MATILDA OLÉN

Quality Time

Kategori: Okategoriserade

Hej godbitar! Kolla vilket gott käk Frida bjöd mig på idag?! Hur bra är inte den tjejen. Idag har vi spanat in nya Vero Moda-butiken och fyndat lite, och just nu sitter vi och bara myser och umgås i hennes lägenhet. Hon har varit i Indien i 2 veckor och det är SÅ in i bomben skönt att få kramas med henne igen!!!

Nu flyger Hanna och Néa in genom dörren! Jag hoppas alla är superdupermyssugna, hihi. Vi hörs! Puss, M.

Raise Your Glass

Kategori: Okategoriserade

I söndags hängde jag och mina päron på Ikea. Hur grymma är inte dom här glasen vi fick med oss hem? Pax för att dom hänger med mig i flytten!

Best Things In Life

Kategori: Okategoriserade

Here it is - det absolut godaste mina smaklökar vet just nu! Macka med pesto, spenat och tomat. Och gärna en kopp te (mest för mysfaktorn kanske). Busenkelt och supersnabbt! Sen bör jag kanske bryta den där vanan att jag inte kan sitta och bara äta, jag måste typ kolla Grey's samtidigt. Multitaska konstant liksom.

Idag har jag tagit tag i lite viktiga grejor (hurra!) och hängt med bästa Néa. Blivit kramad och bjuden på mat, det måste ju vara livet i en liten ask hihi.

Sleep Tight

Kategori: Okategoriserade

Vill kika in och säga natti natti till er... Imorgon ska jag visa er mitt absoluta favorit-mellanmål. Bered er på att bli hungriga!
Puss, M.

En Tisdag Lik En Måndag

Kategori: Okategoriserade

Goddag fina och, framför allt, trogna läsare! Ni förstår inte oturen som förföljt mig de senaste dagarna, och är förklaringen till kassa uppdateringen. Vårat internet har nått bäst före-datumet ännu en gång (har därmed liksom NADA surf), och hela dagen idag har vi knappt haft någon el i huset! Men för att se det positiva - jag har lärt mig byta proppar, haha.

I helgen hängde jag och Carro en hel del, och SOM den där tjejen ger mig träningsvärk i magen. Idag har jag försökt kurera mig mot migrän och enorm trötthet... Känner att jag behöver fylla livet med massa positivitet. Typ som vårmode och goda drycker.

På Mina Naglar

Kategori: Mode

... hittar ni det här mullvadsgråa från Depend! Gärna med lite glitter på ringfingret.

A Quick Peak

Kategori: Mode

Fick hem den här asfräna idag! Dock har jag ju lovat mig själv att trappa ner på den här Bylsiga tröjor-grejen jag jämt håller på med... Regel numero uno är ju att bara acceptera att vissa trender klär man helt enkelt inte i. Och en XS ser lätt ut som en XL om man är envis och fortsätter dränka sig i sneppet för stora grejer. Näe, den får nog gå vidare till någon annan den här.

Idaaaaag är det freeeedaaag! Den ena av mina päron ska ut på festligheter och den andra håller till i London... Ja men jag styr väl en mys-kula hemma hos mig då. Klart slut, fredagstjut.

Afternoon Delight

Kategori: Okategoriserade

Hur fin är inte den här tekoppen? Liksom elefanten?! Vill bara att den ska hoppa ut i 3d så jag kan klappa den. Längtar tills jag får min egna lya och kan fylla köksskåpen med såna här te-hinkar. Mysfaktor 3000. Skulle börja säga "Vill du komma över på en kopp te?" stup i kvarten.

Jag har ÄNNU ett paket på posten att hämta, ärenden att springa och uppgifter att göra... Och det slutar med att jag sitter och dricker te och pillar med nagellack hit och dit med mamma (eller "pillar navelludd till naveln blir infekterad" som vi skratta åt idag på tv:n). Den spontana kvalitetstiden kanske ändå är den bästa kvalitetstiden. Ni vet när man inser, efter man börjat med något, att det var precis det man ville göra!

Nu ska jag veva ihop en smoothie, och sortera upp mina smycken som ligger i en hög på golvet efter att mitt smycketräd rasade ihop och gick sönder. (Om ni tycker det är klantigt att paja ett smyckesträd så ska ni höra vad jag lyckades med efteråt när jag skulle laga det... Limmade fast det i köksbänken. Bra Matilda).

Coat

Kategori: Mode

Jag hade ett riktigt shoppingrus för flera veckor sen och nu börjar leveranserna trilla in - Julafton 2.0! Den här fina kappan blir bra när det blir liite mer plus i luften.

Wait With My Heart On My Sleeve

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon gullnosar! Jag har umgåtts med mina fina vänner Carro och Néa, och la bloggen lite åt sidan igår. Men det var inte utan att jag tänkte att jag egentligen vill in och uppdatera er lite, haha! (Trots att mitt liv inte är superduperhändelserikt för tillfället, hehe).

Trots att allt är jätteljust och fräscht ute så blir jag hjärtekrossad när jag kollar ut och inser att min kära vår kommer dröja sate. Jag är en sån himla väder-människa! Livet är lätt när solen skiner, så är det bara. Borde flytta till ett varmt ställe.

Just Nu:

Kategori: Okategoriserade

Sitter i skolan och gnager på en rapport. Vill ha eftermiddagsfika!!!

Min Kompis Dagmar

Kategori: Mode

Tack världens bästa mamsis och papsis för den sena men fantastiska julklappen!

Är den inte fin?! Min lilla Dagge. Ser den tillsammans med skinnbrallor på vintern, min gråa knytkjol på våren och vit jeanskjol på sommaren. Passar ju liksom året om. Haff of a lifetime!

I Love... Hunkydory S/S14

Kategori: Mode

VAD fin den här kollektionen är! Vill slänga ut hela sommargarderoben och bara ersätta allt med dom här plaggen (nästan). Den där fjäderjackan pillade jag på på Pressveckan, ni förstååår inte hur fin den är irl. Finns även en svart klänning med knytdetalj som jag dör Den perfekta lilla svarta-döden för. Håller alla tummar och tår på att jag kan lägga vantarna på den.

10 Point Weekend

Kategori: Mode

Har ni haft en härlig helg?! Det har jag. I fredags blev det spontana festligheter med Carro och Hanna (invigde den här fina rosa!), och igår var det myskväll hos Emma.
 
Nu laddar jag upp inför Sverige-match! Puss, M.

Twist & Knot

Kategori: Mode

Nu var det väl på tiden att jag visar upp den här fina klänningen som jag köpte redan i höstas! Använde den på Körslagets slutfest och Balubas (produktionsbolaget) julbord. Har fått miljarder komplimanger och frågor om den, så det är en riktig 10-poängare!

Get App

Kategori: Okategoriserade

Ni har frågat vilka min favvo-appar är på luren, och nu har jag äntligen tagit tummen ur rumpen och ska tala om det! (Ni får tjata på mig om jag glömmer era frågor ibland, mitt huvud är så virrigt vet ni!)

Weheartit: Det här är guld när jag blir rastlös, att bara få sitta och scrolla i all evighet är nemas problemas. Om ni vill följa mig heter jag matildaolen där!

Yogify (EA Sports): Min omtalade yoga-app! Börja med dom lite lättare gratis-passen, och köp sen lite svårare när du känner att börjar på grepp på det.

Seven: 7 minuters träning - varje dag! Luren plingar till och frågar "Do you got 7 minutes?" och då kan man ju inte säga nej. 7 minuter kan vi alla avvara varje dag för att få lite extra energi.

Picfx: Roliga filter till din iPhone-konst!

Peppapp: Har snackat om den här förut men den är verkligen mysig. Välj vilket peptalk du vill ha (t.ex. Måndagsmorgon, När du fått kritik eller bara Självfötroendeboost?) och bara lyssna.

Polyvore: Mitt andra beroende efter Weheartit... När rastlösheten slår till så kan jag sitta och klippa och klistra ihop kollage i evigheter.

Sleep Cycle: Lägg mobilen vid sängkanten och låt den analysera din sömn - du får reda på ALLT. När du var i djup sömn, när du vaknade, hur många timmar du sov etc etc.

Sen har jag givetvis Blogg.se, Instagram (där heter jag matildaolen), lite olika onlineshoppar, alla Stockholms taxi-appar, Dalatrafik, SL, Onlinepizza, valutaomvandlare osv. Jag har laddat ner lite flera tränings- och må bra-appar, så när jag fått ett hum om hur dom funkar så lovar jag att ge er en recension, okay? Ni får gärna tipsa mig också, jag är faktiskt riktigt dålig på att hitta i app-djungeln!

Think Pink, Order Pink

Kategori: Mode

"Det går fort i hockey!" brukar man säga när livet inte bromsar i svängarna. Min plånbok skulle kunna vråla samma sak just nu... Den här godisbiten är på väg hem till mig. Hoppas bara den sitter lika läckert på mig! Ikväll ska jag göra sjuhundraelva sit-ups så jag slipper känna mig sådär mag-obekväm.

Nu ska jag njuta av några minuter Grey's och en vattenflaska (försöker detoxa! I mitt fall är det att dricka extra mycket vatten typ, haha. Odiciplinerad jäkel). Vi hörs imorgon, gullefjun! Godnattis.

Tie The Knot

Kategori: Mode

Äntligen fick jag lägga tassarna på den här kjolen, den har ju gått som smör i solsken sen i höstas! Visserligen har jag ju spanat i Stockholm där alla tjejer mördar stångas som tjurar på affärer som GT, haha... Tycker grått är så fint med bebisrosa, så nästa grej jag slänger slantar på blir nog en rosa stickad sak. Sounds good?

Idag har jag migränen from hell... Men, förutom att ha haffat kjolen K, har jag äntligen hittat en vinterjacka i min storlek (detta är mission impossible) så jag är inte speciellt grinig ändå hihi. Jag tänkte fira med manikyr, Sverige-vinst i EM, plugg och något riktigt smaskens!

Nu kan vi börja räkna ner till helg, mina små stjärnor. Är ni excited? Puss, M.

Dreams That Got Away

Kategori: Okategoriserade

FYFAN vad jobbigt det är att vakna upp ur en dröm där 1D-Zayn är tokkär i mig. Förstår ni vilket antiklimax att leva i total eufori och sen vakna upp och inse att man är i fula Verkligheten? Haha, SÅ jobbigt läge...

Idag har jag lovat mig själv att köra det jobbigaste träningspasset på länge. Igår satt jag och kollade på när Sverige spöade Montenegro och fick sånt spring i mina gamla stegisättningsben. Min högsta dröm för några år sen var att få lira handboll på elitnivå, men sen la jag bara av. Klappade ihop hela handbollspaketet. Och det ångrar jag varje gång ett VM eller EM är på gång på tv, haha.

Förresten hörrni! Klicka HÄR för att läsa garderobsreportaget jag gjorde med Elin Östman, hos snygga Hanna Uggla. Jag skötte intervjun!

Kärleksört, Jasmin, Vanilj

Kategori: Okategoriserade


Kolla vilka fina doftljus mamma kom hem med. Frida har tända ljus i sin lya 24/7, och efter att ha hängt där 24/7 är det svårt att släppa mysfaktorn.

Jag är precis på g att ta tag i lite vettiga grejor, som att städa och typ klicka hem något snyggt. Alla som haft en bra måndag - räck upp handen! (Jag har båda mina nere i backen).

Waiting For Delivery

Kategori: Okategoriserade

Jag hade planerat att ha på mig min nya kappa idag, men den har inte ens landat i posten än... Är det inte typiskt när det känns som leveransen ska komma på fredag och sen får man vänta ända till måndag? Kan inte någon fixa det här så posten kommer på helgdagar? Tänk vad leveranskillar skulle bli populära om dom plingade på hos tjejer med klädpaket i händerna en lördag. Jag skulle till och med vara villig att ge en puss på kinden till 'an.

Idag har jag hängt i sporthallen och kollat handboll. Imorgon sätter EM igång, och det spritter i kroppen på mig!!!

Weekend Breakfast

Kategori: Okategoriserade

Vardagslyx i all ära, men helglyx är ju något alldeles extra. Frukt är det enda som går ner i min mage på morgonen och det är så skönt att ha tiden att skära upp, blanda, mixa och tugga i sig i lugn och ro.

Jag gissar på att ingen missat att det är snö så långt ögat når?! Är SÅ bitter, haha. Jag satt ju här och väntade på vår. Min kropp vägrar gå ut i minusgrader, och det gör ju livet sneppet tråkigare på vintern.

Lights Off

Kategori: Okategoriserade

Igår kväll satt jag och kämpade med en inlämningsuppgift när min lur plötsligt börjar vibrera. I andra änden hör jag Carro: "Äh Malle, ska vi ner på stan och ta en drink eller?". Gissa vad svaret blev, gissa hur snabb en ung kvinna som jag kan göra sig iordning och gissa vilken härlig kväll vi fick till.

Behöver jag säga att jag inte varit så aktiv idag? Tog nyss världens längsta bad och skrubbade bort femton lager hud. Idag går jag all in på att pyssla om mig själv.

@ HairShade

Kategori: Okategoriserade

Gissa vilken punkt på Att göra-listan jag tar itu med för tillfället? Min meterlånga utväxt. Sitter på HairShade och blir bortskämd som aldrig förr (vi snackar världens godaste latte och huvudmassage som tar en till himlen). Visst har dom häftig inredning?

Alla helgens planer har gått upp i rök och det enda jag kommer på att göra en fredagkväll är att lägga mig i badet och nöta Grey's. På söndag åker min andra halva Frida till Indien och jag saknar tokfia redan...

Don't You Know I'm Human Too

Kategori: Okategoriserade

Hej på er finisar. Mitt förra inlägg var tidsinställt och det var så himlans härligt att klicka in här på bloggen idag och få se den där fina klänningen igen. Tycker verkligen den är GORGEOUS och speciellt med ett par lite klumpiga klackar och brunbrända ben.

Just nu sitter jag och är effektiv i skolan! Som jag sa för någon dag sen; "tänk vad man kan när man vill". Mina lärare har en tendens att dyka upp så fort fingrarna klickar in på en onlineshop eller bloggen, så någon av dom står väl runt hörnet i skrivande stund... Bäst att klicka X fort, hihi. Puss, M.

White Dress-Need

Kategori: Mode


Okay, här har ni världens bästa tips om ni tok-letar för en klänning till studenten! Skulle inte tveka en sekund att norpa den om inte jag redan hittat min... (psst, den är lite snarlik)

Den ligger nere på kanonpriset $40.00, så SKYNDA FYNDA! Ni hittar den på www.runwayscout.com.

Instant Karma

Kategori: Mode

Är det inte himla upplyftande att märka att man gör bra beslut? Det gjorde jag idag och det lönade sig med en gång - när jag kom hem från skolan låg ett litet paket klädlycka och väntade på mig. Hur fin är t.ex. inte den här toppen i min favoritfärg?

Conor Maynard fyller mina öron och jag ska precis tagga ner med lite yoga. Jag är snart en riktig yoga-guru, haha. Men kan så varmt rekommendera det. Speciellt till människor som jag som behöver stressa ner och rensa tankarna ibland, hehe.

If I Got You Wrong, My Bad

Kategori: Mode

Åh vad jag saknar att kunna gå i klänning och bara ben. Acne har gjort världens.snyggaste.kjol som jag ska haffa i vår, så så fort solen kommer fram bränner jag upp alla långbrallor. Är ni med mig på den?

Ikväll ska jag se 100-åringen på bio med mina päron och sen ska jag hem och rulla ut Yoga-mattan igen. Man sover så gott efteråt och jag kan behöva all sömn jag kan få om jag ska orka pallra mig till skolan efter sån här lång ledighet. Jajamensan ni hörde rätt, nån vecka framöver tar jag tag i skolarbeten här i Falun. Jag måste ju ha en examen om jag ska kunna fortsätta leva livet i storstaden, som ni så snäll påmint mig om några gånger! Hihi.

Ha en fin kväll nu, puss.

Make It Orange

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon gullnosar! Min dåliga uppdatering igår skyller jag på Frida Matsson, vi har för roligt tillsammans helt enkelt.

Imorse tog jag mig i kragen och gick upp före 09.00! Slukade en kaffekopp och sen ett långt yoga-pass. Tänk vad man kan när man vill! Jag har cravat apelsin sen julens Ris a la Malta, så sitter och smaskar på sånt gottis nu. Next up är att boka in lite grejer för kommande vecka. Vi hörs, M.

Life Lessons For Young Adults

Kategori: Okategoriserade


Läxor till nästa år:

BRA SAKER kommer till dom som JOBBAR HÅRT, bra saker händer när man är SANN MOT SIG SJÄLV, så länge man står upp för sig själv eller något/någon annan kommer man bli ogillad och kritiserad - lev med det, LE och VAR TREVLIG mot alla du möter (även ogillare och kritiker), var ÄRLIG mot både dig själv och andra, INSE VAD DU HAR och var tacksam i strävan mot något mer, låt inte dig själv eller någon annan skymma din STJÄRNGLANS (alla har den, tro mig, så HITTA DEN), MÖT MER människor, nöj dig inte med en KÄRLEK som bara duger, NÖJ DIG INTE med ett liv som bara är dugligt, ta alla CHANSER du får att lära dig något nytt, våga ÄLSKA DIG SJÄLV utan att förlora ett kryddmått ÖDMJUKHET, ge mer KOMPLIMANGER, TRÄNA och ÄT BRA för din egen skull, håll inte inne saker som BEHÖVER BLI SAGDA, köp inte ONÖDIGA SAKER, GRUBBLA INTE för mycket, gör varje dag till den ALLRA BÄSTA, vågra tro att framtiden kommer LÖSA SIG.

Laughing Out Loud

Kategori: Okategoriserade


Godmorgon solstrålar! Jag och tjejerna skrattade allvarligt talat flera timmar i sträck igår kväll och när jag kom hem mitt i natten kunde jag inte ens sluta ligga och småfnissa för mig själv i sängen.

... Vilket ledde till att jag sov till ca 12.30. Lite ångest över att jag sovit bort halva dagen, men vad tusan. Jag är pigg och glad och redo för vad helgen har att erbjuda.
Puss, M.

Day 2 Of 365

Kategori: Okategoriserade

Hej på er, har ni vaknat upp ur nyårs-dimman? Jag har knappt, haha!
Jag har skrattat så mycket med mina tjejkompisar över saker vi sa och gjorde på nyår. Och ikväll får jag nog skratta ännu mer på Carros lilla våffelkväll. Man kommer då alltid på något nytt som är värt att skratta åt! Sådär är det varenda gång med mina tjejer, vi är inte dumma, inte korkade, inte taskiga eller överdrivet oansvariga - men alla tankar som känns SÅ logiska just när man skålar in nya året, känns liksom ganska ologiska när vettet kommer ikapp dagarna efter. Och det är fantastiskt roligt.

Jag vill tacka mina allra bästa tjejkompisar för allt dom gett mig det här året, för SOM jag har behövt dom. Tack för alla kramar, alla gånger ni får sorgsna tårar till glädjetårar, tack för att ni får det att kännas helt okej att inte vara perfekt, tack för att ni tror på mig, TACK för att ni är systrar till mig. Tack för alla minnen från alla tidigare år, och tack för alla de kommande. Dom kommer bli helt magiska. Ni är det absolut bästa ♡