MATILDA OLÉN

Finding The Balance

Kategori: Okategoriserade

Hej sötnosar. Helt och hållet medveten om min usla uppdatering, men senaste veckan har det varit fullt ös! Klev innanför dörren i Stockholm för bara någon timme sen, efter bara 20 timmar i Falun. Det har visat sig vara lite klurigt att bolla praktik, UF-företag och relationer... Men nu är jag tillbaka på banan igen! Superdupertaggad på en ny vecka och allt vad det innebär! Vi hörs snart igen. Puss, M.

White Jeans Skirt

Kategori: Mode

Den här fina jeanskjolen haffade jag på Topshops rea för bara hundra spänn! Synd att jag bara hann använda den en gång innan vädret blev för kallt... Ses nästa år, darling!

Back In STHLM

Kategori: Mode

Halloj på er änglar! Nu är jag tillbaka i Stockholm och jag är på strålande humör. Min lilla tandoperation gick galant, var sängliggande igår men nu känner jag mig superduperpigg och redo att get back to work imorgon! Vi ska vara på Baluba och jag gissar på att det är en Partaj-inspelning på gång...

iPrincess

Kategori: Okategoriserade

Söta mamsen tog ledigt idag för att följa med mig till tandläkaren (usch, vad jag börjar bli nervös), och nu på morgonen har vi haft lite pyssel-verkstad. Det här iphone-skalet har jag snickrat ihop alldeles själv! Ganska gulligt va?

What You Want To Know

Kategori: Okategoriserade

Sådärja, nu har jag äntligen fått lite mer koll på sekretessen angående min praktik! Så ska släppa lite mer info åt er, jag förstår ju er nyfikenhet (och har märkt av den en hel del, hihi).

Så, jag är praktikant/assistent hos en tjej som är ansvarig sminkör/maskör på bland annat Körslaget, Idol, Partaj och Hellenius hörna. Jag assisterar henne i allt hon kan behöva hjälp med och får även sminka statister (och körmedlenmar i Körslaget), och under inspelningar/direktsändningar står jag bakom kulisserna redo att bättra på makeupen. Tycker också hela tv-branschen är så himla kanonrolig så jag hoppar runt och hjälper allihop som behöver en extra hand, mycket spring i benen och nyfikenhet i blicken haha!

Jag har inte hållit på med det här en speciellt lång tid men har lärt mig så otroligt mycket och känner verkligen att jag hamnat rätt. Har träffat många fantastiska människor (speciellt Mia som jag praktiserar hos, som verkligen är den bästa av dom bästa makeupartisterna) och får jobba med något jag brinner för, och det är ju verkligen en lycka få förunnad :)

Home With New Products

Kategori: Mode

"Äntligen hemma!"... eller inte. Det enda roliga med att komma hem är att få träffa nära och kära. Idag har jag och mina kära föräldrar strosat på Kupolen och ikväll är det den ordinarie tjejkvällen på g!

Efter att ha i princip levt för smink senaste veckorna (praktik-inlägget kommer upp snart, wiiie!) kände jag att det var dags för lite nya produkter! Haffade en läppenna och en ögonpenna i mina nya favoritfärger - plommon och turkosblå. Tänkte även testa på en flytande foundation från Vichy (har bara använt puder sen jag gick i åttan!). Kunde heller inte motstå den här superdupergosiga mössan, hihi. Alldeles, alldeles strax är jag 100% höstredo.

Busy But Smiling

Kategori: Okategoriserade

Hej gosisar! Har haft fullt upp med Idol och Körslaget, därav taskig uppdatering. Men hujeda mig vad roligt jag har (med risk för att låta tjatig)! Imorgon ska ni äntligen få inlägget som kommer ge rätsida på alla praktikfrågor, äntligen va?! Vi hörs då! Puss, M.

Fade To W (Sneakpeak)

Kategori: Mode

Den här är så olagligt snygg... Vill ha allt från den här Fade to W-kollektionen, mönstrena är verkligen klockrena! Valde i alla fall att haffa den här sist jag var inne på Weekday. En bättre kik coming up!

Today Has Been Cancelled

Kategori: Okategoriserade

Precis som min roommate så fint påminde mig om, så skulle jag vara på en inspelning på Sturegatan imorse. Dock blev det inställt på grund av brist på sol (förbannade höst)! Det känns lockande att krypa tillbaks till kojs igen, men ska nog ta tillfället i akt och jobba ikapp med skolarbeten och sen springa ett snabbt ärende på stan. 

Ikväll planerar jag och Albin att ha en fix-kväll och pyssla om oss själva, hihi. Kan behövas lite uppladdning av sånt slag inför kommande dagar... Imorgon hänger jag på Idol och på lördag är det ju Körslaget hela dagen (det är verkligen så förbaskat jäkla kul att jobba med såna här program)! På måndag väntar dock en mindre kul grej - har fått tid för att dra ur min bråkiga visis! Med min låga smärttröskel anar jag att detta kommer bli en mardröm...

Rooftop

Kategori: Okategoriserade

Hej gullungar! Som sagt är jag tillbaka i Stockholm, och jobbveckan har dragit igång, bestående av massvis med olika inspelningar. Superkul!

Idag fick jag sluta tidigt och drog in till stan med Albin och käkade och fikade (standard). Den här gången hittade vi upp på Åhléns taket och trotsade kylan på uteserveringen. Värt att nämna är att vi svängde förbi Tandakuten för att diskutera min bråkiga visdomstand och fick svaret att mina visisar måste ryckas ut snarast! Min käke är tydligen lite för liten och dom växer ut i kinden, inte så nice haha. Förhoppningsvis ska det vara avklarat i nästa vecka så jag kan äta som vanligt folk. Min rufsiga look kommer ifrån undersökningen, där huvudet röck och slet för att komma undan alla tandis-instrument och händerna höll så hårt i britsen så knogarna vitnade. Tårarna sprutade! 18 år utan ett enda fel i gaddarna och nu detta... Det gör förskräckligt ont och min stackars kind har det inte lätt inte, kära ni. Jag är helt klart värd att unna mig lite, men det kvarstår att räkna ut exakt hur... Har hört att shopping är bästa medicinen? Vi får väl se.

Goodbye Doesn't Mean Forever

Kategori: Okategoriserade


Nu är jag färdigpackad! Blev lite mer än vad jag trodde, hehe. Men glömde massor med grejer (såklart) förra gången, och sen är det ju så himla mysigt att ladda upp med tidningar och massa smaskigt som man kan fördriva tiden med på tåget. Vi hörs i Stockholm! Puss, M.

Frukost I Falun

Kategori: Okategoriserade

God förmiddag! Igår gick jag upp, åt en kanongod frukost och satte mig sen på tåget hem till Falun. Kom fram till en pannkakslunch med bästa tjejerna, och avslutade kvällen med Wallander och päronen. Idag ska jag packa ner lite mer kläder, sen UF-möte och sen hoppar jag på tåget tillbaka till Stockholm och är "hemma" lagom i tid till Idol! Snacka om blixt-visit!

Igår fick jag någon slags passionsfrukt-rush så jag och Néa gick ner till Ica och köpte passionsfruktsläsk och riktiga passionsfrukter, som jag aldrig smakat! Så käkade dom till frukost imorse. Dock tror jag att jag är mer förtjust i läsken, haha.

Kör!

Kategori: Okategoriserade

Vissa har hajat lite vad det är för slags praktikplats jag har... Och vissa inte riktigt! Idag kan jag tala om att jag jobbat 12 timmar bakom kulisserna på Körslaget och stylat osv. Time of my life verkligen, det har varit sinnessjukt kul. Det bästa? Praktiken har knappt börjat.

A Perfect Day

Kategori: Okategoriserade

Hej godingar. Fick vara ledig idag! Så jag och Albin tog en heldag, började med lunch, fortsatte med shoppingrunda, fika och en promenix i gamla stan med sommarens sista glass i solnedgången. Sist men inte minst har vi avslutat dagen med taco-kväll! En världsbäst dag helt enkelt.
Är helt slut (har fortfarande lite sjukdomskänningar i kroppen...) så ska krypa ner strax. Imorgon jobbar jag bokstavligt talat hela dagen, börjar 10.00 och sen direktsändning vid 20.00. So excited!!!

Ps. Ni har frågat kanonmycket om vad jag pysslar med och jag ska svara så gott jag kan! Måste bara få klartecken om exakt hur mycket jag få dela med mig av. Vad säger ni om en mini-frågestund, skulle det vara något? Så får ni svar på precis allt!

Frukost I Frihamnen

Kategori: Okategoriserade

Hallå på er! Som rubriken lyder stack jag och Abbe tidigt till Frihamnen (i krokarna där jag ska jobba då och då) innan första dagen på praktiken, och käkade frulle. Min praktikplats är allt man kan önska sig. Har sett inspelningar och stora studior, och jobbat med riktiga proffs. Jag kommer ha lärt mig tonvis med saker när jag kommer hem till Dalarna igen! Imorgon ska jag förmodligen sminka statister, hihi.
 
Tro inte att bloggen kommer ta storstryk för att jag för tillfället bor i en annan stad, även fast uppdateringen har varit lite kass. Men jag har haft fullt upp! Nytt boende, nytt jobb, nya rutiner osvosv. Men allt känns så roligt så jag får ont i huvudet av min egen sprallighet, haha!

Moments Of Gold And Flashes Of Light

Kategori: Okategoriserade

Godmorgon solstrålar! Jag känner mig lite piggare i kroppen och är på strålande humör idag! Hoppas ni också är det och har en grym morgon. 15.24 hoppar jag på tåget till Stockholm och lämnar lilla Falun för ett tag. Och det känns ruggigt bra. Puss, M!

Summer In September

Kategori: Okategoriserade


Om inte jag hade haft ett viktigt möte imorse hade jag allvarligt talat inte kommit upp ur sängen. Så dåligt jag mådde! Nojade över allt från hjärhinneinflammation till borrelia. Lyckligtvis mår jag lite bättre nu på dagen, och kan lägga mig och bättra på brännan. Jag tar tillbaka allt höst-snack jag snackat!

Imorgon är det flytt på gång och ikväll är det hejdå-kväll med bästa tjejgänget... Satan vad jag kommer sakna dom. (Nu kom jag på att jag måste packa klart!! Vi hörs! Puss, M)

Freaky Friday?

Kategori: Mode

Hej sötnosar. Herregud vad min rygg dödar mig! Känner mig helt handikappad och framför allt gammal! Ikväll ska mamma ut med tjejgänget och pappa ska se Fatboy på Rådis - och jag sitter hemma med ryggont. Vad är det som händer?!

På lunchen idag svängde jag in och shoppa lite hos Frida på Vero Moda! Den här finisen är ju hur gosig och höstig som helst.

Today's Fashion Problem

Kategori: Mode

Godmorgon! Står här och funderar på dagens klädsel, hade planerat detta matchat med ett par snortajta nya jeans... Dock har jag någon form av ryggskott och orkar egentligen inte röra mig en meter. Så kanske får bli pyjamas idag, helt enkelt.

Hade så himla gärna visat er mina skor på idag! Men ibland får man sätta hälsan före, idag ber ryggen om Nike Free. Men kan tala om för er som undrade att jag haffade dom på Zalando för cirka tusenlappen!

Autumn Shoes

Kategori: Mode

Ny höstsäsong betyder nya höst-stövletter! Helst i svart skinn. Är du en kortis som mig så kan du satsa på en spetsigare tå för att få lite längre spiror!

Where Did It Go, That Yester-Glow

Kategori: Okategoriserade


Hej finisar. Först och främst - vårt internet låg nere hela dagen igår! Därav ingen update. Dessutom spenderade jag kvalitetstid med min underbara Frida ända till läggdags. Jag skulle kunna (det är faktiskt egentligen det jag har lust med) skriva ett helt inlägg om vilken fin människa den här tjejen är och vad mycket styrka och energi hon ger mig... Men jag ska fatta mig kort och säga att hon helt enkelt är bäst, och min bästa vän. Och tack Gud för det.

Ända sedan jag satte fossingarna utanför sängen imorse har allting inte riktigt stått rätt till... Jag antar att min gamla teori om att man inte kan ha flera kanondagar på rad faktiskt stämmer, tyvärr. Nej usch, idag vill jag vara liten och krypa upp i papsens knä. Skickar ni lite styrkekramar så morgondagen blir sneppet bättre? Puss, M.

Drape Me

Kategori: Mode

Det är svårt att låta bli att köpa den här tröjan i varje färg... Den är så fin tycker jag! Nu har även en blå (färgen på bilden blev ju jättetokig) fått landa i min garderob.

Vad Spelar Det För Roll Om Det Inte Kan Bli Vi Nån Gång

Kategori: Mode


Halloj på er mina sköna! Ja, som ni ser så trotsade jag kylan med bara ben idag trots allt. Men nu var det nog sista gången för iår!
Idag har jag varit i Borlänge på UF-möte samt sprungit lite ärenden. Sist jag hängde med i Idol-svängen hejade jag fram Agnes, men efter förra veckan då jag och tjejerna såg det har jag blivit fast igen! Det är ju faktiskt lite pirrigt och roligt att skaffa en favvis att kära ner sig i, hihi. Så, ikväll är det tv-kväll som gäller! Idol och Elementary gör att jag sitter fastklistrad framför tv4 till läggdags.

Nothing's Impossible For You, My Dear

Kategori: Okategoriserade

Sitter och försöker klottra ner en packningslista medan jag smuttar på en Somersby och hör gamla godingar i högtalarna. Det har varit superklurigt att skriva ner gigantiska necessären, tänk bara nu när jag ska ta itu med klädpackningen...

Imorse kunde jag inte smälta det faktum att det är september, månaden som kommer hand i hand med hösten och månaden som min bästa kompis fyller 18 år, men nu kan jag inte smälta det faktum att om redan en vecka blir min vardag helt annorlunda från vad den är nu. Jag kommer vara mer på bortaplan än hemmaplan och träffa mer nya människor än gamla. Och hela kommande veckan kommer jag springa runt som en yr höna och försöka få koll på läget, haha. Men hujeda mig vad jag längtar, spritter i hela kroppen!

Guess It's Autumn

Kategori: Okategoriserade


Kan ni förstå att det är september redan? Jag har lite svårt att få det att sjunka in. Med alla planer inför hösten/vintern håller jag både tummar och tår att september kommer behandla mig bra och ge mig lite tur!

Årets Sista Skiva

Kategori: Okategoriserade

Igår styrde mina päron kräftskiva! Dock fick jag knyta mig tidigt, min stackars hälsa åker ju bergochdalbana mellan förkylningar, feber och halsont... Idag känner jag mig i alla fall lite piggare och hade tänkt göra något vettigt av den här söndagen som till och med bjuder på finväder! Vi hörs! Puss, M.