MATILDA OLÉN

Sneak On Fleek

Kategori: Mode

Glad Lördag, hörrni! Vad härligt det är med såna här dojor, som är sneakers och klack i ett. Jag och min komplex-längd är supernöjda. Annars? Spinner som en misse över bara känslan av LÖRDAG, lyssnar på go musik och donar hemma. Ha en grym helg! Puss, M.

U Were Wondering...

Kategori: Okategoriserade

Hur gjorde du för att hitta två lägenheter så snabbt? Det är väl ganska svårt i Stockholm? Kan du inte berätta hur du gick till väga från att du bodde i Falun till att du var helt på plats i Stockholm? För visst har du en ny lägenhet nu?
Svar JA, det är superdupersvårt att hitta bostad i Stockholm! Man måste vara lite envis och ha tålamod. Det hela började med att jag satt hemma i köket i Falun och var less på vardagen, klickade in mig på Blocket och slängde iväg ett x antal mail hit och dit... 24 timmar senare har två möjliga hyresvärdar nappat och jag bokade in en dag då jag kunde komma på visning. Åkte till Stockholm över dagen en vecka senare, var på två visningar och bestämde mig (efter många om och men) att tacka ja till den ena. Därefter var det bara att signa under ett papper, packa ihop sina prylar och flytta! I princip alla tycker jag är helt bäng i bollen som fixade boende i en annan stad över en natt och flyttade dit utan jobb (sanningen är att jag hade typ 1000 kronor på kontot också... Inte så välplanerat!), men "Det löser sig" har verkligen fått en helt annan mening nu, haha.

Dock trivdes jag inte riktigt som fisken i vattnet där jag bodde, så efter ett inte så långt tag började jag kika på nya läggor. Blocket är verkligen en ren chansning, man måste vara ap-snabb på bollen om man ska få tag i något vettigt! 95% är typ rum på tio kvadratmeter i en lägenhet med fem andra ute i Kista. Men då pröjsade jag en peng för att bli medlem på Bostadsportal.se och Bostaddirekt.se och på den sistnämnda sajten fick jag väldigt snabbt napp på den här lyan! Så det är absolut värt att lägga några hundringar på seriösare bostadsidor. Precis som första gången bokade vi ett visningsdatum och jag hoppade jämfota av lycka när jag fick det där "Du är vår nya hyresgäst!"-samtalet dagen efter!

Mina vassaste tips är väl att ha ett välförberett "Det här är jag"-mail där du skriver om dig själv (säljer in dig själv), försök att boka visning så snabbt som möjligt (för att slippa att fler hinner bli intresserade, sen är det bra att mötas och se hur kemin funkar och framför allt hur boendet ser ut! Ha förberedda frågor här, t.ex. Ingår internet? Närmaste mataffär/tunnelbanestation? Tvättstuga? Se till att få en klar bild av vad som ingår i hyran och inte, vilka prylar du måste fixa själv osv) och bra att ha i åtanke är att man inte kan vara för kräsen... Chansen är väldigt liten att du hamnar i en nyrenoverad trea på Odenplan som första boende.
Kan du inte berätta lite om ditt nya jobb? Så nyfiken, är det butik också? 
Mitt nya jobb är på ett sprillans nytt Wayne's Coffee här i Stockholm! Det ligger i nybyggda Tuletornen i Sundbyberg. Ska bli superkul att få vara med från alla första start! Jag har redan gått på kanonroliga utbildningar om allt mellan kaffe och service.

Hur jag sminkar mig och storyn bakom min tatuering drar jag en annan gång, det lovar jag! Puss, M.
 

Weekly Wishes + Words

Kategori: Mode

-
Godmorgon Måndag! Välkomnar den här veckan med minst sagt blandade känslor... Om några dagar står jag på mitt nya jobb, och det känns både superbra och superpirrigt! Men solen skiner mer och mer, jag kommer snart få tillbaka vettiga vardagsrutiner och jag har ett världsbäst umgänge - så livet är ju mer än OK ändå. Igår satt jag och Carro och delade storys från helgen och käkade pizza i parken, garvade och skrämde bort alla som var i närheten, och på kvällen pratade jag med en superduperfin vän som gav mig lite perspektiv på livet. Man ska aldrig kolla bakåt och älta, men det är så himlans viktigt att påminna sig själv om hur långt man kommit med tanke på vart man startade... Vi har alla våra hjärnspöken och dåliga erfarenheter men det finns inget moln som är så stort och mörkt så inte solen kan skina igenom <3 Gör något ni mår bra av idag!!! Puss, M.

Guess What

Kategori: Okategoriserade

Mobilfodral från Guess.

Hej Stockholm, hej Söndag! Det har varit kanonkul att ha sällskap med sig till Dalarna, men jöööösses vad skönt det var att landa här i Solis när det är sånt här grymt väder! Jag har slängt upp min packning och ska rusa in till stan och möta upp Carro. Ha en supersöndag! Puss, M.

Remember Me?

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon! Länge sen vi fick vila ögonen på en selfie här i bloggis eller hur? Ska bli lite bättring på det.

Jag har långduschat, hällt upp dagens första kaffekopp och ska försöka ta itu med packningen... Lika svårt även fast man ska vara borta i mindre än 48 timmar, haha. Vi hörs! Puss, M.

Drink To That!

Kategori: Okategoriserade

Har ni provat Finley? Världens bästa törstsläckare! Kommer hinka i mig en sån här härlig på tåget till Dalarna imorgon.

Tjenamors! Helgen blev prima ballerina, papsi förgyllde min måndag med thai-middag, tisdagen spenderades med mina favoritmänniskor och den här onsdagen blir en sån där tråkig packa/städa/diska-dag... Yesbox, imorgon bär det av till Falun igen. Puss, M.

Smelly

Kategori: Okategoriserade

Okay, tips på ingång! Vill ni att det ska lukta smaskigt konstant hemma hos er så löp och köp doftpinnar från Body Shop! Jag kör doften Pomegranate & Raspberry.

Psst... Ni undrar vad fanken jag pysslar med om dagarna? Väntar på att nya jobbet ska starta (berättar mer om det då). Jag må vara lite rastlös men några sabbatsveckor är aldrig fel!

Bling Is Everything

Kategori: Mode

Har inte visat er mitt fina armband... Tänk vit klänning och solbränna! (= WOW).

Morsning korsning! Igår tog jag ett eller två glas och en tequila och fnissade till läggdags. Dagens planer är inga alls så kommer förmodligen sluta med långpromenad och tvättstugehäng. Väldigt söndagigt. Vi hörs! Puss, M.

Today's

Kategori: Mode

-
Dör för dom här skorna! Är dom inte aphäftiga?

Godmorgon! Igår hittade jag universums vackraste promenadstråk! Tänk miljonvillor (läs slott), vatten, fina båtar, träd och blommor... Så strax ska jag ut och se hur mitt nya smultronställe ser ut i dagsljus. Hoppas ni har en toppenfredag! Puss, M.

Coffee O'Clock

Kategori: Okategoriserade

Kikar bara in för att önska er en helt öööööövergrym dag! Jag ska försöka träna bort min träningsvärk och tömma tvättkorgen en gång för alla. Puss, M!

Three U Need

Kategori: Okategoriserade

Vägarna förbi ett Apotek? Plocka upp det här; världens smarrigaste kroppsolja och grymma nagellack från IDUN.

Monstera

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon! Har äntligen stoppat lite grönt i min vas, vad tycks?

Lördagsgodis

Kategori: Okategoriserade

Hej på er! Först och främst - kolla vilken grym goodiebag jag fick igår på modevisningen! Tjejerna hade ordnat allting så så fint. Typ fem minuter efter lamporna tänts och applåderna tystnat satt jag och päronen i bilen, med Max-käk upp till öronen, på g till Stockholm. Vi landade här på Solis ganska sent så vi gick nästan direkt till sängs, och imorse var vi uppe (i mina ögon) tidigt och åkte och brunchade på Kringelgården. Världens mysigaste ställe! Sen tog vi en liten shoppingrunda och efter det har jag bara varit här hemma och pysslat.

Nu ska jag kila iväg och handla middag! Ha en fin kväll. Puss, M.

Levi's And Stuff

Kategori: Mode

Halloj! Efter att ha fått krama om Elin igår och lapat sol på altanen hela dagen idag är jag mer än redo att bila ner till storstan igen (abstinensen kommer rekordfort). Men först - modevisning. 

I'm Not In It For...

Kategori: Mode

Ta en liten tjuvkik på dom här kritvita, hypade och alldeles alldeles underbara dojorna, som låg fint och väntade på mig när jag klev innanför dörren hemma hos mina päron. Dom har suttit klistrade på fossingarna sen dess!

Godmorgon! Solen skiner äntligen här i Dalarna och jag håller tummarna på att jag kan spendera hela långa dagen i solstolen. Är det verkligen mycket begärt? Har faktiskt poddar att lyssna på, böcker att läsa och D-vitaminbrist, sprillans ny olja att smörja in mig med och yadayada. Nu när Gud har läxat upp mig en del på seanste tiden tycker jag att han kan cut me some slack, eller hur. Puss, M.

Dots & Tassels (& A Story)

Kategori: Mode

Morsning korsning! Ni skulle bara veta vilken historia min nya fina blus har bakom sig, den var nämligen ute på en mindre turné innan den fick landa tryggt i garderoben... I söndags glömde jag min lilla klant den här påsen på Saltsjöbanan! Tro det eller ej, men det är väldigt olikt mig att vara så slarvig (kanske lite tankspridd). Hur som helst så slutade det med att jag stod framför konduktör och lokförare och skuttade som en 5-åring när dom, efter samtal med sina kollegor, sa att påsen var upphittad och kan hämtas upp på Neglinge station. Google hade sagt att om man tappar bort något i kollektivtrafiken i Stockholm kan det ta upp till 10 dagar att få tillbaka det och det skickas till hittegodsavdelningen inne i city - och här står jag och har fått tillbaka mitt "hittegods" inom en timme och det kan hämtas upp 10 minuter härifrån. Jag var SÅ glad! Jag, Emma och Carro var helt överens om att det var ödet, eller Gud som ville lära mig en läxa.

Nåväl, jag har landat i Falun! Hann till tåget med 2 minuters marginal igår, hehe. Sov superlänge idag, så måste kompensera med att vara supereffektiv nu. Vi hörs! Puss, M.

Palette

Kategori: Okategoriserade

Hej, änglar! Igår hade jag, Carro och Emma världens myshäng här hemma hos mig med tjejsnack och sleepover och allt som kommer till. Jag har hunnit tvätta, städa, laga mat (gör verkligen dom här grejerna varje dag, haha) och ska strax snöra på mig löparskorna. Imorgon ska jag hälsa på Falun igen, trots att det inte var så länge sen... Det kan ju inte bli för mycket av det goda, hihi. Vi hörs! Puss, M.

Juicy

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon! Solen skiner här i Stockholm, jag har sovit i elva (!) timmar och är SÅ redo för söndag! Ska kasta mig in i duschen, kasta mig över morgonkaffet och sen rusa ut i finvädret. Hoppas ni får en toppendag! Puss, M.

Coffee & Crystal

Kategori: Okategoriserade

Ni anar inte när jag la ögonen på den här vasen första gången... Flera månader sen! Den har varit slutsåld sen dess men för någon dag sen fick jag äntligen lägga vantarna på den. Jag och personalen skrek och gjorde high five! Haha...

Godmorgon, puddingar! Har ni repat er från Valborg? Jag hade en kanonkväll! Efter varje Sista april får jag mersmak på uteserveringar och varma utekvällar med öppna klackar och kortärmade toppar... Ni vet vad jag menar - finns det något bättre? Allt blir mycket trevligare när man slipper stå ute och huttra, ha långa trånga jeans och ingen känsel i tårna. Tacka vet jag sommarklänningar, tunna snygga vårjackor och öppna klackar. Jag är banne mig bästa versionen av mig själv när jag får sitta på en uteservering i kvällssol och skratta med mina tjejer, med ett par solglajor på huvudet! Tills dess ska jag lägga allt vad kalas heter på hyllan (önska mig lycka till)... Så hej Maj, hej vit månad och hej starskottet för sommaren! Snart sitter vi där med brunbrända ben, hihi. Puss, M.