbiljett till imorgon, och sätta igång att packa väskan! Åker iväg tidigare så jag och Abbe hinner med att fortsätta stan-rundan vi började på i lördags, haha. Gud vad jag känner för att unna mig något ruggigt snyggt (men egentligen - när gör man inte?).

On My Mind...

Kategori: Mode

-
Idag vill jag bli bättre på att använd örhängen (kan inte släppa dessa från H&M!). Vill hitta en fin ögonskuggspalett efter att jag tappade min favorit i golvet (den här från L'oréal ser fin ut). Är sugen på att se körsbärsblommor i Stockholm och strosa runt avslappnat snygg i boyfriend jeans + magkort polo. Sen önskar jag att jag kunde hitta ett babyblått nagellack i min samling, men icke sa Nicke det måste införskaffas.


Men hallå på er! Tänk att solen och blåsten ska fortsätta bråkas på det här viset, aldrig får det bli varmt utan att hatten flyger av på köpet. Men ett "HURRA!" skrek jag rätt ut när klasskompisen smsade imorse och sa att det stod film på schemat. Rastlös fick man dock bli, eftersom att jag redan sett och diskuterat "Torka aldrig tårar utan handskar" och dessutom gjort ett STORT X antal dramaturgiska analyser... Tur att filmen är ett mästerverk som tåls att ses flera gånger. Jag har träffat Jonas Gardell (och hans Mark) och det är lite häftigt att ha pratat med han (dom) privat och sen se hans genialitet på duken. Han är fan-tas-tisk på alla plan!

No Biggie Being Veggie

Kategori: Okategoriserade

Idag har jag hunnit med en skoldag proppad med hårprov, Waynes-fika med tjejerna och min första veggie-måltid. Ta't lugnt kompisar, det är inget bestående! Jag och familjen ville bara testa något nytt, så plockade upp en sån där matkasse med endast vegetariska måltider veckan ut.

Måndag betyder tv-kväll (jag och papsen följer Musketörerna och Elementary) så jag ska strax slänga mig ner i soffan och lägga fötterna på bordet. Från och med imorgon så får det väl tamme tusan vara slut med matbilder, eller hur?! Ha en fin kväll nu.

Life Is A Highway, I Wanna Ride It

Kategori: Okategoriserade

Efter en middag + snack med pappa känns livet som en dans på rosor. Han är så bra på att ge mig perspektiv på saker och ting, och trollar så lätt bort prestationsångest och osäkerhet. Blir jag hälften av människan han är någon gång i livet så är jag mer än nöjd med det.

Ska avrunda min söndagkväll med långdusch och ompyssling (slog nyss världsrekord i slitenhet). Tidigare idag fick jag skratta och babbla med min fina vänner, så summan av kardemumman av min dag är att den har varit perfekt. Kommer somna med en så härlig känsla i magen... Jag twittrade för ett tag sen raden "Livet är så fantastiskt när man känner att man lever" och det har jag minst sagt gjort de senaste dagarna. Puss, M.

Bag, Pants, Top

Kategori: Mode

Efter många frågor...
Tröjan är från: Minusey
Väskan köpte jag på: Mango
Jag önskar jag bar: fina vita fladderbyxor istället för mysbrallor, haha.

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... vill jag inte göra något glamouröst alls. Helst bara slappa (men med stil såklart).

Lördagsgodis

Kategori: Mode

 
-

Ville bara kika in och slänga ett litet godisregn över er... Hur läckra är inte dom här clutcharna? Dyra som få, dock. Men ack så häftiga!!

Morning In Town

Kategori: Okategoriserade

Idag drog jag och Abbe in till stan, käkade frukost och spanade in godbitar (han hittar alltid dom grymmaste kläderna). Sen på eftermiddagen vinkade han av mig på perrongen, och jag sov som en stock hela resan till Falun! Och på stationen i Falun väntar världens bästa Néa och Diyar, som skjutsar mig ända fram till dörren. Åh, vad jag är glad att jag får ha så himla fina människor omkring mig... Alla är så fantastiska på sina helt egna vis. Blir alldeles varm i magen :-)

Jag har haft mina Massimo Dutti-klackar på, bokstavligt talat, konstant (alltså inklusive 15 timmar stående jobbpass) sen jag fick dom så mina fötter gråter! Därav - fotbad och soffläge. Hela långa kvällen, hihi. Ha en underbar lördag, underbara läsare! Puss, M.

Downtown

Kategori: Mode


Hej solstrålar! Hoppas ni har en fantastisk helg (det har jag!). I skrivande stund står jag och Albin och dreglar på Zara... Vi har hittat så mycket fint på stan idag! Kolla bara på outfiten som hänger på högra provdockan - får mig att vilja vara man.

Idag Vill Jag...

Kategori: Mode

-

... gå ut och ta en drink i detta.

(Sanningen är faktiskt den att jag ska ut och ta ett glas, men jag har inte turen att få klä mig såhär. Hoppas ni har en härlig torsdagkväll!)

MA-SSIMO!

Kategori: Mode

Igår damp två små drömmar ner på min dörrmatta. Världens absolut mest perfekta stövlett är i min ägo! Glädjetjut, lyckorus, eufori! Dom är från Massimo Dutti, som ni kan hitta på webben men även i Sturegallerian i Stockholm. Kan verkligen tipsa er om att springa in där nästa gång ni har vägarna förbi.

Här har ni extas-skriket: WOOOOOOOHHHOOOOOOO!!!!!!!!!!!

Last Weeks Snapshots

Kategori: Okategoriserade

Häng med mina favoriter i skolan / Tågåkande / SJ och deras förseningar... Värmde mig med Pressbyråns goda kaffe på perrongen / Min skohylla ser schizofren ut, high heels vs. Nike!

Godmorgon pinglor! Idag står Stockholm på schemat för mig igen! Håller alla tummar och tår på att tågen inte krånglar och jag kommer fram i tid. Nu skriker min mage FRULLE och jag tänker lyssna. Puss, M.

True Love Comes In A Box

Kategori: Mode

Bara kartongen och inslagningen får mig att skrika DIOS MIO (herregud på spanska)! Jag är så så svag för spanskt mode... Imorgon ska jag visa haffet of a lifetime. Utan en sekunds tvekan det bästa jag äger.

Annars? Ska koka mig en kopp te och börja packa väskan. Imorgon drar jag till huvudstadiga breddgrader. Sov gott charmtroll!

Vad Som Komma Skall (@ H&M)

Kategori: Mode

 
Lite godbitar ur H&M's S/S14 kollektion. Vissa är redan ute i butik, men andra väntar jag superivrigt på! MÅSTE ha: jeanskjolen, skorna, bikini nr 2 och 3, mörkblå toppen och kappan. (Oj det blev mycket).

Mornings...

Kategori: Okategoriserade

Highlighter från Peggy Sage.

Fy vilket uselt väder vi har, hörrni. Utanför mitt fönster är det rena rama stormen (så jag drog ner rullgardinerna). Just nu letar jag lite jobb till sommaren, och alldeles strax ska ni få kika in mina favoriter från en av världens bästa budgetkedjor. Vi höres gullnosar! Puss, M.

Kate Hudson for Lindex

Kategori: Mode

Imorgon smäller det! Kate Hudson-kollektion släpps på Lindex. Älskar dom här fyra looksen! (Alltså hur snygg är inte Kate?! W-o-w!)

Get It Or Regret It!

Kategori: Mode

Hur grym blir inte den här skor + klänning-kombon i sommar?

Kolla på det här jäkla fodralet! Wow, jäklars anamma! säger jag bara. Det står Läckert all over it. Hade haft ögonen på den här ett tag, men ville vänta till i sommar innan jag kamma hem den... Men icke sa Nicke sa universum, hux flux så var det erbjudande och 25% på alla klänningar. "Det är ödet" tänkte jag och överröste mig själv med JA-argument, haha. Nu hänger den så fint i garderoben och väntar snällt till vädret låter den andas utomhus lite. Och jag ångrar ingenting (kolla bara hur jag kollar på den med löjligt mycket kärlek i ögonen).

Inspiration Dose

Kategori: Okategoriserade

Så fort jag kom hem från skolan slängde jag mig ner i soffan med kaffe och några nya tidningar som ramlat ner i brevlådan. Nya ELLE älskar jag ALLT med - omslaget, innehållet, modellen (!!). Så snyggt! H&M-katalogen levererade snygga badkläder, ska visa er mina bikinifavoriter så småningom...

Ikväll står myskväll med tjejerna på schemat, men först ska jag visa mitt senaste köp! Den är ganska fantastisk, så spana in här snart igen. Puss, M.

Chic To Death

Kategori: Mode

Jag DOG snyggdöden när jag såg den här bilden. Hon är så chiiiic! Vill bara kopiera rakt av.

Kom på mig själv att vara på uruselt humör, ni vet när det känns som ingenting står riktigt rätt till. Vet inte om jag vill ha en kram, godis eller nytt namn + ny stad. Allt låter lite lockande. Behöver en dos av Stockholm och en tarmrensning av allt Falun. Idag vill jag långt härifrån... Nu ska jag höja volymen på min spellista på 2010 och skaka av mig lite negativitet. Ha en fin kväll ❤️

We Call It Monday

Kategori: Okategoriserade

Good morning angels! Vadf-n hände med vädret? är väl frågan på alla svenskars läppar idag. Tyvärr. Kanske inte kan kalla den här måndagen den ultimata starten på veckan. Tack och lov kammade jag hem ett par tåliga skor igår, mitt i alla vår/sommardojor! (Ta det lugnt, nu har jag skor till alla tillfällen och därmed köpstopp)

Jag ska göra mig iordning och springa iväg på ett möte kl. 13.00, sen är jag free for the night. Gissar på att det blir smoothie framför Pretty Little Liars. Men först - ett träningspass, på recept av sömn-doktorn. Och om det hade funnits en Beach 2014-doktor så hade han också vrålat på mig.

D.I.Y.

Kategori: Okategoriserade

Mitt favvo-lack är från Gina Tricot, en nyans i perfekt nude.

Godkväll gullisar! Behandlar söndagskvällen er bra? Jag har pysslat om mig själv och mina naglar rejält! Provade att bada tassarna i ett citronbad, som tydligen är ett kanonbra husmorsknep för att få dom vitare och fräschare. Jag har även städat hela våningen så den är helt spotless, bytt lakan och tagit långdusch. Nu är jag väl banne mig redo för en ny vecka?! Sov så sött allihopa. Puss, M.

Shoes 2.0

Kategori: Mode

Ett par sköna vardagsskor - catching! Seglarstilen är inte riktigt min favoritmelodi (så uttjatad) men med ett par marinblå loafers när solen skiner kan det inte gå fel. Tack tack tack Belle Shoes ❤️

Shoes 1.0

Kategori: Mode

Hur perfekta kommer inte dessa vara i sommar till ett par bruna ben och ett par dansande fötter?

För cirkus två veckor sen sprang jag på stan i Stockholm runt stängningstid (absolut sista minuten) och letade skor. Om några timmar skulle jag vara i en loge på Drakes konsert, och jag hade inte tagit med ett enda festplagg och endast vardagsskor! Panik.

Hittade dom här bedårande små klackarna, men kassörskan gjorde en världstabbe och stoppade ner en brun sko och en beige sko... Vilket jag märkte 30 sekunder innan jag måste springa till tunnelbanan. Haha, alltså världens jäkla oflyt! Nu när jag gick tillbaka till affären fick jag dock kanonservice och fick inte bara ett par sprillans nya klackar i rätt färg - utan fick peka ut ett par vårskor på köpet. Klicka in om ett tag så ska ni få kika på dom med!

Make It Two

Kategori: Mode

Godmorgon söndag! Tack för att du leverar en himmel som är HELT blå och kaffe med kardemumma i på morgonkvisten. Idag ska jag göra nytta som aldrig förr, ha en sån där effektiv dag.

Strax ska jag visa er mina nya dojor (och historien bakom dom...)! Båda två ä-l-s-k-a-r jag. Så, stay updated!

Directly From The Store

Kategori: Mode

Givetvis gjorde jag lite tid imorse innan tåget gick, att springa lite ärenden på stan... Ett viktigt ärende jag konstant har är att kika Zaras utbud. Fy sjutton vad värt det var att vara där runt 10-snåret precis vid öppning! Allt var vikt och hängt kanonfint och man behövde inte armbågas eller armbåga sig fram.

Här har ni 4 fantastiska godisbitar som väcker HA-begär så det väller om det! Jag fortsätter att utnämna Zara till min absolut favoritaffär gång på gång på gång på gång...

Top Notch

Kategori: Mode

Idag bär jag 3 favoriter - brillor från & Other Stories, klocka från River Island och läppglans från Clarins.

Halloj i stugorna! Just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe och varvar med att försöka packa upp bamse-väskan jag släpade med till Stockholm. Jag har alltså redan landat i Falun! Trots att snön kom som en käftsmäll så är jag glad att solen kämpar på, så jag får fortsätta bära glajor.

Jag hade en helt fantastisk dag (namnsdag till och med faktiskt!) igår... Det var så kul att få gå "back in business" och träffa alla gamla Partaj-kollegor och sätta fötterna på kontoret och sminklogen. Tjoho! vad det är roligt. Kvällen avslutades med skräpmat framför Wolf of Wall Street tillsammans med Albin. Det var så underbart så jag somnade 2-3 gånger, haha. Men då ska man ha i bakhuvudet att jag satte mig på t-banan 06.50 på morgonen och inte drack en enda kaffekopp på hela dagen...

You Got That Budget Think

Kategori: Mode

Har ni bara några få slantar kvar på kontot men ändå vill haffa något nytt till helgen, har ni här svinbilliga och svinläckra prylar från H&M... Allt utom hatten (som kostar 179:-) får ni pröjsa mindre än en hundralapp för! Det är vad man kan kalla RÅN.

Sen sist så har jag hunnit landa i Stockholm, catchat upp med mina roomies och nu är jag på väg till Baluba-kontoret. Idag står Partaj på schemat, hihi. Jag önskar er en strååålande start på helgen! Vi hörs! Puss, M.

Skipping Sunlight

Kategori: Okategoriserade

Nu ska ni få höra! Igår morse, när jag mötte Néa på väg till bussen utbrast hon "Vet du vad jag har gjort?! Bokat spraytan!" och jag gick lös och utbrast JAG VILL MEEED! tillbaka, haha. Sagt och gjort så traska vi dit efter plugget och var löjligt peppade. Har hört så spridda åsikter om hur resultatet egentligen blir... Och det vet jag ju i och för sig inte än heller, haha, men ska be Néa om en recension snarast!

Hon gjorde det i alla fall på Samsara här i Falun. Man fick gå ner i källaren där dom gjort det jättemysigt! Men det största plusset går till att det var superbra pris - bara 195 spänn. Tips!

Rockin' (?) Nikey

Kategori: Mode

Kolla bara vad dom är häftiga!!! Dom här dojorna sitter verkligen som gjutet på mina kompisar Emma och Jatou, men dom har ju skyhögaste cool-nivån båda två. Jag avskyr att jag är liten som en mus! Ska fråga dom om smakråd.

Jag har spenderat hela förmiddagen i solen och fått lite färg om nosen... Det var rena rama sommaren på min altan! Det är heltokigt hur mycket njutning jag kan finna i att ligga och bara låta solen bränna på. Next up är rump-pass och sen ska jag försöka klämma in en tjejträff innan jag sätter mig på tåget till Stockholm. Känner på mig att den här helgen kommer bli alldeles priiima! Vårväder i storstan är ju lite av det bästa som finns.

Ps. Kika inte lite senare, så ska ni få se vad min kompis testa på igår! Jag är också sugen på att göra det, hihi...

Got Stripes?

Kategori: Mode

Tänk vad mycket jag suktat efter den här toppen. Tyckte verkligen den var något extra utan att bli för mycket! Men jösses vad jag står och bara badar i beslutsångest nu. Den är verkligen magkort och inte i materialet jag trodde... Hm, krävs en liten funderare från min sida men vill ändå visa upp den för er! Tror ni jag skulle kunna rocka den?

Efter typ dödslängtan av trötthet hittade jag Billys i frysen. Jag gillar att äta nyttigt och ta hand om mitt lilla tempel till kropp, men satan vad skräpmat får det att kittla skönt i kistan ibland. Och vad pigg jag blev, haha! Variation är ju verkligen bäst på alla plan i livet, tycker inte ni? Puss, M.

Get Low!

Kategori: Mode

Till och med bekväma klackar är överskattat när det kommer till att jobba 12-timmarspass. Vill göra mig och mina fötter en tjänst och haffa ett par såna här (vrålsnygga) fotmasserare! Världens bästa Emma har låtit mig låna hennes för att få prova lite, så ser fram emot att få känna in dom hihi! Kruxet är väl att mini-jag med mina mini-anklar får alla skor att se bamse ut...

You're Cool If You're In School

Kategori: Okategoriserade

Hu-je-da mig vad jag är dötrött. Jag har varit uppe i varv hela dagen i skolan, och nu orkar jag verkligen inte göra en enda grej. Vi hade en liten invigning för skolans nya lokaler, vilket jag och tjejerna tyckte var superkul! Det är så sjukt hur mycket som hänt på knappt 3 år... När vi kom till Plusgymnasiet var vi cirkus 50 elever på 2 klassrum på en liten våning, och med bara ett program. Nu har vi fått fler lärare, fler elever (hur många som helst?!), fler program och två nya våningsplan. Emma började sjunga Drakes "Started from the bottom, now we're here" när vi gled in i dom sprillans nya grupprummen, haha! Men det stämmer ju så himla bra så vi borde spela den på studenten.

Vet inte om ni kan förstå, men jag är så himla nöjd över att ha varit en del av allt det här. Jag har tjatat på rektorn om mattor, lampor, tavlor osvosv, jag har gnällt på lärare, jag har pratat oändligt mycket om skolan/linjen på Öppna hus både i Falun och Gävle, jag har varit frågvis som en 5-åring och kräsen som en 50-åring. Och oftast har jag fått som jag/eleverna vill. Jag och några klassisar kom överens om att första året var absolut bäst. Trots att vi inte hade en möbel första skoldagen och levt i lite halvkaos och ofta byggkaos (kanske framför allt GY11-kaos! Lider med alla i vår årskull som hamna i den klämmen...) så var det bara så himla jäkla roligt när man ser tillbaka på det. Att få träffa nya tjejer från hela landet, att få vara med och forma skolan, att få starta upp den första Stylist-linjen i Dalarna. Det är grymt. Jag kan rekommendera alla att börja på en liten skola, känslan är svårslagen trots att man hamnar i luven på varandra då och då. Det vi treor på Plus fått varit med om tycker jag är lite som ett roligt äventyr, hihi! Och jag hoppas skolan lyckas behålla den där hemma-känslan så ettorna och tvåorna (och resten av alla klasser i framtiden) får smaka på den... Mitt första och bästa tips är att INTE tacka nej till t.ex. Lucia-tåg och teaterpjäser osv. Jag var så sinnessjukt engagerad i skolan innan förra vintern, och det gör hela skolgången så mycket roligare. Det låter riktigt nördigt haha, men vad tusan!

Hey Mr. Delivery

Kategori: Mode

Pling plong! sa det och så stod min favvo-snubbe i dörren. Han log och sa "Jahopp lite mer kläder", haha...
Vad jag fick för godbitar visar jag imorgon! Just nu finns bara en sak på listan och det är MAT.

Future So Bright Gotta Wear Shades

Kategori: Mode

Hallå på er! Tack och lov var min lilla humör-dipp från igår inte speciellt långvarig. Idag fixade solen och solstrålen Emma så jag blev på topphumör! Jag har varit sjukt effektiv i skolan och planerar att fortsätta så resten av dagen, med bland annat ett rump-pass på Att göra-listan... Hihi, vi får se hur det går och hur JAG går imorgon!

Jag är inte den första som påstår att det är VÅR i luften haha, men jag är så förbaskat glad över det! Liksom idag slängde jag på mig solglasögon för första gången, vet ni hur mycket jag längtat efter det?! Mina favoriter haffade jag på & Other Stories i Stockholm förra året. I sommar ska jag nog satsa på att lägga vantarna på ett par med rött spegelglas. Läckert!

Enough Is Enough

Kategori: Okategoriserade

Hej alla hjältar där ute... Känns supertråkigt att skriva att jag helst drar täcket över huvudet ikväll, men tänker inte ljuga och antyda att det skulle vara annorlunda eller bättre än så. Det är så typiskt att dagar som börjar helt strålande ska bli såna uppförsbackar. När en dörr stängs öppnas två andra brukar man säga, men just nu känns det som att när en dörr öppnas stängs två andra. 

Jag önskar jag var mer än människa och kunde dela på mig och sprida ut alla Matildor över jobb, skola, träning och fritid m.m. Jag önskar jag kunde fokusera på en grej istället för att jonglera alla de viktigaste sakerna i livet, jag önskar jag inte var tvungen att lova saker och jag önskar att folk var mer empatiska, men framför allt önskar jag att jag kunde räcka till. Jag är 100% människa men inte mer, det är inte rimligt att jag ska lägga ner 110% i allt jag gör. Jag gör misstag, jag blir trött, jag tappar lust och jag kan bli sårad. Precis som vilken annan människa som helst. Livet blir jäkligt knepigt så fort vi ska börja mixtra med uttryck som "att ge 200%", för har man gjort det en gång förväntas man göra det konstant. Inte kan man väl gå från 200 till typ 60 eller hur? Man kan inte gå till samma skola, eller samma jobb, i 10 år utan att få säga "Nää idag är jag trött så in i baljan!" någon gång. Man är inte en sämre människa för att man inte somna i tid eller inte hann med morgonkaffet och därmed kanske hamna på en 60%-nivå. Det alla medmänniskor måste förstå är att man gör det man kan med redskapen man har! Jag kan inte bygga en koja utan spik, och jag kan inte göra ett två timmars gympass utan mat i magen, till exempel. Vi alla gör vårt bästa efter vår egen förmåga, och den varierar från dag till dag.

Idag vill jag påminna både er och mig själv att vi kan vara fantastiska utan superkrafter... Vi är 100% människa och 100% är helt perfekt. Mer kan vi inte bli, mer ska vi inte vara och mer kan ingen annan kräva av oss!

God Damn It You're The Shit

Kategori: Mode

Tjoooohoooo! Äntligen, äntligen, äntligen har jag skickat in den där sablans litterära uppsatsen på sju sablans sidor! Och f.d. läraren Pappa utbrast "Jättebra!" över min diarréliknande analysdel. Jag känner mig skitbra.

Just nu sitter jag och sjunger med i 1D-låtar och har precis klickat hem dessa tu... På jobbet skall jag bära svart men jag tänjer lite på reglerna och slänger in lite vita ränder också. Det är jag värd!! Haha. Nu jävlar rockar vi fett imorgon allihopa, bara kickin' Monday's ass! Sov som små änglar.
Puss, M.

Coffee + Cake

Kategori: Okategoriserade

När mina päron drog till sommarstugan igår lämnade dom kärleksmums hemma... "Hurraaa!" säger jag, hihi! Har lyxfikat framför tv:n idag, och bara fortsatt med den där livsnjutningen jag babblade om igår.

Men nu ska jag kavla upp ärmarna och ta tag i lite städning och plugg! Hinner jag bli klar till ikväll ska jag beställa hema något fint till mig själv. Jag är all about dom där morötterna, haha. Puss, M.

Seeing The Light

Kategori: Mode

Tänk när man får gå runt såhär varenda dag! Shorts och ljusa nyanser, mmm... Jag tänker på vita och beiga outfits i sömnen till och med. I vår blir största utmaningen att lära sig att träffa munnen och inte kläderna när man käkar!

Wait For It...

Kategori: Mode

Kika in imorgon! Ska visa en outfit jag vråldiggar.

Enjoying Life

Kategori: Okategoriserade

Jäklar vad jag och tjejerna njöt av livet igår! Babblade, åt, drack, dansade och sjöng hela natten lång! När jag landade i sängen kände jag mig sjukare än sjukast, men som tur var var det bara tröttheten som spökade. Idag mådde jag bättre igen!

... Och vilken dag jag haft idag! Älskar livet som livsnjutare, haha. Började dagen med solning på altanen med frukost och podcast i öronen, fortsatte sen med lunch framför feel good-film, en tupplur och härnäst ska jag fixa lite blogginlägg och sen göra en fet middag till mig själv och fortsätta livsnjuta med mig själv framför Mello-finalen. Hur grymt låter inte det?! Haft en riktigt go känsla i hela kroppen idag, tänk vad lilla solen kan göra ❤️

Preppin'

Kategori: Mode

Åh vad det ska bli skönt att få klä på sig riktiga kläder och sminka sig! Allt sånt där blir dubbelt så roligt när man varit sjuk. Ska även debut-bära den här "nya" toppen från Topshop. Den har legat oanvänd i lägenheten hos Albin i Stockholm sen i julas, haha! Jag bär verkligen aldrig rött, så jag hoppas inte det här blir helknas när jag sätter på mig den...

Jag taggar igång min sega knopp och kropp med lite nya grymma låtar i min Soundcloud-lista. Taylor Swift blir tydligen asgrym med lite plingplong-ljud! ;-) Hoppas ni får en grym start på helgen! Puss, M.

Because I'm Happy

Kategori: Okategoriserade

Hallååååå på eeeer! Lyckorus idag, för jag har ingen feber för första dagen på vad som känns som en miljard år! Igår fick jag ett samtal från en kompis i Stockholm och en timme senare hade jag skickat in 2 inlämningsuppgifter, och efter det fortsatte jag med 2 till och sen kämpade jag mig igenom nästan en hel rapport! Helt sjukt vilka motivationsrus man kan få ibland. Men det var nog ändå ett klokt val att stanna i Dalarna igår, mina bihålor känns som dom blivit slungade med slägga.

Tjejgänget har planerat en tjejmiddag ikväll i flera veckor, som jag fått lov att tacka nej till pga Let's Dance (kan alla bara sluta festa och ha tillställningar på fredagar!!!) men nu håller jag alla tummar och min trasiga stortå på att jag är pigg nog att vara med! I så fall vill jag bomba er med bilder imorgon! Nu var det sådär jättelänge sen ni fick outfit-bilder... Kommer ni ihåg den här från i höstas? Saknar mitt hår, min bränna och extasen över att kunna gå barbent i september!

Two Little Wishes...

Kategori: Mode

Åh vad en väska kan göra en helt outfit. Piffa upp och klä ner. Älskar att det bara krävs att man slänger på sig en liten skönhet på axeln för att se stylish ut... Dessa två får mig att tro att jag kommer dö om jag inte haffar dom. Obsessed!
Xoxo, a bagaholic.

Rather Dance Than Rehab

Kategori: Okategoriserade

Hello beautifuls... Hur mår ni? Gissar på att de flesta 95orna har lite baksmälla, hihi. Tänk att det är 99 dagar till jag står där och spiller på min vita klänning och snubblar på klackarna.

Jag har aldrig haft problem i skolan eller tvekat på om jag skulle klara alla kurser osv, men iår har jag verkligen känt av den där tyngden som många andra bär på... Kanske just för att jag har så många bollar i luften och fått så mycket möjligheter (som är waaay roligare än skolan). Det är så jäkla svårt att behöva säga meningar som "Jag kan tyvärr inte vara med på inspelningen, jag har prov i skolan" eller "Tack för erbjudandet men jag har tyvärr mycket i skolan i veckan". Därför vänder jag ut och in på hela min skolgång, och dealar fram lösningar som aldrig förr. Resultatet blir dock att man i princip aldrig har en ledig dag... Så det jag längtar efter den 13 juni är att kunna säga att jag klarade skolan med betyg i alla ämnen, höll ett UF-företag rullande samtidigt som jag under hela året pendlat till Stockholm för att leva drömmen. Fyf-n vad grymt!!!!

Nååja, jag sitter och känner efter så in i vassen - Let's Dance imorgon eller förkylningsrehab? Jag är på bättringsvägen men det rinner i ögonen och febern åker bergochdalbana... Tänk vilken katastrof om jag dyker upp imorgon och lyckas smitta hela dans-gänget! Skulle ta mig sjutton sabba allt, det är ju så himla lätt för folk i såna där produktioner att snappa upp en liten förkylning (finns det något år som det inte hänt?). Usch vill inte ens tänka på det! Vill beat the crap out of this jäkla sjukdom nu!

This Kind Of Dating Sucks

Kategori: Okategoriserade

Morsning korsning! Väljer att inte säga "godmorgon" för min morgon har ju varit precis tvärtom. Däckade jättetidigt igår och vaknade sjukare än sjukast imorse. Lagom till Studentkick-offen ikväll, och Stockholm imorgon... Så TYPISKT!

Så istället för skola, förkula och en massa dansande så ska jag istället köra speed dating mellan soffan och sängen hela dagen. Finns ingen som helst romantik i det, och inte en enda fjäril i magen ger det mig. Avskyr dejtande. Skönt att en fet frukosttallrik ingår... Visst ser det ganska smaskigt ut? Puss, M.

White Knit W/ Print

Kategori: Mode


Trötthet, halsont, migrän och hunger (inte ett rätt!) gör att jag i skrivande stund känner mig helt dödförklarad. Fy tusan i skogen vad kroppen kan strejka ibland... Önskar jag kunde knäppa med fingrarna och få kroppen att må 110%... Just nu vill bara slänga ner mig i soffan och bli ompysslad.

Haffade den här urfräscha tröjan som plåster på såren. Så himla fin!! I lördags köpte jag ett par nya klackar som skulle passa himlans bra till, så kan knappt vänta tills jag får visa dom tillsammans hihi. Puss, M.

Monday Means New Week

Kategori: Okategoriserade

I lördags var det någon donna på krogen som tyckte det var en bra idé att stampa klacken på min tånagel (kanske får skylla mig själv som spenderar så mycket tid med att svänga på rumpan på det knökfulla dansgolvet, haha). Det resulterade i alla fall i att jag på söndagsmorgonen, när jag hör att Albin är på väg till jobbet, ropar på han med världens hesaste röst och ber han kolla varför i hela friden det gör så rackarns ont i min tå... Han drog bort täcket från min fot och säger "Ja Matilda, det här gör ont". Det här låter äckligt men min tånagel var helt kvaddad, haha.

Sååå, idag trampade jag runt som en krympling med lindad tå och för stora UGGs! Lägg på lite för lite sömn som sätter sig som en stor skylt i mitt nylle. Härliga måndag. Men har fått hängt med min tjejer och det är tusan GULD. Och GULD 2.0 är mina päron som kan skratta åt när jag gör bort mig. Och när man tvekar på sig själv så är det något speciellt med att höra "Det bästa du kan göra är att vara dig själv" från Daddy Doo. Då känns det som en bagatell att man inte är en hundraprocentig favorit hos alla. Jag gör ju det jag kan och det duger egentligen gott och väl.

Best.Weekend.Ever.

Kategori: Okategoriserade

Min helg i bilder! Tänkte verkligen på att försöka fota mer än vad jag brukar göra, hihi.

Innan man hann säga "Hej helg!" så var den ju slut! Och Stockholms-visiten var över. Efter en minst sagt händelserik helg så är jag tillbaka i Dalarna för företagspresentation, möten och slutprov. Redan på torsdag är det dags för huvustaden igen och på fredag landar mina osmidiga fötter på Let's Dance-golvet igen. Det var verkligen så himla himla roligt att vara med i fredags! Direktsändning-adrenalinet hos alla är verkligen något alldeles speciellt.

Ja men helgen innehåller ju lördag och söndag också... Helt sjukt spontant blev jag och min kusin Johanna inbjudna till en loge med fri bar på Drake-konserten i Globen. Därefter ramla vi vidare till en efterfest på Solidaritet Arena och någon gång på morgonkvisten slängde vi oss in i en taxi barfota och därefter rätt ner i säng med fnitter och ont i fötterna. Det är fanken inte en tråkig stund med Johanna, haha! Hon är verkligen världens härligaste och framför allt snyggaste tjej (känner mig som den fula ankungen i släkten Olén bredvid henne).

Inte helt förvånande spenderade jag söndagen med kebab och Grey's Anatomy i sängen tills jag tog tåget till Falun sent på kvällen. Förstår ni nu varför jag har varit världens sämsta bloggare?? Nu ska det dock bli bättring. Puss, M.